Blog » Zwijndrecht 2G – Damme 1G : 3-5

Zwijndrecht 2G – Damme 1G : 3-5 Door Geert om 20:06 02/11/2010

Zondagavond 31 oktober werd de terugronde gestart van de gemengde competitie. We namen het dus opnieuw op tegen Zwijndrecht, deze keer in Zwijndrecht zelf. Zwijndrecht staat momenteel laatste in de stand, er moest dus eigenlijk gewonnen worden. Nathalie was terug hersteld en kon weer spelen, verder speelden we met Sofie, Nick, Kim en ikzelf.

Nick en ik gingen van start tegen Davy Verdoorent (A) en Rachid Assemiouni. Sofie en Kim speelden ondertussen tegen Eva Rombouts en Mercedes Van Den Eynde. Nick en ik begonnen aan de goede kant en wisten meteen een kleine voorsprong te nemen. We konden onze fouten beperken en wisten met degelijk spel de eerste set te winnen met 18-21. In de tweede set was het even wennen aan de mindere kant, daardoor kwamen we snel op een grote achterstand van 8 punten. We konden deze nog deels goed maken, maar moesten de set toch laten gaan met 21-15. In de derde set begonnen we terug uitstekend. We namen enkele punten voorsprong en speelden bij momenten goed spel. Toch kwam de score nog gelijk naar 20-20. Daarna konden we nog 2 punten maken en was de eerste heren dubbeloverwinning van dit seizoen een feit. De dames doen het al een heel tijdje beter en ook nu weer wisten ze de partij overtuigend te winnen. Ze wonnen met 10-21 en 18-21.

Tussenstand 0-2. Een hele mooie tussenstand, die we dit seizoen nog niet gezien hadden.

Vervolgens gingen 3 enkels van start. Nathalie speelde tegen Eva Rombouts. Sofie nam het op tegen Mercedes Van Den Eynde. Nick mocht aantreden tegen Peter Nees. Ikzelf, die in stond voor de eerste heren enkel, mocht nog even afwachten. Ik hoopte dat deze 3 enkels onze overwinning al zouden veilig stellen, zodat ik vrij kon spelen. Nathalie had als eerste gedaan met haar partij, zij wist knap te winnen en liet geen kans voor haar tegenstander. Nathalie won met 11-21 en 14-21. Vervolgens eindigde Sofie haar enkel met een jammerlijk verlies. Echter was deze partij ook overtuigend, jammer genoeg deze keer voor de tegenstander. Sofie speelde tegen een zeer technisch meisje en wist niet onder de druk uit te komen. De eerste set was dan ook zeer zwaar en werd verloren met 21-3. De tweede set ging iets beter, maar werd ook verloren met 21-12.

Tussenstand 1-3. Nog steeds een zeer mooi uitgangspositie, met het oog op de 2 punten.

Nick wist in zijn partij goed te starten tegen Peter Nees. Hij nam een mooie voorsprong en met de bekende stijl wist Nick zijn tegenstander te domineren en te overpoweren. Toch liet Nick zijn tegenstander alsnog terugkomen en verloor de set in extremis met 22-20. In de tweede set haalde Nick geen enkel niveau. Alles werd afgesloten met een fout en zo kwam Nick op een 20-5 achterstand. Vervolgens wist Nick nog 10 punten te scoren, maar het kalf was reeds verdronken. Nick verloor de set met 21-15. Zo werd het 2-3 en ik moest ik dus vol aan de bak. Ik mocht het opnieuw opnemen tegen Davy Verdoorent (A). In de heenronde wist ik hier in 3 sets van winnen, maar was dit zeker geen gemakkelijke partij. In de eerste set ging ik, zoals gebruikelijk, wat minder van start. Ik kwam een 4-tal punten achter, maar wist deze vrij snel terug goed te maken. Ik kon vervolgens een voorsprong nemen en gaf deze niet meer weg. Ik won de set met 18-21. In de tweede set probeerde ik goed te starten. Dit lukte me ook aardig. Ik beperkte mijn directe fouten, speelde scherp aan het net en forceerde niets. Zo kwam ik op een 3-13 voorsprong en wist ik eigenlijk dat de partij moest binnen zijn. Toch is het altijd opletten en hield enige concentratie vast. Ik kon vervolgens toch vlot de partij winnen met 13-21. Zo won ik voor de tweede keer van Davy en tevens 2 keer van een A-speler.

Tussenstand 2-4. Eén punt was dus al binnen, toch moesten absoluut voor 2 punten gaan vond ik. 2-6 was dan ook de bedoeling.

Nathalie en Nick stonden als eerste mix, zij namen het op tegen Peter Nees en Katrien Meiresonne. Kim en ik speelden voor de 2de keer samen dit seizoen en namen het op tegen Rachid Assemiouni en Eva Rombouts. In onze eerste set gingen we geconcentreerd van start en gingen we vol voor de aanval. Dit pakte goed uit en we kwamen op een mooie voorsprong van 3-11. Die gaven we vervolgens niet meer weg en speelden de set rustig uit. We wonnen met 11-21. In de tweede set ging het een stuk moeizamer. We speelden nog steeds goed maar hadden soms moeite met het afmaken van het punt. Zo pauzeerden we even met een 9-11 voorsprong. Na deze pauze maakten we een reeks van 7 punten, waardoor we terug op een mooie voorsprong stonden. We wonnen de partij verdiend met 14-21. Ondertussen hadden Nick en Nathalie enigszins verrassend verloren met 21-16 en 21-10.

Eindstand 3-5. Een nipte maar mooie overwinning, al had het 2-6 of zelfs 1-7 kunnen staan.

Persoonlijke conclusie: Voor het eerst dit seizoen wisten we een herendubbel te winnen. Ikzelf speelde een degelijke dubbel en de combinatie met Nick verliep ook goed. Zo wonnen we ook van een zeer goed dubbel duo. Toch heb ik het gevoel dat we nog beter kunnen, hopelijk kunnen we dit ook nog waar maken. In mijn enkel speelde ik een goede partij. Ik begon wat minder, maar speelde technisch zeer goed en maakte zeer weinig fouten. Tactisch kon het soms wel beter. Ik won de partij dan ook verdiend en veel vlotter dan ik verwachtte. In de mix speelden Kim en ik terug een sterke partij vond ik. We ging goed in de aanval en kwamen daarbij nooit echt in de problemen. We wisten onze fouten te beperken en moesten niet echt forceren, zo wonnen we vrij vlot en verdiend de partij.

Zo nemen we terug 2 belangrijke punten in de stand en staan we nu terug op een gedeelde 2de plaats. Onze volgende partij is op 14 november. Dan worden we verwacht in Lokeren. Hier kunnen we definitief afstand nemen van Lokeren. Ook dit is een belangrijke partij, alle steun is dan ook welkom.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)