Blog » Zomertornooi Wetteren 2015

Zomertornooi Wetteren 2015 Door Geert om 19:09 11/08/2015

In het weekend van 8 en 9 augustus vond voor het eerst het zomertornooi van Wetteren plaats. De meeste spelers hervatten de training begin augustus het is dus moeilijk inschatten wat je kan verwachten van zo’n tornooi. Ook ik had nog niet veel trainingsarbeid verricht dit jaar en had geen idee hoever ik sta ten opzichte van anderen. Door mijn klassementsstijging moest ik dit tornooi overal aantreden in ‘den A’. Ik speelde enkel, heren dubbel met Jan en gemengd dubbel terug met Kim.

Op zaterdagmorgen mocht ik mijn enkel aanvangen tegen Stijn Lekens, meteen niet van de minste enkelspelers en vooral iemand die zich toespitst op het enkel, iets wat ik de laatste maanden steeds minder speel. Het was dan ook van in maart geleden dat ik nog een enkel speelde op tornooi, nota bene op het tornooi van Wetteren zelf. Toen haalde ik nog de finale in B1. Ik had dus weinig te verliezen en probeerde gewoon zo goed mogelijk te spelen. Ik startte aardig in de eerste set tegen Stijn, maar moest langzaam toch de grip lossen en verloor de eerste set met 12-21. In de tweede set kon ik wel lang bijblijven en had ik meestal enkele punten voorsprong. Toch werd het spannend en moesten verlengingen de beslissing brengen. Ik won uiteindelijk de tweede set met 22-20, een mooie opsteker. In de derde set ging ik een stuk minder van start, ik maakte teveel directe fouten zonder echt rally’s te spelen. Ik kwam dan ook snel op achterstand en kon deze niet meer goed maken. Ik verloor de derde set met 14-21.

Iets later mocht ik met Jan aantreden in het heren dubbel A, we namen het op tegen David Gonce en Pieter Surmont, 2 heren van Zuid-West die we nog hadden gezien in onze herencompetitie. Geen gemakkelijke wedstrijd, maar mits we goed spelen ergens wel haalbaar dachten we. We begonnen wat onzeker aan de partij maar wisten wel vrij snel enkele punten voorsprong te pakken. We bleven druk zetten en wonnen de eerste set met 21-17. In de tweede set gingen we lekker agressief verder, onze tegenstanders hadden duidelijk problemen met te verdedigen en wij maakten daar gretig misbruik van. We namen vlot een voorsprong en konden ons zelf permitteren om het tempo wat te laten zakken. We wonnen overtuigend de tweede set met 21-13.

In de tweede ronde mochten Jan en ik het opnemen tegen Gert Piqueur en Glenn Van Schuerbeeck, 2 zeer bekende tegenstanders voor mij, echter had Jan hier nog nooit tegen gespeeld. Hij was dan ook super gemotiveerd om een goede partij te spelen. Ook ik was gemotiveerd, het was immers meteen een haalbare kaart en een mooie kans om door te gaan naar de kwartfinale in het HD A. Jan en ik begonnen zeer sterk aan de partij en lieten geen enkele kans aan onze tegenstanders. We stonden vrij snel 11-2 voor en speelden vervolgens rustig de eerste set uit met 21-12. Ook in de tweede set speelden we sterk samen en ook deze set kwamen we nooit in problemen. We bleven de aanval zoeken en maakten zelf weinig fouten, zo wonnen we ook de tweede set vlotter dan verwacht met 21-14. Ons eerste tornooi samen en meteen in de kwartfinale!

In deze kwartfinale mochten we het op zondagmorgen opnemen tegen het tweede reekshoofd, Stijn en Tim Van Herbruggen, een volledig ander kaliber van tegenstanders. We hadden dan ook duidelijk niets te verliezen en probeerden zo goed mogelijk te spelen. We begonnen goed aan de wedstrijd en wisten mooi mee te gaan in score. We pauzeerden even op een 9-11 achterstand. Na het korte interval gingen de broers een tempo hoger spelen, we bleven goed meespelen en speelden keer op keer lange en goede rally’s. We speelden hier misschien wel ons beste spel samen, toch wisten we bijna nooit een lange rally naar ons toe te trekken en verloren we de eerste set met 12-21. In de tweede set speelden Stijn en Tim een tempo hoger dan ons, onze foutenlast lag hierdoor te hoog en we probeerden teveel iets te forceren. We wisten bitter weinig zelf de aanval te vinden en ondergingen vooral hun spel. We verloren de set kansloos met 9-21. Op zich geen onverwachte uitslag en zeker een mooi resultaat om voor de eerste keer in de kwartfinale te stranden.

Op zaterdagmiddag speelden Kim en ik ook samen in het gemengd dubbel, daarin mochten we het in de eerste ronde opnemen tegen Arne Deweirdt en Britt Van Volsem. Zeker geen gemakkelijke partij tegen Arne, maar ergens wel te doen. We begonnen aardig aan de eerste set, maar wisten niet echt een voorsprong te nemen. We bleven aan elkaar gewaagd, maar moest uiteindelijk toch enkele punten prijsgeven en zo de eerste setpunten aan de tegenstanders laten. We kwamen nog aardig terug en wonnen de eerste set toch nog met 22-20. De tweede set was gelijkaardig aan de eerste set, geen van beide duo’s kwam echt op een voorsprong en zo bleef het spannend tot het einde toe. We moesten nipt de set laten schieten met 21-23. Ook in de beslissende derde set konden we niet meteen een voorsprong nemen, toch na het wisselen van speelhelft wisten we even 5-6 punten voorsprong te nemen en namen we zo een goede optie op de overwinning. Toch kregen we niets cadeau en moesten we blijven vechten, we maakten in die fase iets te veel gemakkelijke fouten en verloren de partij alsnog met 19-21. Winst zat er zeker in, het was een dubbeltje op zijn kant.

Persoonlijke conclusie: Een tornooi spelen in de zomer is niet ideaal, het is op zich wel een goede training maar echte resultaten moet je niet verwachten. Bovendien speelde ik alles in een reeks hoger (A) dan vorig seizoen (B1), waardoor ik weinig zicht kan krijgen hoever ik sta met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Over mijn enkelpartij ben ik best tevreden, ik maakte (te) veel onnodige fouten maar wist wel een set te pakken. Ook in de rally’s moest ik weinig toegeven wat me tevreden stelt op dit moment. Het dubbel met Jan liep uitermate lekker, ergens wist ik wel dat we goed kunnen samen spelen als het echt nodig is en zo bleek ook. We draaiden praktisch perfect samen en speelden een hele sterke 2de partij. Ook in onze 3de partij speelden we zeer goede rally’s wat op zich wel perspectief bied. Tenslotte speelde we slechts voor het eerst samen voor een officiĆ«le match (tornooi of competitie). In het gemengd met Kim verliep het minder goed dan ik had verwacht en staan we nog niet echt op het niveau waar we vorig seizoen stonden. We konden bij momenten aardig druk zetten, maar werden ook heel snel onder druk gezet. Algemeen gezien is er duidelijk nog wat werk aan de winkel voor het komende seizoen, gelukkig hebben we nog enkele weken te gaan. We weten wat gedaan, volop trainen dus!

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Zomertornooi Wetteren 2015