Blog » Waregem 1H – Damme 1H : 3-5

Waregem 1H – Damme 1H : 3-5 Door Geert om 20:41 30/03/2010

Op maandagavond 29 maart werden we verwacht voor de uitwedstrijd in Waregem. Op dit moment stond Waregem met 1 puntje voor op ons en waarbij wij als voorlaatste gepositioneerd stonden in de reeks. Aangezien de laatste 2 ploegen in de reeks degraderen was het dus een echte degradatiestrijd. We gingen van start met Nick, Dieter, Kevin en ikzelf.

Aangezien beide ploegen met 4 spelers speelden en met vaste koppels, maakte het weinig uit wie tegen wie startte. Kevin en ik begonnen tegen Broes Naeye en Didier Marysse. Dieter en Nick speelden tegen Mattias Buyssens en Philip Vervaeke. Na een degelijke opwarming gingen Kevin en ik toch wat matig van start, toch konden we mooi terugkomen en enkele goede rally’s spelen. In de tweede helft van de set maakten we toch teveel fouten en verloren we met 21-14. Aangezien we absoluut beter konden, gingen we dan ook een stuk sneller van start. We kwamen al snel een 5-11 voor en gingen aan hetzelfde tempo verder. We wonnen de set vrij duidelijk en verdiend met 6-21. In de derde set begonnen we terug iets minder, we kwamen enkele punten achter maar vochten ons terug in de wedstrijd. Na het wisselen van helft probeerden we net iets te forceren waardoor we foutjes begonnen te maken. Dit brak ons echter zuur op en verloren de wedstrijd met 21-17. Ondertussen wisten Dieter en Nick hun wedstrijd wel vlot te winnen met 2 keer 14-21.

Tussenstand 1-1. Een degelijke start, al was een 0-2 nog mooier geweest.

De volgende dubbels waren net omgekeerd, Kevin en ik speelden nu tegen Mattias en Philip, terwijl Dieter en Nick tegen Broes en Didier speelden. Kevin en ik begonnen veel te slap aan de wedstrijd, terwijl we nochtans onze tegenstanders kenden (de wedstrijd was een rematch van de dubbel in de gemengde competitie). Vooral ik startte een stuk te laks en toonde te weinig initiatief. We kwamen op achterstand en konden niet meteen ons spel veranderen. We verloren de eerste set met 21-13. Ook nu was het terug orde op zaken stellen. De tweede set speelden we een stuk slimmer en konden we het tempo wat opschroeven. De tweede set was dan ook verdiend voor ons met 13-21. In de derde set was het vooral zaak goed te starten. We gingen aanvankelijk gelijk op, maar konden toch voldoende druk zetten om enkele puntjes voor te komen. Na het wisselen van helft konden we stevig doorgaan en wisten we volledig te domineren. We wonnen de partij met 11-21. Ondertussen hadden Nick en Dieter alweer gedaan, jammer genoeg verloren ze de partij nipt met 22-20 en 21-19.

Tussenstand 2-2. Een tussenstand waarbij het nog alle kanten uit kon. De hoop en het vertrouwen lag in de enkels.

Ik mocht het als eerste opnemen tegen Didier, Nick nam het op tegen Philip. De wedstrijd tegen Didier was een rematch als aan het begin van het seizoen (in de gemengd competitie) waarin ik nipt verloor van Didier. Ik was dus enigszins gebrand op revanche en stond ook een stuk scherper dan toen. Ik begon wat onzeker en moest terug even aftasten. Toch kwam ik op een kleine voorsprong, eens ik het spel doorhad was het een zaak geconcentreerd te blijven en geen domme dingen te doen. Ik maakte vervolgens een mooie reeks punten en won de set met 14-21. In de tweede set begon ik terug te laks en zonder nadenken, ik kwam op een 8-3 achterstand. Even het tempo verhogen en iets tactischer spelen bracht me terug naar een 10-11 voorsprong. In de tweede helft liet ik me niet meer verrassen en ging goed door. Ik won de set vrij gemakkelijk met 14-21. Ondertussen wist Nick in zijn partij Philip aan de kant te schuiven met 12-21 en 15-21.

Tussenstand 2-4. Al zeker van een punt, al was de hoop op 2 punten uitermate groot.

Dieter mocht het opnemen tegen Broes, terwijl Kevin speelde tegen Mattias. Zoals te verwachten ging Dieter traag van start, toch waren enkele klasse-flitsen al aanwezig. Eens op stoom maakte Dieter een goede indruk en wist duidelijk de eerste set te winnen met 13-21. In de tweede set ging Dieter goed van start en nam een mooie voorsprong. Hij speelde een solide set en won gecontroleerd met 15-21. Ondertussen had Kevin de eerste set verloren door onnodige fouten en tactisch minder goed spel. Kevin verloor de set met 21-14. Na enkele tips ging Kevin een stuk beter van start in de tweede set. Slimmer spel, minder fouten waren de belangrijkste zaken om op een voorsprong te komen. De kleine voorsprong liet Kevin niet meer gaan en wist vol te houden tot het einde van de set. Kevin won met 17-21. De derde set was het zaak het niveau van de 2de set te evenaren. Echter begon Kevin al direct een stuk minder waardoor hij op een achterstand kwam. Hierna probeerde Kevin te forceren en liet het tactisch plan vallen. Daarboven maakte Kevin nog enkele directe fouten waardoor hij de set verloor met 21-13.

Eindstand 3-5. Een verdiende, maar vooral nodige overwinning.

Persoonlijke conclusie: In onze 2 dubbels speelden we over het algemeen goed. Het is opletten voor concentratieverlies na een gemakkelijke set, toch wisten we terug een degelijk resultaat neer te zetten al was het jammer van onze eerste dubbel, die we eigenlijk moesten winnen. Op belangrijke momenten iets rustiger blijven is de boodschap. Over mijn enkel ben ik best tevreden, ik wist ongeveer hoe te spelen om Didier uit balans te brengen en maakte daarbij weinig fouten. Ik speelde een tactisch en technisch sterke wedstrijd en won naar mijn mening verdiend.

Onze volgende wedstrijd is de verplaatsing naar DZ99 op 10 april. DZ99 is momenteel leider van de reeks, een gemakkelijke wedstrijd kunnen we dus zeker vergeten.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Waregem 1H – Damme 1H : 3-5