Blog » Vlaamse Kampioenschappen 2007

Vlaamse Kampioenschappen 2007 Door Geert om 15:12 02/12/2007

Op het eerste weekend van december vinden traditiegetrouw altijd de vlaamse kampioenschappen plaats. Dit jaar vond het evenement plaats in Halle. Ik speelde mee in het gemengd met Ann-Sofie Van de Voorde, dubbel met gelegenheidspartner Jeroen Poussele en enkel.

Op zaterdagmorgen mocht ik aantreden in het gemengd tegen eerste reekshoofd Steven Van Loveren en Jessie Ruts. In de eerste set was het wat wennen aan de hal, de tegenstanders en ons eigen spel terug op punt te zetten. Helaas lukte het niet echt, korte punten en weinig rally’s leidden ons tot 21-14 verlies. In de tweede set gingen we beter van start, toch konden we de kleine voorsprong niet vasthouden. We speelden niet goed samen en konden weinig ons eigen spel spelen. We verloren ook de 2de set met 21-13. Een iets wat teleurstellend resultaat, zeker als je weet dat we helemaal niet ons beste spel speelden. Hadden we ons gebruikelijk niveau gehaald konden we hier zeker van gewonnen hebben.

’s Middags mocht ik dan aantreden in het enkel tegen Joeren Poussele. Ik speelde nog altijd niet goed, toch kon ik de eerste set een voorsprong nemen van 5 punten. Naar het einde toe maakte ik het nog onnodig spannend door het tempo te laten zakken, toch won ik de set met 23-21. In de tweede set ging het niet veel beter, toch nam ik terug een voorsprong. Terug werd de voorsprong verkleind en werd het iets spannender. Ik won uiteindelijk ook de 2de set met 21-18. In mijn tweede partij mocht ik het opnemen tegen Birger Abts, een jeugdig kereltje van de topsportschool met grote verwachtingen. In de eerste set speelde ik nog altijd mijn slechte spel en verloor dan ook met 21-16. In de tweede set speelde ik terug op het niveau zoals het moest en kon ik nipt de set winnen met 22-20. In de derde set ging ik verder met het goede spel, ik speelde goed, maakte weinig directe fouten en kon de langere rally’s naar mij toe trekken. Toch bleef het spannend maar gelukkig kon ik de set winnen met 21-19. Een mooie overwinning, wat ik aanvankelijk niet gedacht had. Daarna mocht ik het opnemen tegen Joeri Robin, het 5de reekshoofd. In de eerste set ging ik uitermate goed van start. De fouten stapelden zich op bij Joeri en hij kwam er niet aan te pas, ik won gemakkelijk met 21-11. In de tweede set ging Joeri een stuk beter spelen, ik maakte enkele domme foutjes en moest de set laten gaan met 21-16. In de derde set ging het lang gelijk op, ik kwam uiteindelijk op een kleine achterstand maar had steeds het gevoel er terug bij te kunnen. Toch verloor ik de set met 21-16.
Al bij al een mooie prestatie in het enkel. Vooraf had ik niet gedacht dat ik 2 rondes zou overleven, ik speelde terug goed en dat geeft me een goed gevoel en vertrouwen voor mijn enkel.

’s Avonds mocht ik dan aantreden in het dubbel met Jeroen. Onze eerste partij werd een walkover en dus mochten we direct aantreden in de 2de ronde tegen Wouter Naert en Stijn Meireman. De eerste ging vrij snel, we konden weinig beginnen en zaten te snel in de verdediging. Het was ook duidelijk dat het onze eerste wedstrijd samen was. We verloren de set met 21-9. De tweede set ging het al iets beter, toch konden we weinig forceren tegen het sterk aanvallende duo aan de overkant, we verloren de tweede set met 21-14.

Toch een redelijk tornooi gespeeld met name in mijn enkel, iets wat teleurgesteld in het gemengd maar zo een eerste partij is altijd moeilijk. Stilaan begint mijn enkel steeds te verbeteren en brengt de training op mijn enkel het gewenste resultaat.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Vlaamse Kampioenschappen 2007