Blog » Tornooi Wit-Wit 2014

Tornooi Wit-Wit 2014 Door Geert om 19:26 18/11/2014

Op zaterdag 15 november nam ik deel aan het tornooi van Wit-Wit. De voornaamste reden hiervoor was mijn dubbelpartner van dienst, Jochen Adam. Ik had reeds lange tijd beloofd eens met hem een tornooi te spelen en belofte maakt schuld. We schreven ons voor de gelegenheid dan ook in in het heren dubbel B2, daar we beiden over het B2 klassement beschikken in het dubbel. Aangezien ik daar dan toch was, zocht ik me een geschikte mix partner voor gemengd dubbel B2. En die had ik meer dan ooit gevonden in Froni Van Daele, we kennen elkaar al jaren en hebben wel eens tegen elkaar gespeeld, maar nog nooit samen, nu was het dus zover. In beide disciplines stonden we eerste reekshoofd en werd er dus heel wat van ons verwacht!

Jochen en ik mochten de tornooidag op gang trekken en we namen het op tegen Joni Taildeman en Kris Ysebaert, voor mij een totaal onbekend duo, maar Jochen had er alle vertrouwen in. Het werd vrij snel duidelijk dat we op vele vlakken een stuk beter waren. We wonnen de eerste set dan ook zonder veel problemen met 21-11. In de tweede set hadden we de mindere kant van het veld, we lieten het tempo wat zakken en er werden hier en daar wat foutjes gemaakt. Dat maakte er een spannende set van die we uiteindelijk wel nipt wisten te winnen met 23-21.

De volgende poule wedstrijd zou een pak zwaarder worden, we moesten het dan opnemen tegen thuisspelers Glenn Spileers en Dimitri Waeterloos. We speelden op “centre court” en namen een vliegende start. In geen tijd hadden we een comfortabele voorsprong en pakten we de set met 21-7. In de tweede set kregen we het, zoals verwacht, een pak lastiger. Ons samenspel begon stilaan vorm te krijgen en we konden vrij aanvallend spelen. We hadden ook steeds enige punten voorsprong vast en kwamen op 20-17. We verloren wat ongelukkige punten en moesten de verlengingen in. We wonnen de de set toch nipt met 23-21.

Zo kwamen we onze poule door en mochten we het in de halve finale opnemen tegen Robin Cuvelier en Quentin Ducrocq. Alweer 2 onbekenden, wel blijkt Robin geen slechte enkelspeler te zijn, gezien zijn 19de plaats op de heren enkel ranking. Het beloofde geen gemakkelijke partij te worden dus. We begonnen opnieuw goed aan de partij en namen een mooie voorsprong van 5 punten. Bij een stand van 18-14 leek de eerste set bijna niet meer te kunnen ontsnappen. Toch liep het niet meer vanaf dat moment, we maakten enkele fouten en kregen het moeilijk in verdediging. We verloren de set, toch wat onverdiend, met 18-21. In de tweede set stonden we vrij snel onder druk. We kwamen op een achterstand en hadden niet meteen een antwoord op hun opgelegde spel. Toch liepen we nooit ver achter, maar waren ook nooit bij machte om de achterstand goed te maken. We verloren ook de tweede set met 18-21. Robin en Quentin wonnen later ook het tornooi.

Later op de dag mocht ik aantreden in het gemengd dubbel met Froni. In onze eerste wedstrijd moesten we het opnemen tegen Sofie Godfroid en Dirk Demil. We begonnen goed aanvallend aan de wedstrijd en kwamen zo snel op een degelijke voorsprong. We wonnen dan ook de eerste set comfortabel met 21-8. In het begin van de tweede set was het terug even zoeken naar ons aanvallend spel. We begonnen moeizaam, maar speelden terug een stuk beter in de 2de helft van de set. We wonnen de set overtuigend met 21-14.

Daarna mochten we het opnemen tegen Dominique Titiljon en Eric Van Erpe. Ik kende Eric van naam en wist dat hij een lastige tegenstander kon zijn, toch had ik er nog nooit tegen gespeeld en was het dus vooral afwachten. In het begin van de partij wisten we even niet wat er ons overkwam, we zagen de shuttles steeds te laat aankomen en de dame viste alles op een ongelooflijke manier over het net. We kwamen op een achterstand en verloren de eerste set met 15-21. In de tweede set begonnen we een stuk beter en konden we een kleine voorsprong vasthouden. We maakten zelf weinig fouten en kregen wat meer inzicht in de partij, we wonnen de tweede set met 21-15. In de derde set bleef het steeds spannend, we hadden nooit een grote voorsprong en kwamen ook nooit ver achter. Toch moesten we nipt de duimen leggen en verloren we de set met 18-21. Eric en Dominique wonnen later ook het tornooi.

Persoonlijke conclusie: Het dubbelspel met Jochen ging steeds beter, vooral onze 2de wedstrijd leek de beste. We draaiden goed samen en konden sterk aanvallen. Echter in de laatste match kregen we het niet voor elkaar om hetzelfde spel te spelen. Ook in het gemengd was het even zoeken naar het goede samenspel, ook daar ging het steeds beter, maar kwamen we misschien iets te snel tegen een goede tegenstander. We verloren wel 2 keer van de latere winnaars. Het moet gezegd, “den B2” is niet meer wat het was, met het nieuwe ranking systeem kan je gemakkelijk A (en ex-A) spelers tegenkomen. Toch lijkt het mij zeker voor herhaling vatbaar, eens ik nog eens B2 ben 😉 . Vanaf december vertoef ik vermoedelijk terug tussen de B1’tjes.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Wit-Wit 2014