Blog » Tornooi Wetteren 2015

Tornooi Wetteren 2015 Door Geert om 21:54 18/03/2015

Op 7 & 8 maart vond dit jaar het tornooi van Wetteren plaats, een tornooi waar ik steeds probeer aan deel te nemen. Echter was het toch al weer 2 jaar geleden dat ik had meegedaan. Toen wist ik het gemengd dubbel B1 te winnen met Kim en verloor ik de finale heren dubbel B1 met Kevin. Ook dit jaar speelde ik mee in het gemengd dubbel B1 met Kim en het heren dubbel B1 met Kevin. Tevens speelde ik ook mee in het heren enkel B1. In alle drie de disciplines stond ik 1ste reekshoofd, iets wat me nog nooit was overkomen. Op zich een leuk feit, maar er wordt dan ook wel iets van je verwacht waardoor er toch enige druk bijkomt. Ik probeerde echter om mijn focus vooral op het dubbel en gemengd te leggen, zodat het ook leuk is voor mijn partners.

Zaterdagmiddag mocht ik aanvangen met de enkel en moest het daarin opnemen tegen de onbekende Thijs Deweerdt. Het werd wat afwachten en ik probeerde zo goed mogelijk te starten. Dit lukte vrij aardig en ik wist snel een voorsprong te pakken. Ik won vlot de eerste met 21-9. Ook in de tweede set kon ik mijn spel opleggen en wist ik vlot de punten te pakken. Ook deze set wist ik te winnen met 21-9.

Daarna mocht ik het opnemen tegen Olivier Van De Vliet, een vrij grote speler en dus lastig om rond te spelen. Ik ging uitermate slecht van start aan de partij en kwam 1-11 achter. Ik maakte dan ook de ene fout na de andere en speelde ondermaats. Ik kon na de pauze toch enigszins mijn niveau oppakken en kwam aardig terug in de set, maar verloor toch met 16-21. In de tweede set startte ik een stuk beter en kon nu wel een voorsprong nemen, al bleef het een spannende set. Ik won de set nipt met 21-19. Ook in de derde set wist ik terug een voorsprong te nemen, toch kon ik deze niet lang vasthouden. Naar het einde van de set wist ik terug enkele punten te pakken en stond met 20-16 op het eerste matchpunt. Toch kon ik het niet meteen afmaken en won ik de partij in verlenging met 22-20.
Zo stond ik in de halve finale en zat het enkelen erop voor de zaterdag.

Later op de dag mocht ik de dubbels aanvangen met Kevin, we begonnen tegen Dirk Demil en Pieter Kortleven. We gingen aardig van start en speelden meteen een tempo hoger dan onze tegenstanders. We wisten een mooie voorsprong op te bouwen en wonnen de set met 21-16. Ook in de 2de set kwamen we nooit in problemen en wonnen overtuigende de 2de set met 21-12.

Daarna namen we het op tegen Thom Beemer en Jasper Poppe. 2 onbekenden dus werd het wat afwachten. De tegenstanders openden sterk met vlak en snel spel, toch vonden we snel het gepaste antwoord en wonnen we de eerste set met 21-11. In de tweede set werden er toch meer fouten gemaakt bij de heren van Lokeren en ook deze set wisten we eenvoudig binnen te halen met 21-9.

Als laatste poule wedstrijd moesten we het opnemen tegen Brandon Guns en Tom Verschraege, mogelijk de zwaarste tegenstanders uit deze poule. We waren dus op onze hoede en gingen meteen goed van start. We wisten ook nu terug een voorsprong op te bouwen en kwamen eigenlijk nooit in problemen. We wonnen de partij vrij eenvoudig met 21-12 en 21-14.
Zo waren wij als eerste reekshoofd rechtstreeks geplaatst voor de finale, waarin we vooral uitkeken naar het 2de reekshoofd, Shane en Jan, onze teamgenoten.
Toch wisten Shane en Jan de finale niet te halen, zij verloren van Nick Dermaux en Edwin Hurst, die even later dan ook in de finale stonden.
Zo konden wij onze team makkers revancheren.
In de finale probeerden we zelf zo aanvallend mogelijk te spelen. We konden vlot ons eigen spel opleggen en wisten mooi de eerste set te winnen met 21-14. Ook in de tweede set namen we snel een voorsprong en wisten we vlot de punten te scoren. Het werd nooit echt spannend en we wonnen de finale vlot met 21-11!
Een mooie afsluiter op zaterdag dus.

Zondagmorgen mochten Kim en ik vroeg opstaan om onze mix wedstrijden te spelen. We begonnen tegen Edwin Hurst en Yasmine Vandevelde. Het werd even afwachten en wennen aan de zaal, daarin liep het niet echt lekker en maakten we teveel fouten. Toch kwamen we op 20-16 op een eerste setpunt, maar maakten we toen de ene fout na de andere en zat het geluk niet echt mee. We verloren de set nipt met 20-22. In de tweede set gingen we een pak beter spelen. We speelden sneller, maakten minder fouten en konden nu wel goed druk zetten. Onze tegenstanders maakten geen kans meer en we wonnen de set met 21-7. Ook in de beslissende derde set konden we goed het overwicht houden, we bleven aanvallen en wonnen uiteindelijk vlot met 21-10.

Daarna moesten we het opnemen tegen Nick Dermaux en Sofie Van Landeghem, naar inschatting de zwaarste tegenstanders uit onze poule. We begonnen dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd en merkten al snel dat het tempo in deze wedstrijd hoger lag. Wij speelden ook een stuk beter of in de eerste partij en wisten eigenlijk vlot het spel naar ons toe te trekken. We wonnen de eerste set met 21-8. Ook in de tweede set gingen we goed van start. We namen snel een voorsprong en wisten ook deze set vrij gemakkelijk te winnen met 21-8. We speelden een goede wedstrijd en wonnen zo eigenlijk gemakkelijker dan verwacht.

In onze laatste poulewedstrijd namen we het op tegen Tim Van Den Berghe en Brenda De Wilde, voor hen werd het een wedstrijd die enkel nog belangrijk was voor de statistieken, wij moesten echter wel winnen om zo zeker door te gaan in onze poule. We speelden vrij relaxed, maar wisten wel steeds een voorsprong vast te houden. Zonder echt heel diep te moeten gaan wonnen we ook deze partij vlot in 2 sets met 21-13 en 21-13.

Onze mix poule kwamen we dus gemakkelijk door, op naar de finale. Echter moest ik eerst nog mijn halve finale enkel spelen, dit tegen Ewout Baeckeland. Het was al enkele jaren geleden dat we tegenover elkaar stonden dus was het toch wat afwachten, één ding was zeker een gemakkelijke partij zou het zeker niet worden. Ik begon sterk aan de partij en kon tot mijn eigen verrassing een voorsprong nemen. Ik wist mijn voorsprong goed te behouden en won zo de eerste set met 21-16. In de tweede set kwam ik op enkele punten achterstand, maar toch bleef ik vechten en kwam nooit heel ver achter. Ik kon mijn achterstand goed maken en kwam terug gelijk op 16-16. Daarna volgenden enkele spannende rally’s & punten en uit eindelijk wist ik de set te pakken met 21-19.

Ik stond dus in de finale en mocht het daarin opnemen tegen Daan De Smet, toch wel een icoon in Belgisch badmintonland en een speler die ik toch wel graag bezig zie. Een finale die misschien velen hadden voorspeld, toch was ik er zelf niet zo zeker van dat ik het zou halen. Dat ook dit een moeilijke wedstrijd zou worden dat stond vast, toch probeerde ik om voor ieder punt te vechten. Ik wist meteen enkele punten te pakken wat me toch wat vertrouwen gaf, maar moest langzaam toch een achterstand toestaan. Ik kon niet meer bijbenen en verloor de eerste set met 16-21. In de tweede set ging ik iets tacktischer spelen en wist ik zo toch een kleine voorsprong te pakken. Daan maakte enkele fouten waardoor ik de set voor het grijpen had, ik kon de tweede set winnen met 21-15. In de derde set ging het lang gelijk op en kon het alle kanten uit. Geen van beiden kon echt een beslissende voorsprong nemen en we komen op 18-18. Daarop maakte ik 2 keer dezelfde tactische fout en keek tegen een matchpunt aan. Ik gaf alles in de laatste langere rally, maar moest uiteindelijk het punt & de match toegeven, het werd 18-21 voor Daan.
Hierdoor bleef ik met een dubbel gevoel achter, enerzijdes was het super om tegen Daan in de finale te staan, we speelden beiden een leuke en degelijke wedstrijd, tevens een leuke match met veel rally’s wat goed was voor de opgekomen supporters. Anderzijds, jammer dat ik de finale zo nipt verloor terwijl winst zeker mogelijk was, iets wat ik vooraf zeker niet gedacht had weliswaar.

Na mijn enkelfinale (en kleine ontchoocheling) mocht ik dan nog aantreden in de mixfinale. In de finale namen Kim en ik het op tegen Davy Van De Putte en Froni Van Daele, ondertussen een gekend duo waar ik enkele weken terug ook tegenover stond op het tornooi van Zaffelare. We wisten ongeveer wat ons te wachten stond en speelden daar goed op in, we konden langzaam een voorsprong nemen en zo de eerste set naar ons toe trekken met 21-14. In de tweede set wisten we niet meteen op degelijke voorsprong te komen, het bleef lang spannend toch kwamen we nooit op achterstand. We bleven goed druk zetten en wonnen ook de 2de set met 21-14! Aan de score te zien leek het een gemakkelijke wedstrijd, toch moesten we steeds op onze hoede zijn, gelukkig waren we dat ook! 🙂

Persoonlijke conclusie: Het dubbel met Kevin ging uitermate vlot, we hadden niet echt heel zware tegenstanders, al is het natuurlijk steeds opletten en de focus behouden. Dit lukte ons vrij aardig waardoor we het tornooi wisten te winnen zonder setverlies! In mijn enkel had ik dan weer een stuk minder zelfvertrouwen, maar begon goed aan het tornooi. Vooral de 2de wedstrijd werd spannend. Dat ik de finale haalde gaf mij al veel voldoening, daarin speelde ik ook mijn beste wedstrijd. Het was voor mij ook de leukste partij van het tornooi. In het gemengd met Kim zaten we ongeveer in hetzelfde scenario als in het herendubbel, in de poule kenden we niet echt zware wedstrijden en wisten we vlot door te komen. In de finale werd het iets moeilijker maar wisten we toch met ruime voorsprong de winst binnen te halen.
Een absoluut geslaagd tornooi met 2 overwinningen in het dubbel en 1 finaleplaats in het enkel!!

Party figuurParty figuurParty figuur

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Wetteren 2015