Blog  
 Page Blog
Blog » Tornooi Shuttle stars 2012

Tornooi Shuttle stars 2012 Door Geert om 17:01 19/02/2012

Op zaterdag 18 februari speelde ik voor het eerst mee op het tornooi van Shuttle stars te Wachtebeke. Ik speelde er heren dubbel B1 met Kevin en heren enkel B1. Alle wedstrijden werden afgewerkt op zaterdag én in poule. Een druk dagje zou je denken. Echter waren er niet zo veel inschrijvingen, in het dubbel moesten we 2 keer aantreden, in het enkel kreeg ik 3 wedstrijden voorgeschoteld.

We begonnen met de dubbels. Kevin en ik mochten openen tegen Lode De Vos en Ewout Baeckeland. Dit zou normaal een haalbare kaart moeten zijn. Toch begonnen we moeilijk aan de partij, het ging aanvankelijk gelijk op. We wisten toch zonder problemen de set te winnen met 21-14. De tweede set was het vooral aanpassen aan het slechte zicht en voornamelijk het zicht op de shuttle te behouden. Dit lukte nog vrij aardig en we konden ook deze set vlot winnen met 21-16.
Daarna mochten we het opnemen tegen eerste reekshoofd Michiel Normon en Thibaut Vanneste. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Kevin en ik gingen goed van start, we konden vrij vlot de punten scoren en namen al snel een kleine voorsprong. We wonnen de eerste set vrij eenvoudig met 21-12. In de tweede ging het ons een stuk minder, er werden teveel directe fouten gemaakt en keken steeds tegen een achterstand aan. Op het einde van de set naderden we nog tot op 1 punt, maar moesten toch de set laten schieten met 19-21. In de derde set bleef het spannend, we stonden wel steeds een paar puntjes voor, maar wisten nooit echt los te komen. Toch wisten we de partij te winnen met 21-17.
Hiermee wonnen we de heren dubbel B1.

Een paar uur later mocht ik dan beginnen met mijn enkel. In de eerste partij moest ik het opnemen tegen Michiel Normon. Ik kende hem een beetje uit de dubbel, maar had er nog geen enkelspel tegen gespeeld. Even afwachten dus. Ik probeerde zo goed mogelijk te starten en dit lukt vrij aardig. Ik nam al snel een 5-tal punten voorsprong en de weerstand bij Michiel leek reeds verbroken te zijn. Ik won eenvoudig met 21-6. In de tweede verwachtte ik een offensief van Michiel, maar niets was minder waar. Ook de tweede set kwam ik goed uit de startblokken en bleef Michiel achter. Ik won eenvoudig met 21-5.

Even later mocht ik het dan opnemen tegen eerste reekshoofd Stijn Eloot. Ook tegen Stijn had ik nog niet eerder gespeeld en was het dus afwachten. Ik probeerde opnieuw goed te starten en kwam vrij vlot op een 11-4 voorsprong. Ik verminderde het tempo en won de set gecontroleerd met 21-16. In de tweede ging Stijn toch iets beter spelen en moest ik toch even opletten. Ik kon toch een voorsprong opbouwen en won de set met 21-16.

Als laatste partij mocht ik het opnemen tegen mijn dubbelpartner, Kevin. Niet echt een partij waar ik naar uitkeek, we kennen elkaar immers zo goed door de vele trainingen. De wedstrijd moest toch gespeeld worden. We gingen wat aarzelend van start, weinig echte rally’s. Toch kon ik een voorsprong nemen en liet Kevin al snel de set gaan. Ik won de eerste met 21-10. In de tweede set deed ik zowat hetzelfde. Kevin bracht echter weinig spel en beweging op het veld. Ik won de set vrij eenvoudig met 21-6.

Zo won ik tevens het heren enkel B1.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel kregen we slechts één moeilijkere partij te verwerken. In mijn enkel speelde ik op zich vrij goed, toch was er weinig tegenstand. Ik won beide disciplines, wat absoluut mooi is. Maar het is wat jammer van de weinige inschrijvingen in het B1.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Shuttle stars 2012
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje