Blog » Tornooi Oostende 2008

Tornooi Oostende 2008 Door Geert om 12:50 15/09/2008

Op zaterdag 13 september 2008 speelde ik het tornooi mee in Oostende. Vorig jaar waren hier heel wat franse deelnemers, echter wat het dit jaar een stuk minder druk bezet. Ik speelde mee in het enkel en het dubbelspel met Michiel Polfliet.

In het enkelspel was ik een ronde vrij, waardoor ik maar één wedstrijd mocht spelen op zaterdag. Omdat ik competitie had de zondag en dus niet naar Oostende kon terugkomen, mocht ik eigenlijk de partij niet winnen, anders had ik een blaam aan mijn broek. Dus ik startte mijn enkel niet optimaal tegen Tom Segher. In de eerste set bleef de score lang gelijk, echter op het einde maakte ik enkele foutjes en verloor de set met 19-21. In de tweede set ging zowat alles mis, ik maakte teveel fouten, bewoog niet optimaal en stond daardoor snel op een te grote achterstand. Ik liet de partij dan ook gaan met 8-21.

In het dubbelspel zaten we allemaal in één poule, iedereen moest 5 wedstrijden afwerken. Michiel en ik mochten het direct opnemen tegen 2de reekshoofd Michael De Saedeleer en Glenn Van Schuerbeeck. We speelden in de donkerste hoek van de sporthal en namen een matige start. Toch probeerden we de los te komen van onze tegenstanders. Uiteindelijk wonnen we de eerste set met 23-21. In de tweede set ging het maar ietsjes beter, we konden op voorsprong komen en deze vasthouden tot het einde, we wonnen de partij met 21-18.
In de tweede partij moesten we het opnemen tegen het eerste reekshoofd Benoí®t Becue en Maxime Peron uit Frankrijk. Terug op het slechtste plein van de sporthal namen we het op tegen elkaar. De eerste set ging gelijk op, geen van beiden kon een grote voorsprong nemen. Toch waren het de fransen die de set wonnen met 17-21. In de tweede set stonden we lange tijd op achterstand, maar naar het einde toe kwamen we terug tot 19-19. Toch moesten we opnieuw de set laten gaan met 19-21. Een spijtig verlies, want winnen was hier zeker mogelijk geweest.
In de derde partij moesten we het opnemen tegen Steve Mahieu en Tom Segher, altijd een lastige partij om tegen te dubbelen. In de eerste set startten we fenomenaal, we wonnen de set in geen tijd met 21-7. De tweede set was gans iets anders, toch hadden we lang een kleine voorsprong in handen. We konden niet meer het spel en tempo spelen van de eerste set en maakten plots teveel fouten. We verloren de set nipt met 18-21. In de derde ging het niet veel beter, we probeerden ons goede spel terug te vinden maar waren te slap in onze acties. We verloren ook de derde set met 14-21. Winst was ook hier zeker mogelijk geweest.
In de voorlaatste partij mochten we het opnemen tegen Wout Naessens en Thomas Raepsaet. In de eerste set hoefden we niet echt voluit te gaan en namen een kleine voorsprong tot het einde van de set. Echter kwamen Wout en Thomas nog terug en brachten we in verlenging de beslissing, we wonnen de set met 24-22. In de tweede set namen we snel een iets comfortablere voorsprong, we stond al snel 5 punten voor en lieten ons geen 2de keer verrassen. We wonnen de tweede set met 21-13.
In de laatste partij moesten we het opnemen tegen Marc Antoine Michaux en Johan Muller. Een moeilijke partij hadden we verwacht. In de eerste set ging het verrassend vlot, Marc was weinig gemotiveerd en we wonnen de eerste set met 21-13. In de tweede set begon de fransman erdoor te komen en kregen we het een pak moeilijker, we kwamen snel onder druk te staan en verloren de set met 15-21. In de derde set bleef de score lang gelijk, we speelden geconcentreerd en gaven weinig weg. Toch was het moeilijk om los te komen van onze tegenstander. We wonnen toch de derde set met 21-18.
Hierdoor eindigde we 3de in onze poule, waar we toch zeker een 2de plaats hadden kunnen veroveren.

Algemeen gezien een redelijk tornooi, al hebben we in het verleden al beter gespeeld.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Oostende 2008