Page Blog
Blog » Tornooi Herne 2014

Tornooi Herne 2014 Door Geert om 11:25 13/12/2014

Op zaterdag 6 december deed ik mee aan het tornooi van Herne. Ook op dit tornooi speelde ik al eens mee in een ver verleden. Ik speelde er nu alleen heren dubbel met Kevin en gemengd dubbel met Kim. Het voordeel van dit tornooi is dat alle dubbels en mixen op zaterdag afgewerkt worden en dat was ook nodig want op 7 december stond er een competitie ontmoeting op de kalender.

Kim en ik moesten reeds in de voormiddag aan de slag. We speelden in de 1ste ronde tegen Jerome Demaerschalk en Fanny Robette, een volkomen onbekend duo, dus afwachten. We ging moeizaam van start en ondergingen vooral hun spel. Toch vonden we een geschikte tactiek maar konden we de kloof nooit helemaal meer dichten en verloren we de eerste set met 19-21. In de tweede set begonnen we nu wel op de juiste manier en haalden we de set vlot binnen met 21-6. Ook in de derde set kwamen we al snel op een voorsprong en wonnen we de set comfortabel met 21-12.

In de tweede ronde namen we het op tegen Tom To Hoang en Louise Poncelet. Dit leek direct een gans andere partij te gaan worden als we afgaan op uiterlijk. Kim had de schrik goed te pakken, maar ook nu wisten we totaal niet wat we konden verwachten. We speelden al een stuk beter dan onze 1ste wedstrijd en speelden een aardige partij. We wisten de eerste set te winnen met 21-12. In de tweede set ging we terug goed van start en kwamen we op een 11-4 voorsprong, daarna verloren we geen enkel punt meer en wonnen we de set met 21-4!!

In de kwartfinale moesten we het dan opnemen tegen Rik Dewit en Yanna Holemans, zij versloegen het 3de reekshoofd en Yanna kenden we uit de mixcompetitie tegen Dijlevallei 2G. Het beloofde zeker geen gemakkelijke partij te worden. Bovendien is Rik een prima enkelspeler. We merkten al snel dat ook zij vrij agressief spelen. In de eerste set wisten we niet meteen een goed antwoord op hun spel en verloren we de set met 15-21. In de tweede set gingen wij iets beter spelen en wisten we wel de set te winnen met 21-16. In de derde set namen we een uitstekende start, we kwamen vrij snel 5-tal punten voor en het geloof verdween bij Rik en Yanna. We profiteerden optimaal en wonnen de set met 21-9.

In de halve finale moesten we het opnemen tegen het eerste reekshoofd Arnaud Goncette en Julie Roos. Vooral Arnaud is een sterke enkelspeler, hij staat immers 5de op de belgische enkelranking. Toch heeft hij niet zo’n aanvallende speelstijl en gaf ik onszelf best wel een kans. Ik had het vrij goed ingeschat, wij speelden goed aanvallend en kwamen niet zo snel in de problemen. Toch moesten we steeds goed opletten, maar mits geconcentreerd spel wisten we toch mooi de partij te winnen in 2 sets met 21-10 en 21-11.

Zo stonden we, vrij onverwacht, dan in de finale. Daarin moesten we het opnemen tegen Michiel Polfliet en Kathleen Verspreet. Michiel is ons vrij bekend en zeker een te duchten tegenstander. We begonnen moeizaam en stond snel 5-tal punten achter. We wisten toch nog goed terug te komen, maar verloren nipt de set met 19-21. In de tweede set werd het niet gemakkelijker, we kwamen steeds snel onder druk en hadden daar niet meteen een antwoord op. We verloren ook deze set met 14-21.
Toch een mooie finaleplaats, wat we beiden zeker niet verwacht hadden.

Later op de dag mocht ik dan nog aantreden in het herendubbel met Kevin. We moesten direct sterk openen want in de 1ste ronde kregen we meteen het 3de reekshoofd, Simon Canelle en Benjamin Delalieux, tegenover ons. We speelden in de eerste set niet slecht, maar we waren net niet snel genoeg om echt druk te zetten op de tegenstanders. We verdedigden te snel en verloren de eerste set met 17-21. In de tweede set gingen we iets sneller spelen, draaiden we beter en wonnen we de set wel vlot met 21-10. Ook in de derde set bleven we goed combineren en konden we onze eigen fouten beperken. We wisten met goed spel dan ook de set te winnen met 13-21.

In de tweede ronde moesten we het opnemen tegen Francois Janssens en Alexandre Wathelet, eveneens een onbekend duo voor ons. In deze wedstrijd hadden we meteen een mooie voorsprong te pakken en konden we eigenlijk vrij rustig spelen. We kwamen nooit in de problemen en wonnen de partij vlot in 2 sets met 21-16 en 21-6.

Zo stonden we in de halve finale en mochten we het opnemen tegen Arno Boonants en Stijn Lekens. Zij hadden het eerste reekshoofd reeds verslaan, dus we hadden zeker niets te verliezen. We begonnen goed agressief aan de match en wisten zo eigenlijk de meeste punten te pakken in de eerste set, we wonnen de set met 21-16. In de tweede set ging het een stuk minder, we kwamen zelf minder aan aanvallen toe en verloren de set met 10-21. Ook in de derde set was het moeilijk, toch bleven we vechten, maar moesten uiteindelijk toch de partij laten schieten met 16-21.
Zo stranden we in de halve finale, maar hebben we wel 3 degelijke partijen gespeeld en zijn misschien wel verder gekomen dan oorspronkelijk gedacht.

Persoonlijke conclusie: Het gemengd met Kim begon wat stroef, maar na de eerste partij speelden we steeds beter. We draaiden goed samen en ook tactisch speelden we sterke wedstrijden. In de finale echter, moesten we op technisch vlak toch onze meerdere erkennen. Op zich een zeer mooie prestatie, geen van ons had gedacht zover te geraken, maar blijkbaar zijn we samen toch moeilijk te verslaan 🙂
In het dubbel met Kevin begonnen we de eerste set met veel te weinig initiatief en ondergingen we alles. Daarna probeer ik mijn maat wakker te maken en begonnen we te draaien, we speelden 2 uitstekende sets toen en wonnen verdiend. In de halve finale werden we tactisch toch overklast en hadden geen antwoord op hun sterke spel. Toch ook hier stonden we in de halve finale, wat we niet direct verwacht hadden. Een halve finale & finale, een geslaagd tornooi!

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Herne 2014