Blog
 Page Blog
Blog » Tornooi Danlie 2015

Tornooi Danlie 2015 Door Geert om 20:37 15/04/2015

Op 10 en 11 april vond dit jaar het paastornooi van Danlie – Hamme plaats. Steeds een leuk tornooitje, echter doorheen de jaren en met het nieuwe klassementssysteem zijn er steeds minder spelers die nog naar Hamme afzakken. Ik speelde deze editie mee in het Heren Dubbel B1 met Kevin, het Gemengd Dubbel B1 met Saskia Vereecke. In het gemengd stonden we als 1ste reekshoofd geplaatst, in het dubbel waren Kevin en ik 2de reekshoofd en waren onze ploegmakkers Shane en Jan het eerste reekshoofd. Het leek dus vooral uitkijken naar een mogelijke Eeklose finale.

Zaterdagmiddag konden Kevin en ik aantreden tegen Tom De Daele en Matthias Dullaert. We begonnen geconcentreerd en degelijk opgewarmd aan de partij en wonnen de eerste set met 21-8. De tweede set speelden we niets in minder snel en maakten het onszelf daardoor iets moeilijker. We wonnen de set met 21-17, iets minder overtuigend, maar de winst was binnen.

Daarna mochten we het opnemen tegen Lens Meyvaert en Tim Van Den Berghe, een niet te onderschatten duo. Echter hadden we er enkele maanden geleden reeds van gewonnen in 2 sets, dus zou het ook nu moeten lukken. We begonnen snel en agressief aan de partij en met resultaat, we wisten vlot de eerste set te pakken met 21-10. In de tweede set hadden we het geluk wat aan onze zijde en kwamen we al snel op een grote voorsprong. We wonnen de tweede set eveneens vlot met 21-8.

Als laatste wedstrijd in de poule moesten we het opnemen tegen Edwin Hurst en Nick Vandevelde, hoewel we al praktisch zeker waren van de eerste plaats namen we ons toch voor om de partij in 2 sets af te ronden. We gingen degelijk van start en namen zonder problemen de eerste set met 21-10. Zoals wel vaker, werden we te laks in ons spel en kwamen we in de 2de set op enkele punten achterstand. Toch maakten we ons weinig zorgen en plaatsten een inhaal race, daarin ging het niet zoals gepland en verloren we toch de tweede set met 18-21. In de derde set waren we beiden terug alert en wisten we wel vlot de set te winnen met 21-9.

In de andere poule werd het dan uitkijken naar onze tegenstanders en vooral uitkijken naar Shane en Jan, zij begonnen echter goed met winst in hun eerste match, maar verloren daarna nog 2 wedstrijden waardoor een Eeklose finale er niet in zat. Kevin en ik namen het op tegen Lander Borgonjon en Gianni De Wilde. Daarin gingen we goed van start en kwamen we eigenlijk niet echt in de problemen. We wonnen de eerste set vrij vlot met 21-14. In de tweede set was het vooral zaak om het tempo aan te houden en zelf aan te vallen. Dit ging goed en zo kwamen we mooi op een 19-11 voorsprong. Daarna lieten we het nog even gaan, maar wonnen uiteindelijk de partij met 21-16.
Alweer een mooie tornooi overwinning en een geslaagde tornooi-zaterdag.

Op zondagmiddag mocht ik dan aantreden in het gemengd met Saskia, we openden tegen onze ploegmakker Shane & Joyce Mervielde. Als iedereen op zijn niveau speelt zou dit een haalbare kaart moeten zijn, toch was het opletten, Shane is immers sterk bezig de laatste weken. Saskia en ik begonnen goed aan de partij en wisten vrij snel een kleine voorsprong te nemen. We bleven deze vasthouden en wonnen de eerste set met 21-17. In de tweede set begonnen we terug goed, maar al snel laten we het tempo zakken en lieten Shane en Joyce zo terug komen. Het werd een spannend einde, maar wij wonnen de 2de set nipt met 24-22.

In onze 2de partij namen we het op tegen Mario Carrera Gracey en Johanna Breyne, nooit eerder speelde ik mix tegen Mario en Johanna, dus was het was afwachten. De concentratie was hoog en we begonnen dan ook goed aan de partij. We wonnen de eerste set met 21-16. Ook in de tweede set namen we al snel enkele punten voorsprong, maar moesten we toch steeds opletten. Ook deze set wonnen we met 21-16.

In de laatste partij van onze poule namen we het op tegen Tim Van Den Berghe en Brenda De Wilde, hier speelde ik enkele weken terug nog tegen op het tornooi van Wetteren. Ook dit was een haalbare partij, toch mochten we het niet te non-chalant opnemen. We speelden niet ons beste spel, maar wisten wel de eerste set nipt binnen te halen met 21-19. In de tweede set bouwden we iets meer marge in en gingen we een stuk beter van start, we wonnen deze set met 21-9.

Zo kon ik alweer aantreden in een finale en mocht het samen met Saskia opnemen tegen Davy Van De Putte en Emma Mussche. Beiden geen onbekenden al speelden we nog niet als duo’s tegen elkaar. We begonnen sterk aan de wedstrijd en speelden meteen enkele mooie en lange rally’s. We wisten een voorsprong te nemen en speelden vervolgens goed de set uit en wonnen met 21-15. Ook in de 2de set waren we goed gestart en kwamen we op een kleine voorsprong, toch kwamen Davy en Emma terug gelijk op 16-16 en werd het een spannend einde. Daarin hadden we niet echt het geluk aan onze kant en verloren we de set met 18-21. In het begin van de derde set gingen Davy en Emma uitermate sterk van start, wij speelden niet slecht, maar maakten steevast de fout in de langere rally’s. We kwamen zo op een 4-11 achterstand, toch bleven we vechten voor ieder punt. We maakten onze achterstand grotendeels goed, maar verloren toch de partij met 17-21. Een jammerlijk einde, al hadden we beiden het gevoel dat wij toch het betere spel hadden.

Persoonlijke conclusie: In het heren dubbel met Kevin kenden we eigenlijk weinig problemen in onze poule. We konden vlot ons eigen spel op leggen en wisten onze eigen fouten goed te beperken. We kwamen vlot door de poule en ook in de finale kenden we eigenlijk weinig problemen. Een overtuigende tornooiwinst! Ook in het gemengd hadden Saskia en ik weinig problemen in onze poule wedstrijden. We speelden soms iets te non-chalant, maar stonden er wel op de momenten dat het nodig was. Het contrast in niveau met de finale wedstrijd was dan ook groot, maar ook hier gingen we goed van start. Toch verloren we langzaam de grip op de partij, waar we zeker de kans hadden om de wedstrijd te winnen in 2 sets. Op zich een geslaagd tornooi met 2 finales, zeker voor herhaling vatbaar!

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Danlie 2015