Blog » Tornooi Bertrix 2015

Tornooi Bertrix 2015 Door Geert om 21:18 16/09/2015

Op 29 en 30 augustus vond dit jaar het tornooi van Betrix plaats. Het is ondertussen al de 3de keer dat ik meedoe aan dit voorbereidingstornooi in de Ardennen. Vorig jaar was het zeker een geslaagde deelname, ik wist toen het gemengd dubbel B1 te winnen met Kim en ook het heren enkel B1 wist ik op mijn naam te zetten. Mijn titels verdedigen in de B1 zat er helaas niet in, door mijn klassementsstijging moest ik me voor iedere discipline inschrijven in de A-reeks. Ik speelde heren dubbel met Kevin, gemengd met Kim en schreef me ook in voor het enkelspel.

Op zaterdagmorgen mochten Kevin en ik van start in het herendubbel, we namen het op tegen Laurent Defrenne en Benjamin Jenne. Een totaal onbekend duo voor mij en op papier zeker een sterke tegenstander. Kevin en ik begonnen goed aan de partij, maar ondervonden meteen dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Er werd veel druk gezet op ons en werden op achtervolgen aangewezen. We bleven wel dichtbij maar moesten toch de set laten gaan met 15-21. Ook in de tweede set speelden we zeker goed mee, toch kwamen we moeilijk onder de druk vandaan en verloren we ook deze set met 18-21. Na deze partij zat de dubbel er dan ook meteen op.

Wat later op de dag mocht ik mijn enkel spelen tegen Sebastien Hainaut, ook deze speler kende ik niet, dus ook hier werd het afwachten. Het was al weer een hele tijd dat ik nog een enkel gespeeld had, dus ik had geen hoge verwachtingen. Ik begon naar mijn gevoel zeker niet goed aan de partij maar de score bleef gelijk opgaan. Op het einde van de set kreeg ik zelfs een kans om de set binnen te halen, maar uiteindelijk verloor ik de set met 22-24. In de tweede set startte ik uitermate slecht, ik probeerde om iets meer rally’s te spelen, maar daarbij ging ik zelf teveel in te fout. Ik kwam dan ook op een te grote achterstand en verloor de set met 9-21. Ook meteen afgelopen in de enkel dus.

Alles op de mixen dan maar, met Kim mocht ik ’s avonds aanvangen tegen Martin Leonard en Nathalie Jusseret. Het werd wat afwachten en zoeken in het begin waarbij ik niet echt mijn beste spel speelde. Kim wist wel de druk op het net te houden en zo konden we de eerste set binnenhalen met 21-17. In de tweede set was al snel de veer gebroken bij de tegenstander en wonnen we vlot de partij met 21-10. Zo hadden we onze eerste ronde beet.
Kort daarna mochten we het dan opnemen tegen Cedric Bigneron en Veronique Duparque, alweer 2 onbekenden tegenover ons. We begonnen goed aan deze partij en wisten vrij snel een voorsprong op te bouwen. We bleven goed druk zetten en konden zelf het spel maken. We wonnen de eerste set met 21-17. Ook in de tweede set namen we vlot een mooie voorsprong en kwamen we eigenlijk niet meer in de problemen. We wonnen overtuigend met 21-12.
Daarna moesten we het opnemen tegen het eerste reekshoofd Damien Maquet en Marine Lavigne, dat dit een pak lastiger zou worden was een feit. We speelden meteen goed mee vanaf het begin van de partij, maar we merkten ook snel dat iedere fout meteen afgestraft werd. Toch konden we zelf ook enkele mooie punten pakken, maar uiteindelijk verloren we de eerste set toch met 11-21. Ook in de tweede set speelden we aardig mee, maar ook nu stonden we vrij snel op achterstand. We verloren ook de tweede set met 15-21. Het verlies was geen schande en het was voor mij wel een leuke wedstrijd om te spelen, het tempo lag enorm hoog en directe fouten wisten we redelijk goed te beperken, maar om deze partijen te kunnen winnen zal er toch nog veel moeten gebeuren. 🙂

Persoonlijke conclusie: In het dubbelspel speelden we zeker een goede partij, maar onze tegenstanders waren nog niet iets sneller en preciezer dan ons. We speelden goed, maar verloren de partij wel terecht. In het enkelspel had ik naar mijn gevoel wel een haalbare tegenstander, echter speelde ik zeker niet mijn beste spel en maakte te veel fouten om kans te maken op de overwinning. In het gemengd wisten we 3 goede partijen te spelen maar tegen het eerste reekshoofd waren we niet opgewassen, wat geen schande was. Toch nog een positieve noot om het tornooi mee te eindigen.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Bertrix 2015