Tornooi Bertrix 2014 Door Geert om 19:40 31/08/2014

Het goede weer lijkt voorbij, augustus loopt op zijn laatste benen en het nieuwe competitieseizoen staat voor de deur. Zoals al enkele jaren is het dan tijd voor het tornooi in Bertrix. Het was voor mij tevens zo’n anderhalf jaar geleden dat ik nog eens deelnam aan een tornooi, bovendien was ik in alle 3 de disciplines gezakt naar B2.
Ik nam deel aan het tornooi om 2 hoofdredenen:
Wedstrijdritme en training voor de komende competitie
– Mijn clubspelers zien me liever als B1, dus probeerde ik om de nodige punten te sprokkelen 🙂

Ik nam deel aan het HD B1 met Kevin, het GD B1 met Kim en speelde tevens mee in de enkel B1.

Zaterdagmorgen, 23 augustus om 9u was het zover. Kevin en ik mochten het opnemen tegen Sylvain Deremiens en Louis Lejeune. Een totaal onbekend koppel, zoals de meeste spelers waar ik tegen zou spelen. 2 jeugdige kerels probeerden de strijd aan te gaan, maar al snel bleek dat wij een maatje te groot zouden zijn. We moesten zeker niet goed spelen om de punten te pakken en wonnen de partij zeer vlot met 21-8 en 21-12. Tot zo ver de dubbel, onze volgende partij stond meteen gepland om 21u ’s avonds.

Gelukkig was ik daar niet alleen voor de dubbel en mocht daarna aantreden in het gemengd met Kim tegen Julien Jadoulle en Nathalie Godfroid. We openden wat zenuwachtig, maar ook onze tegenstander maakte de nodige fouten. We kwamen eigenlijk nooit in problemen en wonnen de partij met 21-10 en 21-12. Daarna kregen we een cadeau en moesten we zelfs niet aantreden in de 2de ronde, wegens een blessure bij onze tegenstander.

Later op de dag mocht ik dan ook aantreden in het heren enkel. Ik mocht openen tegen Julien Jadoulle, die ik nog kende uit de mix van daarnet. Ik was dus op mijn hoede en wist wat ik ongeveer kon verwachten, veel fouten bij mijn tegenstander 😉 Ik startte goed en won de partij uitermate vlot met 21-5 en 21-10.
In mijn 2de partij nam ik het op tegen Pierre Devillers, het was meteen duidelijk dat dit een stuk zwaarder zou worden. Ik moest een pak harder werken voor mijn punten maar kon wel steeds een voorsprong behouden. Ik won de partij in 2 nipte set met 21-18 en 21-18.
Dat was meteen ook de laatste enkel van de dag.

Daarna gingen Kim en ik verder met het gemengd, we namen het op tegen Damien Cortis en Zoe Parmentier. We begonnen uitermate sterk aan de partij en stond zeer snel 10 punten voor. We wonnen de eerste set met 21-12. In de tweede set kregen we een ander spelbeeld, de dame kwam sterker aan de start en ook de heer begon er in te geloven. Wij begonnen niet optimaal aan de set en verloren de set met 16-21. In het begin van de derde set moesten we paraat staan. We begonnen goed en bleven deze keer ook goed druk zetten. We wonnen de set uiteindelijk vlot met 21-5.

Tot slot van de dag mocht Kevin en ik aantreden tegen het 3de reekshoofd in het herendubbel Jean Philippe Mathy en Gregory Van Roy. Kevin had eerder op de dag verloren van Jean Philippe waardoor we ongeveer wisten wat hij in zijn mars had. Het was ook meteen duidelijk dat we een stuk sneller spel moesten spelen als in onze 1ste partij. We gingen goed mee en wisten de eerste set te winnen met 21-18. in de tweede set speelden we een uitermate goede set, we konden meer en meer aanvallend spel brengen en ook verdedigend kwamen we niet in de problemen. We wonnen de partij met 21-13.

Het einde van de dag en meteen 6 wedstrijden op rij gewonnen!

Na een korte nachtrust mocht ik zondagmorgen terug de strijd aanvatten om 9u. In het enkel spel mocht ik het opnemen tegen Joel Ceuterick (die in dubbel A is). Een technisch zeer sterke speler en dus meteen een zware dobber om wakker te worden. De eerste set wist ik een kleine voorsprong te nemen en de set te winnen met 21-15. Ook in de tweede set kwam ik op 17-13. Toch kon ik deze keer niet doordrukken en kwamen we gelijk op 19-19. Daarna wist ik 2 goede punten te pakken en won de partij met 21-19.

3 uur later mocht ik het dan opnemen tegen Christophe D’Amico, volgens mijn vorige tegenstander zeker een haalbare kaart voor mij, al was ik daar zelf zeker niet gerust in. In de eerste set kon ik wel de punten maken, maar kreeg het bij momenten ook zwaar te verduren. Ik kwam op 18-20 achterstand, maar wist alsnog de set te pakken met 23-21. In de tweede set ging het vervolgens lang gelijk op tot 13-13. Daarna wist ik een kloofje te slaan en de set te pakken met 21-17. Door deze winst stond ik zowaar in de finale van het enkel spel, zowat het laatste wat ik had verwacht.

Na 2 enkels gespeeld te hebben mochten Kevin en ik terug samen aan de slag. We moesten het deze keer opnemen tegen 1ste reekshoofd Anthony Biondolillo en Leo Lejeune. We wisten al snel waar kun sterkte lag. Een goede netspeler vooraan en een sterke aanvaller achteraan in het veld. We stonden meteen 0-7 achter. Toch vochten we ons terug, maar konden de achterstand nooit meer volledig goed maken en verloren de set met 17-21. In de tweede set maakten we teveel persoonlijke fouten en waren we niet in staat om echt druk te zetten. We verloren de partij met 14-21. Exit in de halve finale.

Normaal kon ik dan enkele uren rusten, echter werd de volgende mix partij sneller gepland dan voorzien. Kim en ik mochten het opnemen tegen 2de reekshoofd Nicolas Foret en Thi Yen Nguyen. We speelden op zowat het slechtste terrein van de sporthal, een donkere hoek en een dichtstaande muur langs de zijlijn. We konden beginnen aan de goede kant van het terrein en wisten de eerste set mooi te winnen met 21-15. In de tweede set kregen we geen vat op het spel, we konden niet meer het aanvallende spel brengen van de eerste set en verloren met 15-21. In derde set gingen we terug goed van start en draaiden we op 11-5 voorsprong naar de mindere kant. In geen tijd stond het terug 12-12 en werd het vechten voor ieder punt. We hielden onze concentratie en wonnen de partij met 21-17! Daarmee haalde ik mijn 2de finale van de dag.

In die finale mochten Kim en ik het opnemen tegen Ludovic Lecomte en Melissa Catoire. Vooral Ludovic kende ik nog, 3 jaar geleden namen we het in Herne ook tegen hem op, hij is tevens een uitstekende speler en in het enkel en heren dubbel spel A. Het beloofde geen gemakkelijke partij te worden, maar zeker met mogelijkheden. We gingen wat aarzelend van start en konden niet echt een voorsprong nemen, toch speelden we goed mee en waren de meeste rally’s voor ons. We wonnen de eerste set nipt met 21-19. In de tweede set kregen we een ‘boost’ en wisten we vrij snel 5 punten voorsprong te nemen. We hielden ons goede spel vast en wonnen de finale met 21-12! We speelden beiden onze beste wedstrijd van de dag, tevens wist Ludovic niet door de verdediging van Kim te komen wat ons veel vertrouwen gaf en waardoor ik nooit het gevoel had de partij te kunnen verliezen.

Na de ene gewonnen finale mocht ik beginnen aan de finale in het enkel spel. Ik mocht het opnemen tegen een jonge knaap, Louis Gravet. Mijn verwachtingen waren minimaal, niet weggespeeld worden en proberen een setje te pakken was mijn doel. Mijn shuttle-gevoel was ondertussen goed na de vele wedstrijden, het was dus zaak om het fysiek vol te houden. De eerste set ging meteen goed en ik kon steeds op een 3-tal punten voorsprong blijven. Ik won de set met 21-16. Doelstelling al bereikt dus eigenlijk, in begon dan ook wat zwak in de tweede set om wat “uit te rusten” en kwam op 5-1 achterstand. Toch had ik het gevoel mee te kunnen en vocht me terug in de set. Bij mijn tegenstander liep het niet zo vlot meer terwijl ik goede varieerde in mijn slagen en ook relatief korte punten kon maken. Ik ging erop en erover en kwam op 20-13 voorsprong. Toch liet ik mijn tegenstander nog wat terugkomen en won het tornooi met 21-18!
Absoluut een mooie en verdiende winst, wat ik zeker niet had verwacht.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel speelden Kevin en ik slechts 1 goede partij, tegen het 3de reekshoofd. In de halve finale maakten we teveel fouten en hadden we geen pasklaar antwoord op hun spel, hoewel we technisch een pak sterker waren konden we dit toch niet uitbuiten. In het gemengd met Kim groeiden we echt in het tornooi. Het was vooral aftasten waartoe we in staat waren na een lange tijd niet samen gespeeld te hebben. Vooral Kim speelde haar beste wedstrijd in lange tijd op het moment dat het moest, in de finale.
In het enkel spel won ik alles in 2 sets, maar kreeg het zeker niet gemakkelijk, technisch was ik steeds de betere, maar volhouden en vechtlust was vooral de boodschap. Ik gaf iedere keer alles en kan dan ook heel tevreden terugkijken op mijn overwinningen.

Waar ik vooral alles wou inzetten op de dubbel en mix (om mijn partners niet teleur te stellen), speelde ik ook mee in het enkel om vooral slagvastheid en mijn conditie wat aan te scherpen. Daarom vond ik het verlies in het dubbel extra jammer. Fysiek ben ik er wel zeker op vooruit gegaan gezien mijn 12 wedstrijden op 2 dagen 🙂 .

Met ons drieën wisten we tevens de club prijs van het tornooi te winnen en waren we de beste club van het tornooi. We kregen hiervoor een bak trappist mee met de melding “delen met alle spelers die meegedaan hebben hé“! Aangezien Kim weinig of geen bier drinkt, schol broer!
Een geslaagd tornooi in ieder geval!

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Bertrix 2014