Blog  
 Page Blog
Blog » Samenvatting seizoen 2012-2013

Samenvatting seizoen 2012-2013 Door Geert om 16:02 17/06/2013

Even kort terug kijken naar vorig seizoen, ik kwam terug van BC Damme en met onze mix ploeg konden we starten in 1ste provinciale. Hierin eindigden we als 2de, wat voldoende bleek om dit seizoen te starten in 3de liga. Met de nieuwe herenploeg wisten we nipt het kampioenschap binnen te halen in 3de provinciale, waardoor we dit seizoen mochten aantreden in 2de provinciale.
Met beide ploegen mochten we dus een reeks hoger spelen. Tijdens dat seizoen keken we uit naar versterking om zowel de heren als mix ploeg te versterken. Tot groot jolijt vonden we die versterking in omliggende clubs en konden we 2 dames en 4 heren aantrekken.
We konden dus met 2 versterkte ploegen aantreden, wat meteen de doelstellingen bijstuurde.
Met de gemengde ploeg hadden we als doelstelling het behoud verzekeren in 3de liga en om ons als ploeg sterker te maken.
Met de versterkte herenploeg moesten we wel ambitie tonen en gingen we vol voor het kampioenschap!

De gemengde competitie werd gespeeld van september tot januari, terwijl de herencompetitie over het hele seizoen gespeeld werd. Het was voor nieuwjaar dan ook een ongekende drukte aan competitiewedstrijden.
We begonnen de gemengde competitie met een klinkende overwinning op de pluimplukkers, we hadden onze start dus niet gemist. Echter kort daarna kreeg ik te kampen met een rugblessure. Ik moest opgeven in de volgende competitiematch (waar we nog gelijkspeelden) en kon vervolgens enkele wedstrijden niet meedoen 🙁 . Onze ploeg kreeg een nederlaag te verwerken en 2 gelijke spelen, hierdoor stonden middenmoot in de ranking.
Langzaam kwam ik terug in actie en wisten we 2 overwinningen te pakken. We verloren echter nog 2 wedstrijden in de terugronde, maar de andere wedstrijden wonnen we wel knap. Ook in een rechtstreeks duel om de 2de plaats hielden we stand!
We hadden onze doelstelling dus zeker behaald. We eindigden, hoger dan verwacht, op de 2de plaats.
Een overzicht van de gemengde wedstrijden (en verslagen) kan je hier vinden.

Met de herenploeg hadden we ook onze start niet gemist, we begonnen met een 0-8 overwinning in Oudegem. Ook in de volgende wedstrijd liepen we over onze tegenstanders met 1-7. Daarna konden we nipt winnen van 4Ghent, maar bevestigden we onze ambitie door 3 keer met forfait cijfers te winnen. Na de heenronde stonden we dan al vlot aan kop. De terugronde werd eveneens sterk ingezet, we wonnen opnieuw 3 wedstrijden met 8-0/0-8 en waren dan al zo goed als zeker van de titel. We wonnen van onze directe concurrent met 1-7 om vervolgens rustig het seizoen uit te spelen.
Een overzicht van de heren wedstrijden (en verslagen) kan je hier vinden.

Alweer een geslaagd seizoen, een onverwachtse 2de plaats en een kampioenschap om te vieren!
Als kapitein van beide ploegen kan ik niet anders dan trots zijn op mijn spelers!
Beide doelstellingen werden dik behaald.
Party figuur

Nog enkele leuke statistieken van het voorbije seizoen: In de herencompetitie verloren we slechts 12 wedstrijden van de 112 wedstrijden. Ikzelf verloor geen enkele wedstrijd in die competitie en moest slechts 3 keer een 3-setter toestaan. Ik eindige dan ook als beste speler in de gehele competitie.
In de gemengde competitie verloor ik geen enkele mix wedstrijd, Kim was dan ook de beste dame van deze competitie. Ikzelf sta als 2de beste heer op de ranking van deze competitie.

Volgend seizoen kunnen we dus uitkijken naar een competitie waarin we met de gemengde ploeg terug aantreden in 3de liga en met de herenploeg kunnen starten in 1ste provinciale.
De doelstelling voor de gemengde ploeg is opnieuw het behoud, maar waar mogelijk proberen we mee te doen aan de top van de reeks.
Met de herenploeg willen we opnieuw meespelen aan de top van de reeks en wie weet zit er wel een hatrick in?

Hopelijk blijven we komend seizoen wel gespaard van blessures en kunnen we deze doelstellingen behalen.
Nu genieten we even van een verdiende rust om er binnen enkele maanden terug in te vliegen!
Aan iedereen welverdiende vakantie toegewenst en nog een leuk seizoenseinde!

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting seizoen 2012-2013
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje