Blog  
 Page Blog
Blog » Samenvatting seizoen 2011-2012

Samenvatting seizoen 2011-2012 Door Geert om 22:11 13/06/2012

Ruim een jaar geleden nam ik de beslissing om niet langer voor BC Damme te spelen maar terug te keren naar BC Eikenlo. Samen met Kim en Kevin keken we er naar uit om Eikenlo naar een hoger niveau te trekken en ons krachten te bundelen om iets neer te zetten in Eikenlo. We mochten met onze nieuwe mixploeg aantreden in 1ste provinciale. Kevin en ik vervoegden eveneens het eerste herenteam dat speelde in 3de provinciale.
Ik werd van beide teams ploegkapitein en mijn doelstellingen waren als volgt:
– met het gemengde team in 1ste provinciale blijven, spelen voor behoud
– met de herenploeg proberen kampioen te spelen om zo naar 2de provinciale te geraken

Beide competities werden door elkaar gespeeld in tegenstelling tot mijn vorige seizoenen in liga. Het werd dus bij momenten iets drukker, maar daar had ik geen enkel probleem mee, integendeel. Onze eerste wedstrijd van het seizoen was in het gemengd, we mochten het meteen opnemen tegen de vice-kampioen van 2 jaar geleden, Lokeren. Lokeren speelde vorig jaar in 3de liga, maar kon het behoud niet verzekeren en was afgelopen seizoen terug present in 1ste provinciale. Het was voor ons ook meteen een maatstaf wat we mochten verwachten. We verloren uiteindelijk nipt de wedstrijd met 3-5, een moeilijk seizoen tegemoet denk je dan. Echter wisten we wel, soms tot eigen verbazing, de overige wedstrijden in de heenronde te winnen. Dit steeds met 6-2 of 5-3 cijfers, echt “over” hadden we duidelijk niet. Hierdoor kwamen we toch al in de top van de reeks en zagen we plots kansen op de titel …
In de terugronde gingen we vrolijk door, we wonnen de eerste 3 wedstrijden en zagen steeds onze kansen vergroten op promotie. Ook Lokerse 3 zag dat en schakelde met Lokerse 4 een tandje bij, zij kwamen op bezoek met enkele liga spelers van hun 1ste en 2de ploeg. We speelden nipt gelijk en verloren daardoor een kostbaar punt voor het kampioenschap. Daarna kwamen de Pluimplukkers eveneens aanzetten met een sterkere ploeg dan normaal en ook daar moesten we een punt laten gaan. Hierdoor was kampioen spelen niet meer mogelijk, maar waren we wel verzekerd van de 2de plaats. In de laatste ontmoeting spelen we nog gelijk tegen de kampioen, Lokerse 3, die tevens voor onze enigste nederlaag zorgde aan het begin van het seizoen.

Uiteindelijk spelen we nipt geen kampioen maar was mijn doelstelling meer dan behaald met de 2de plaats en alsnog een promotie naar 3de liga!
Een absolute topper, wat we zeker niet hadden verwacht of durfden dromen.
Party figuur

In de herencompetitie werd er beter gestart dan in de gemengde competitie, we wonnen onze eerste 4 wedstrijden vlot en mochten dan aantreden tegen de leider. Een rechtstreeks duel waarbij de stressfactor bij velen een grote rol speelde. We verloren de ontmoeting zowaar met 3-5. Een harde klap die we zeker niet verwacht hadden. We herpakten ons uitstekend in de volgende 2 wedstrijden.
In de terugronde verspeelden we een punt tegen Lembeke. Lembeke vooraf toch getipt als mede titelkandidaat liet het wat afweten over het seizoen, maar als het om een streekderby gaat gingen ze voor de sterkste opstelling. In de heenronde wisten we nog vlot te winnen, hetzij met enig geluk. In de terugronde hadden we het geluk net niet mee en speelde Lembeke sterk.
Door het gelijkspel zagen we onze titelkansen afnemen, maar toch bleven we strijden in de hoop dat Beveren ook een punt zou laten liggen. En dat gebeurde! Hierdoor kregen we opnieuw de titelkans in eigen handen, we moesten op de laatste wedstrijd thuis tegen Beveren winnen om kampioen te zijn.
Kevin en ik speelden samen om zo een gelijkspel te verzekeren en te hopen op onze medespelers. Tomas richtte zich op en won zijn enkel in 3 zwaar bevochten sets.

De vreugde was groot, het kampioenschap was binnen!
Mijn 2de doelstelling was dus ook behaald!
Party figuur

Nog enkele seizoenstatistieken: ikzelf verloor dit seizoen geen enkele enkel-wedstrijd en wist alle dubbels/mixen met Kevin en Kim te winnen. Kevin en ik brachten zelfs een 21-1 op het scorebord in de mix competitie (tegen B1 & B2) en een 21-0 in de herencompetitie (2xC2), zelden gezien! Ik speelde dit seizoen 98 wedstrijden waarvan ik 10 dubbels of mixen verloor. Ik behaalde 35 enkel overwinningen waarvan 13 op een B1 speler.

Volgend seizoen kunnen we met onze mix ploeg aantreden in 3de liga, waar opnieuw behoud de doelstelling zal worden.
In de herencompetitie kunnen we aantreden in 2de provinciale, met de nodige versterking willen we ook dit seizoen terug meedoen in de top van de reeks.
Hopelijk blijven we gespaard van blessures en kunnen we deze doelstellingen behalen.
Nu genieten we even van een verdiende rust om er binnen enkele maanden terug in te vliegen!
Aan iedereen welverdiende vakantie toegewenst en nog een leuk seizoenseinde!

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting seizoen 2011-2012
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje