Blog  
 Page Blog
Blog » Samenvatting seizoen 09-10

Samenvatting seizoen 09-10 Door Geert om 12:25 04/05/2010

Het seizoen is alweer voorbij, de trainingen zijn afgelopen, de wedstrijden gespeeld. Als ik terugkijk naar de gemengde competitie dan hebben we als team eigenlijk zeer teleurstellend gepresteerd. Door het uitvallen van onze 1ste dame Nathalie waren we een sterke pion kwijt. Dit was dan ook voor velen een zware klap en de motivatie was meteen een stuk minder. Dit is uiteraard te betreuren, echter voor mij geen reden om er niet volluit voor te gaan.

We wisten in onze eerste wedstrijd gelijk te spelen tegen nieuwkomer De klamp, maar verloren van De mintons. Dat was meteen een zware klap en van dan af wisten we dat we moesten knokken voor behoud. In de terugronde wisten we wel te winnen van De klamp, maar was het ook moeilijk om de degradatie te ontlopen. Toen de degradatie een feit was wisten we nog te winnen van De mintons en een punt te pakken tegen de kampioen Dropshot.

Persoonlijk ben ik best trots op mijn enkel wedstrijden in de gemengde competitie, ik won 6 van de 9 wedstrijden tegen allemaal top spelers in de reeks. Het is op zich een mooi resultaat, al is het jammer dat we als team het behoud niet konden verzekeren.

Na nieuwjaar begonnen we aan de herencompetitie. Vorig seizoen werd gemakkelijk de middenmoot gehaald, onze doelstelling was dan ook om het dit seizoen iets beter te doen. Echter werd het meteen moeilijk door het uitvallen van 2 spelers. We begonnen zeer matig aan het seizoen, 2 gelijke spelen en een forfait nederlaag wegens te weinig spelers. Daardoor stonden we meteen voorlaatste in de stand en dus in de degradatie-zone. In de wedstrijd tegen de Valkaart lieten we vervolgens een duur punt liggen, door het vroegtijdig vertrekken van onze kapitein wegens tornooi verplichtingen. Gelukkig wisten we een punt te pakken tegen Latem en 2 keer te winnen tegen de laatste in de stand Oostende.
Zo eindigden we op de gedeelde 4de plaats en zijn we verzekerd om ook volgend seizoen aan te treden in 3de liga.
Een resultaat waar we mee konden leven, al denk ik dat we met de capaciteit die we in huis hebben van spelers en ervaring, we een heel stuk beter moeten kunnen doen. Als team ben ik er van overtuigd dat we volgend seizoen beter kunnen!

Grote nieuwkomer dit seizoen en mijn idee toch wel een versterking, was Kevin. Samen wonnen we 8 van de 12 wedstrijden, waarbij we bij momenten zeer goed dubbelspel lieten zien. Kevin begon het seizoen als C1 maar daar was niets van te merken in onze wedstrijden, eens de beginstress weg was, draaide Kevin mee als volwaardige speler. Na het stoppen van Chris is de opvolging dus verzekerd voor volgend seizoen.

Hopelijk worden we volgend seizoen iets meer gespaard van blessures en kunnen we terug als team meedoen voor de prijzen.

Aan iedereen een welverdiende vakantie met nog een leuk seizoenseinde.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting seizoen 09-10
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje