Blog » Oostrozebeke 1G – Eikenlo 1G : 4-4

Oostrozebeke 1G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 20:56 07/01/2015

Op zondagavond 7 december 2014 stond de laatste verplaatsing op het programma. Mix 1 werd verwacht in Oostrozebeke, het was voor ons zeker een belangrijke wedstrijd. Bij winst of gelijkspel waren we immers verzekerd van de titel in 2de liga! Echter bleek het ook voor Oostrozebeke een belangrijke wedstrijd, zij moesten winnen om het behoud te verzekeren. Er werd dus geknokt voor ieder punt en dit vanaf de eerste wedstrijden. Ons team bestond uit Stijn, Anne, Kim, Kevin en ikzelf.

Kevin en ik begonnen met de dubbel tegen Sam Castelein en Tim Rysman. Onze dames, Kim en Anne namen het op tegen Shauni Goemaere en Elke Vanparys. Kevin en ik begonnen goed aan de partij en namen meteen enkele puntjes voorsprong. Toch bleef het spannend en moesten we blijven vechten. We wonnen de set met 18-21. In de tweede set kwamen we langzaam op een achterstand en moesten we de set laten schieten met 21-17. In de derde set was de spanning voelbaar vanaf het eerste punt. Er werden heel wat mooie rally’s gespeeld en geen beide team kon een voorsprong bemachtigen. Toch gingen Kevin en ik met het eerste matchpunt lopen en wonnen we de set met 19-21.
Ondertussen hadden de dames ook hun wedstrijd afgerond, zij verloren jammer genoeg in 2 sets met 21-16 en 21-16.

Tussenstand : 1-1. De heren dubbel was letterlijk een dubbeltje op zijn kant, maar het harde werk werd beloond!

In de enkels mocht Stijn de spits afbijten tegen Bjorn Van Belleghem. Kim speelde ondertussen tegen Shauni Goemaere. Kim ging goed van start en wist toch enkele mooie rally’s winnend af te sluiten. Het zag er dus absoluut veel belovend uit, maar jammer genoeg verloor Kim de eerste set met 21-16. Ook in de tweede set speelde Kim goed mee, maar was het toch Shauni die de bovenhand nam. Kim verloor ook de tweede set met 21-14.
Stijn ging in zijn enkel wat onzeker van start waardoor het toch lang spannend bleef in de eerste set. Stijn wist de set wel te winnen met 18-21. In de tweede set ging het aanvankelijk op hetzelfde ritme door. Na de pauze halfweg de set kwam onze Stijn erdoor en ging het tempo fors omhoog. Bjorn moest afhaken en Stijn maakte het ene punt na het andere. Op 12-19 maakte Stijn een corrigerende beweging naar voor en verdraaide daarbij zijn knie. Stijn kon nog amper steunen op zijn been en moest noodgedwongen opgeven. Later bleek dat Stijn zijn beide kruisbanden afgescheurd waren. Het seizoen kwam zo abrupt tot een einde voor Stijn. ðŸ™

Tussenstand : 3-1. Jammer genoeg moest Stijn opgeven al had hij duidelijk de partij in zijn zak.

Daarna mocht ik aantreden tegen Tim Rysman. Anne ging de strijd aan met Elke Vanparys. Ik begon uitermate slecht aan de eerste set. De eerste 5 punten sloeg ik rechtstreeks buiten en kon meteen beginnen met mijn achterstand goed te maken. Dit lukt echter vrij aardig en begon stilaan los te komen in de wedstrijd. Ik kon vrij vlot de punten maken en won de eerste set nog met 8-21. In de tweede set nam ik nu wel meteen een mooie voorsprong. Toch liet ik daarna het tempo wat zakken en kwam Tim nog bijna op gelijke hoogte. Ik pakte terug de draad op en ging vervolgens vrij vlot naar setwinst met 12-21.
Ook Anne had ondertussen haar partij gewonnen, zij wist met 18-21 en 17-21 Elke te verschalken.

Tussenstand : 3-3
. De bordjes terug op gelijke hoogte en nu 2 kansen voor de titel te verzekeren!

In de mixen namen Kim en ik het op tegen Sam en Shauni. Kevin verving Stijn en nam het samen met Anne op tegen Wout Naessens en Elke Vanparys. Kim en ik begonnen wat te relaxed aan de partij en we kwamen al snel op een redelijke achterstand. We vochten ons toch nog knap terug en bleven ons goede spel vasthouden. Toch vielen er weinig gemakkelijke punten op te rapen. Het bleef spannend, maar uiteindelijk wonnen we de eerste set met 20-22. In de tweede set speelden we tactisch iets beter en konden zo meteen een kleine voorsprong bijeen sprokkelen. We bleven geconcentreerd en kregen onze eerste matchpunten op 16-20. Toch konden we geen van de 4 punten maken en gingen we terug de verlengingen in. Daarin kregen we meerdere setpunten tegen, maar kregen we ook opnieuw enkele matchpunten. Maar ook hier slaagden we er niet in de wedstrijd af te maken en verloren we uiteindelijk de set nog met 30-28!
Ondertussen hadden Kevin en Anne hun partij verloren, zij moesten hun meerdere herkennen in Wout en Elke en verloren met 21-12 21-14.
Meer dan ooit, alles op onze derde set dus!
Daarin kenden we een schitterende start, we speelden tactisch goed en maakten weinig fouten. We konden een kleine voorsprong nemen en deze steeds verder opbouwen. De stress nam toe bij Sam en Shauni en wij profiteerden optimaal. Deze keer lieten we niets meer aan het toeval over en bleven we geconcentreerd verder spelen. We haalden de set, de match en het kampioenschap uiteindelijk binnen met 9-21!!!

Eindstand : 4-4. Het gelijkspel was een feit, daarmee was ook het kampioenschap verzekerd en mogen we ons na vorig jaar opnieuw tot kampioen kronen! Deze keer wel in 2de liga! Een feestje zat er niet meteen in, Stijn werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Een paar uur later werden dan toch nog de flessen bovengehaald.

Party figuur

Na het nipte kampioenschap vorig jaar, stunten we dit jaar absoluut in 2de liga. Niemand had dit voor mogelijk geacht!

Persoonlijke conclusie: Kevin en ik speelden gezien de omstandigheden best een aardige dubbel. We kregen het zeker niet gemakkelijk, maar bleven geconcentreerd spelen en zoekend naar de mogelijkheden. In mijn enkel kende ik weinig problemen, eens ik mijn spel kon spelen was het duidelijk dat ik weinig te vrezen had. De mix was zeker geen gemakkelijke wedstrijd, we vochten voor ieder punt en ons geloof groeide naarmate de match vorderde. We speelden beiden een zeer goede partij gezien de druk die er op die wedstrijd stond. Zo won ik ook deze ontmoeting mijn 3 wedstrijden, waarmee ik alleen maar super tevreden kan zijn uiteraard!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Oostrozebeke 1G – Eikenlo 1G : 4-4