Blog » Lokerse 4G – Eikenlo 1G : 3-5

Lokerse 4G – Eikenlo 1G : 3-5 Door Geert om 19:45 15/11/2011

Op zondagavond 13 november 2011 werden we voor de eerste keer dit seizoen verwacht in Lokeren om het er op te nemen tegen de 4de gemengde ploeg. We speelden met onze gebruikelijke spelers, echter waren we zeker niet allemaal fit. Kevin was sedert donderdag al ziek en liep dus wat zwak op de benen. Ikzelf had een overdosis slijm te verwerken die zowat op de helft van mijn luchtwegen zat. De dames, Kim, Katleen en Gaƫlle waren er dan ook beter aan toe. Aangezien er steeds veel verwacht wordt van de heren beloofde het een zware avond te worden. Na de opstelling van de tegenstander gezien te hebben, hoopte ik toch op een zege.

In de dubbel namen Kevin en ik het op tegen Hans Van Den Brande en Gianni De Wilde. Kim en Katleen speelden tegen Merel Van Eynde en Kimberley Hillaert. Kevin en ik speelden een traag tempo. We stonden niet agressief en maakten teveel onnodige fouten. Toch wonnen we de eerste set met 16-21. De tweede probeerden we toch iets beter te spelen, maar daar kwam uiteindelijk weinig van in huis. Hetzelfde spel was genoeg om met 14-21 de 2de set te winnen. Ondertussen hadden de dames ook hun wedstrijd gewonnen met 16-21 en 16-21.

Tussenstand : 0-2. Een goede start, maar nu de enkels …

Ikzelf moest het opnemen tegen Hans Van Den Brande (B1), aangezien ik nog nooit tegen hem gespeeld heb wist ik ook niet wat ik moest verwachten. Ik startte de match maar matig. Ik maakte veel fouten, maar Hans nog meer … Ik kon een voorsprong nemen en die toch vrij gemakkelijk vast houden. Ik won de set met 16-21. In de tweede set begon ik slecht. Ik stond vrij snel 6-1 achter. Ik vocht me terug en had het fysiek vrij lastig. Toch kon ik terugkomen en zelfs een aantal punten voorsprong nemen. Ik won de tweede set met 17-21. Katleen nam het ondertussen op tegen Merel Van Eynde, nadat ze eerst een halve set had gespeeld tegen Kimberley ?!? De dames in Lokeren waren even hun naam kwijt … Jammer genoeg verloor Katleen haar partij met 21-15 en 21-14.

Tussenstand : 1-3. Voorlopig nog steeds op schema voor winst (of op zijn minst gelijkspel) …

In de 2de enkels nam Kevin het op tegen Gianni, Gaƫlle tegen Kimberley. Aangezien Kevin weinig of niet bewoog op het veld werd al snel duidelijk dat winnen moeilijk ging worden. Heel veel onnodige fouten daarbij gaf een verlies in beide set met 21-9 en 21-9. Gaƫlle ging in haar partij was nerveus van start en verloor de eerste set met 21-8. In de tweede set bleef het lang gelijk, maar moest ze toch haar meerdere herkennen en verloor ze de tweede set met 21-14.

Tussenstand : 3-3. Door het verlies van Kevin werd winnen moeilijk, toch gingen we voor beide mixen.

Kim en Kevin namen het op tegen Hans en Merel. Daarin kende ons duo weinig problemen, de eerste set werd vlot gewonnen met 12-21. In de tweede set ging het iets minder, maar ook deze set werd binnengehaald met 16-21. Gaƫlle en ik mochten het opnemen tegen Gianni en Kimberley. We begonnen wat onzeker, maar konden toch een kleine voorsprong opbouwen in de eerste set. We wonnen de set met 16-21. In de tweede set begonnen we een stuk minder, we kwamen een 6-tal punten achter. Toch kwamen we terug bij en bleven we aan elkaar gewaagd. In de verlenging wisten we uiteindelijk toch de winst binnen te halen met 20-22.

Eindstand : 3-5. Een nipte overwinning, maar mocht iedereen fit geweest zijn hadden we het waarschijnlijk iets gemakkelijker gehad.

Persoonlijke conclusie : De dubbel ging uitermate traag, waardoor ik te veel onnodige fouten maakte. Gelukkig konden we een beetje op routine toch de partij winnen. In mijn enkel had ik het vooral lastig met mezelf. Ik had het fysiek vrij zwaar zonder al te veel te doen. Gelukkig wist ik de partij in 2 set te winnen. In het gemengd lag er voor de eerste keer druk op onze schouders. Hierdoor maakten we bij vlagen zeer domme fouten en kregen we het moeilijker dan nodig. We wonnen uiteindelijk wel de partij en dat was het belangrijkste. Uiteindelijk win ik dan mijn 3 partijen met een oversdosis slijm, wat me al bij al toch tevreden stemt. šŸ™‚

Onze volgende wedstrijd is op 18 december, dan worden we verwacht in Beveren om 19u.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 4G – Eikenlo 1G : 3-5