Blog » Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 2-6

Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 2-6 Door Geert om 22:02 05/09/2013

Zondag 1 september 2013, een nieuw badmintonseizoen stond voor de deur. We mochten met het eerste gemengde team de competitie openen tegen Lokeren 2G. Het werd meteen een rematch van de laatste wedstrijd in de gemengde competitie vorig seizoen. Echter waren de ploegen wel wat gewijzigd ondertussen, onze ploeg werd versterkt door Anne Stoel, terwijl Lokeren 2G de hulp kreeg van enkele spelers uit hun 1ste ploeg. Vorig seizoen wisten we met onze ploeg 2 maal de winst binnen te halen, benieuwd of dit deze keer ook zou lukken. Onze ploeg bestond uit Anne, Kim, Valentine, Kevin, Stijn en ikzelf.

Kevin en ik begonnen aan de eerste dubbel van het seizoen tegen Gianni De Wilde en Frederik Desander. Ondertussen namen Anne en Kim het op tegen Kaat De Keukelaere en Caroline Coppieters. In onze dubbel was het duidelijk zoeken naar het niveau. We maakten teveel fouten en konden niet echt een voorsprong nemen. De eerste set ging lang gelijk op, maar wisten we op het einde toch de bovenhand te nemen en de set te pakken met 18-21. In de tweede set ging het iets beter, maar zagen we vooral veel fouten bij de tegenstander. We wonnen eigenlijk vrij gemakkelijk de set met 9-21.
Intussen hadden Kim en Anne de eerste set gewonnen met 16-21, maar jammer genoeg de tweede set verloren met 21-18. In de derde set gingen onze dames zeer goed van start en wisten een 5-tal punten voorsprong te nemen. Jammer genoeg duurde dat niet lang en werd er een spannende set van gemaakt. Daarin wonnen onze dames met 19-21.

Tussenstand : 0-2. Een mooie start …

In de enkels was Stijn onze eerste man, hij mocht het opnemen tegen Gianni. Normaal gezien een haalbare kaart voor Stijn, echter was Stijn wat ziekjes en had enige last van vermoeidheid. Toch wist hij de eerste set vrij gemakkelijk te winnen met 9-21. In de tweede set ging het net iets moeizamer, maar Stijn had genoeg marge om zich enkele foutjes te permitteren. Hij won de 2de set met 18-21.
Naast Stijn mocht Kevin zich klaarmaken om de 2de enkel aan te vatten tegen Frederik. In de eerste set kwam Kevin op een redelijk achterstand, toch wist hij nog knap terug te komen in de set en won de set nipt met 19-21. In de tweede set kwam Kevin terug enkele puntjes achter, maar kon opnieuw terugkomen tot 17-17. Toch moest hij deze keer de set nipt laten gaan met 21-19. In de derde set startte de set gelijkopgaand. Na een 10-tal punten kwam er enige discussie over het wel of niet binnen zijn. Beide heren gingen geen let spelen (ook terecht : “there is no such thing as ‘let’ in badminton” 🙂 ), maar ook geen van beiden wou toegeven. Kevin stelde een 0-0 voor, Frederik dacht even aan opgeven, maar na enkele minuten kwam Frederik terug het terrein op en werd er uiteindelijk terug vrolijk verder gespeeld. In het vervolg van de set was de concentratie toch niet optimaal meer en moest Kevin de set laten gaan met 21-14.

Tussenstand : 1-3. Een mooie tussenstand, we konden stilaan uitkijken naar een punt, of zelfs de volle 2 punten.

Als eerste dames enkel mocht Anne aantreden tegen Isabelle Geeraerts. Anne’s niveau was misschien nog niet top, maar ze overklaste duidelijk haar tegenstander. De eerste set kende Anne geen problemen en won ze vlot met 9-21. Ook de tweede set ging van een leien dakje en werd gewonnen met 12-21.
Hiermee bracht Anne meteen het eerste competitiepunt binnen!
Als 2de dames enkel mocht Valentine optreden tegen Caroline, meteen een heruitgave van vorig seizoen (Toen verloor Valentine in 3 sets). Ook nu zou het een zware opdracht worden. In de eerste set zagen we goed spel bij Valentine, toch bleef het de hele set gelijkopgaand. Valentine wist uiteindelijk toch nipt de set te winnen met 20-22. Ook in de tweede set bleef het spannend. Maar ook hier wist Valentine aan het langste eind te trekken en won de set met 18-21. Een top prestatie van iemand die net de enkel (B2) gewonnen had op Plumula.
Daarmee bracht Valentine zowaar het 2de punt binnen en was de eerste overwinning van het seizoen een feit!!

Tussenstand : 1-5. De winst was binnen, we konden de score alleen maar groter maken nu …

Kim en ik mochten aanvangen in de eerste mix. We speelden tegen Gianni en Isabelle, normaal een haalbare kaart, maar zeker niet te onderschatten. In de eerste set gingen we goed agressief van start. Dit leverde meteen een mooie voorsprong op en wonnen we vlot de eerste set met 8-21. In het begin van de tweede set moesten we eerst enkele punten prijsgeven. Toch kwamen we mooi terug en konden daarna een kleine voorsprong opbouwen. We wonnen de 2de set uiteindelijk met 15-21.
In de tweede mix mochten Stijn en Valentine het opnemen tegen Frederik en Kaat. Het samenspel liep niet ideaal en ook de vermoeidheid eiste langzaam aan zijn tol. Ons koppel verloor de partij in 2 sets, 21-15 en 21-13.

Eindstand : 2-6. De eerste mooie winst van het seizoen was een feit.

Persoonlijke conclusie: Het samenspel met Kevin liep beter dan verwacht. Zelf kreeg ik soms een slappe indruk van mezelf en maakte vooral in de eerste set misschien net iets te veel persoonlijke fouten. Van echte rally’s kon je ook niet echt spreken. In de tweede set ging het al een stuk beter naar mijn gevoel. Over onze mix partij kan ik best tevreden terug kijken. De eerste set ging praktisch foutloos en speelden we goed aanvallend. In de tweede was het iets minder, enig concentratieverlies, te slap spel, … Toch kan ik best tevreden terugkijken voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Onze volgende wedstrijd op de kalender is op 15 september, dan worden we om 19u verwacht in Gent om het op te nemen tegen de Pluimplukkers.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 2-6