Blog  
 Page Blog
Blog » Lokeren 1G – Damme 1G : 5-3

Lokeren 1G – Damme 1G : 5-3 Door Geert om 20:13 15/11/2010

Op zondagavond 14 november 2010 stond de belangrijke wedstrijd tegen directe tegenstander Lokeren op het programma. Lokeren staat samen met ons op een gedeelde tweede plaats, willen we hun voor blijven moesten we dus winnen. We ging de strijd aan met Kevin, Kim, Sofie, Nathalie, Nick en ikzelf.

Kevin en ik stonden opnieuw in voor de heren dubbel en mochten het opnemen tegen Sam Van Den Broeck en Frederik Desander. Kim en Nathalie speelden tegen Caroline Coppieters en Kaat De Keukelaere. Kevin en ik speelden een goed begin van de wedstrijd. We wisten gemakkelijk druk te zetten en de fouten te laten maken door de tegenstander. Zo wonnen we de eerste set eenvoudig met 13-21. In de tweede set ging het zoals verwacht een pak moeizamer. Doordat we zelf te snel omschakelden naar verdediging kwamen we niet op voorsprong. We bleven echter steeds op een 2 puntjes achterstand aankijken. Toch kwamen we nog gelijk op 20-20. Waarna het dan niet echt meezat en we de set verloren met 25-23. In de derde set maakten we teveel fouten in de beginfase. We stonden 7-0 achter en kwamen dit niet meer te boven. We verloren de derde set met 21-12. De dames hadden intussen hun wedstrijd wel winnend afgesloten. Ook zij speelden 3 sets. De eerste werd verloren met 21-17. De tweede gewonnen met 21-19. De derde werd gewonnen met 17-21.

Tussenstand 1-1. Misschien een te verwachten tussenstand, al hadden we kans op een overwinning in het heren dubbel.

Vervolgens gingen we van start met de enkels, ik mocht het opnemen tegen provinciaal kampioen en top sport student Sam Van Den Broeck. Sofie speelde ondertussen haar enkel tegen Ellen Vanderveken. Ik begon zoals altijd aftastend aan de partij. Ik kwam op een 11-3 achterstand en wist dat dit niet meer goed te maken was. Ik verloor de set met 21-8. In de tweede set probeerde ik iets aanvallender te spelen, dit bleek aardig te lukken. Toch kon ik geen voorsprong nemen. Uiteindelijk maakte ik een aantal directe fouten en moest zo ook de tweede set nipt laten gaan met 21-18. Ook Sofie moest de partij laten gaan in 2 sets. 21-9 en 21-9 was een duidelijke uitslag.

Tussenstand 3-1. Op zich geen probleem als we de andere enkels weten te winnen.

Nathalie moest het opnemen tegen Caroline Coppieters, absoluut geen gemakkelijke partij. Nick speelde tegen Jordy Van Der Sypt, een haalbare kaart normaal. Al steekt Nick niet bepaald in een goede vorm en was ook dit afwachten. Waar we vooraf voor vreesden werd al snel duidelijk. Jordy speelde een degelijk spel en Nick verloor het van zichzelf. De eerste set werd verloren met 21-8. In de tweede set ging het iets beter, maar ook deze werd verloren met 21-15. Nathalie wist meteen in haar enkel dat het geen gemakkelijke partij zou worden. De harde slagen van Caroline waren niet van de minste. De eerste set werd nipt verloren met 21-17. In de tweede set ging het een stuk beter, de set werd gewonnen met 16-21. In de spannende derde set bleef het lang gelijk. Toch kon Nathalie op het einde net iets meer en wist ze knap de partij te winnen met 17-21.

Tussenstand 4-2. Beide mixen moesten dus gewonnen worden om alsnog een puntje te behalen.

Nick en Nathalie stonden als eerste op papier tegen Frederik Desander en Kaat De Keukelaere. Kim en Kevin speelden tegen Jordy Van Der Sypt en Ellen Vanderveken. Voor Nathalie was het een serieuze uitputtingsslag na haar zware enkelpartij. In het gemengd werd dit fataal en werd de partij verloren met 21-18 en 21-7. Bij Kim en Kevin verliep de eerste set vrij matig. Er werd niet echt druk gezet en het spel werd ondergaan. De eerste set werd verloren met 21-15. In de tweede set werd er uitermate goed gestart. Kim en Kevin stonden op 11-2 voorsprong. Toch werden ze wat onrustig toen de tegenstanders dichterbij kwamen. Zo werd het bijna nog spannend. Gelukkig werd de tweede set gewonnen met 18-21. In de derde set speelden Kim en Kevin terug zonder initiatief te nemen. Zo kwamen ze op een kleine achterstand te staan. Na het wisselen van speelhelft werd er iets meer druk gezet en konden ze terug enkele mooie punten maken. Zo kwamen ze op een 16-20 voorsprong. De set werd dan ook gewonnen met 16-21.

Eindstand 5-3. Een jammerlijk verlies, al had er zeker een gelijkspel ingezeten.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf was niet helemaal fit voor de wedstrijd, toch was dat niet direct merkbaar in de dubbel. Al hadden we zeker meer kunnen doen mocht ik iets explosiever kunnen spelen. Toch speelden we één van onze betere dubbels dit seizoen. Jammer dat we dit niet konden bekronen met winst. In mijn enkel wist ik vooraf dat het heel zwaar zou worden, gezien de omstandigheden was winst heel moeilijk. In de eerste set was het duidelijk aftasten en moeilijk om enig ritme te vinden. De tweede set was beter, toch persoonlijke fouten deden me de das om. Het was voor mij wel een leuke partij met enkele mooie en tacktische rally’s. Een partij zoals ik ze liefst speel, één waarin ik niets te verliezen heb.

Onze volgende wedstrijd is thuis op 5 december tegen Wit-Wit, dit zal een partij worden tegen degradatie. Al speelden we tegen Lokeren nog mee voor het kampioenschap. Omdat iedereen zo dicht bij elkaar staat is alles eigenlijk nog mogelijk in onze reeks.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokeren 1G – Damme 1G : 5-3
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje