Blog » Lebad 3G – Eikenlo 1G : 5-3

Lebad 3G – Eikenlo 1G : 5-3 Door Geert om 12:53 02/12/2012

Na 2 weekjes rust waren we ook 2 weekjes verder in de competitie. We zijn ondertussen verzekerd van behoud in Liga, wat mij en de ploeg uiteraard tevreden stemt. Ons doel was bereikt, we konden nu nog proberen om zoveel mogelijk puntjes te pakken voor de eer. We hebben nog 3 wedstrijden te spelen voor de eindmeet bereikt is. Een 2de plaats lonkt, maar was zeker nog niet bereikt. We mochten zaterdag, 1 december, op bezoek bij de toekomstige kampioen Lebad (met nog 1 puntje zijn zij zeker van de titel). In de heenronde kon ik niet deelnemen aan de ontmoeting wegens een rugblessure, gelukkig kon ik nu wel mijn steentje bijdragen, al deed het er niet veel meer toe en was ik niet echt fit te noemen. We speelden met Eva, Kim, Kevin, Stijn, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik moesten het opnemen tegen Bert Vandorpe en Thibaut Vanneste, we begonnen heel luchtig aan de partij en kwamen zonder veel te doen op 1-7 voorsprong. Zonder enig ritme en rally’s ging het zo door tot 16-16. Daarna hadden we geen geluk en verloren de set met 19-21. In de tweede set kwamen we al snel op een achterstand, we speelden nog steeds niet super maar wisten toch terug te komen. We wonnen de set met 24-26. In de derde set ging het aanvankelijk goed gelijk op, maar na het wisselen maakten we teveel fouten en verloren de set met 21-16.
Eva en Kim mochten het opnemen tegen Stefanie Lateur en Jade Blondeel. Onze dames kregen een zeer degelijk duo tegenover zich, maar ze wisten toch mooi de winst te pakken met 18-21 en 17-21.

Tussenstand : 1-1. Jammer van de herendubbel, hier zat mogelijks wel iets meer in.

Ikzelf mocht het dan opnemen tegen de lange Bert. Ik had zoals gewoonlijk enkele punten nodig om in de wedstrijd te komen. Echter was mijn achterstand meteen te groot om nog iets te kunnen doen in de eerste set. Ik verloor de set met 21-13. In de tweede set ging ik iets beter van start maar speelde tactisch zeker niet sterk. Ik maakte wel enkele mooie punten, maar daar bleef het ook bij. Ik verloor de set met 21-14.
Stijn kende in zijn partij weinig problemen, hij haalde de partij binnen met 11-21 en 14-21.

Tussenstand : 2-2. Ook hier zat er meer in mijn enkel, al was winst wel moeilijk geweest.

Valentine mocht het in haar enkel opnemen tegen Stefanie. Op zich al geen gemakkelijke partij en zeker niet wanneer je zelf vele fouten maakt. Valentine verloor de eerste set dan ook met 21-8. In de tweede set ging het een stuk beter en wist Valentine aan te klampen, al moest ze ook deze set laten gaan met 21-18.
Eva mocht het opnemen tegen jeugdig talent Jade. Ondanks het feit dat Eva wel goed startte wist ze haar niveau niet vast te houden. Ze verloor de partij zwaar met 21-11 en 21-6.

Tussenstand : 4-2. Een punt en het kampioenschap was binnen voor Lebad. Wij konden nog gaan voor een gelijkspel.

Kim en ik mochten het opnemen tegen Thibaut en Stefanie, terwijl Kevin en Valentine speelden tegen Michiel Normon en Jade. Ik ging wat slapjes van start aan de partij. We kwamen niet echt los in de eerste set en verloren met 21-14. In de tweede set kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en wisten we wel vlot de set te winnen met 14-21. Ook in de derde set konden we een voorsprong nemen en de winst binnenhalen met 15-21.
Kevin en Valentine hadden er ondertussen ook een 3-setter op zitten. Zij verloren echter nipt met 19-21, 21-15 en 21-15.

Eindstand : 5-3.
We konden helaas niet stunten tegen de kampioen al was een 4-4 misschien wel op zijn plaats.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf stond vooral moe en loom op het terrein, hierdoor kon ik niet de snelheid brengen die nodig was. Dit zowel in het dubbel als in mijn enkel. Daarom had ik zeker het gevoel dat er meer te halen viel. In het gemengd was het niet veel beter, maar mits goed samenspel en de sterke aanvallen van Kim wisten we toch de partij te winnen.

Voorlopig blijven we ondanks ons verlies toch 2de in de tussenstand, onze volgende wedstrijd is donderdag, dan verwachten we Zwijndrecht in Eeklo. Om onze 2de plaats zeker vast te houden moeten we eigenlijk winnen met minimum 6-2, het zal dus zeker niet gemakkelijk worden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lebad 3G – Eikenlo 1G : 5-3