Blog » Lebad 2G – Eikenlo 1G : 1-7

Lebad 2G – Eikenlo 1G : 1-7 Door Geert om 19:50 23/10/2014

Zaterdagavond 4 oktober werden we met mix 1 verwacht in Heule, om het op te nemen tegen Lebad 2G. 2 jaar geleden één van onze concurrenten voor de titel toen in 3de liga. Er werden toen 2 spannende ontmoetingen neergezet, het beloofde dus een spektakel te worden. Voor het eerst dit seizoen konden we over alle spelers beschikken, al zaten er hier en daar nog wel enkele zieken tussen. Toch hadden we een degelijk team dat bestond uit Anne, Valentine, Kim, Kjell, Stijn en ikzelf.

Kjell en ik begonnen met de herendubbel tegen Michiel Normon en Gertjan Devaere. Ik begon wat nerveus aan de partij, maar al snel hadden we een kleine voorsprong en hadden we de eerste set binnen met 13-21. In de tweede set gingen we zelfverzekerd van start en ook nu hadden we vrij snel een mooie voorsprong bij elkaar. Het geloof was weg bij het tegenstander en we wonnen de partij vlot met 11-21.
Kim en Anne mochten in hun dubbel spelen tegen Michelle Coornaert en Kimberly Lowie, daarin wisten onze dames de eerste set nipt binnen te halen met 18-21. De 2de set ging een stuk vlotter en werd overtuigend binnengehaald met 12-21.

Tussenstand : 0-2. Een goede start van de avond.

Stijn mocht als eerste heer starten tegen Michiel, terwijl ik het mocht opnemen tegen Thibaut Vanneste. Ik begon wat afwachtend aan mijn partij. Ik kon langzaam een voorsprong nemen en wist goed druk te zetten op mijn tegenstander. Toch kreeg ik de punten zeker niet cadeau. Ik wist goed vol te houden en won de eerste set met 15-21. Ook in de tweede set ging ik goed verder. Ik kon een mooie voorsprong nemen en begon iets trager te spelen. Ik maakte enkele fouten en Thibaut kwam knap terug in de set. Ik verloor de set alsnog in verlengingen met 24-22. In de beslissende derde set zette ik alles op alles en nam me voor om voor ieder punt te vechten. Ik kon ook nu opnieuw een mooie voorsprong bekomen en liet deze niet meer gaan. Ik won de set met 9-21.
Intussen had ook Stijn zijn partij binnengehaald in 2 sets. Hij kende weinig problemen, maar moest wel de concentratie op scherp houden, hij won met 17-21 en 17-21.

Tussenstand : 0-4. Een gelijkspel was reeds binnen en een absolute onverwachte tussenstand. Een overwinning zat er duidelijk in.

Bij de dames mocht Valentine van start gaan als 1ste dame, ze mocht het opnemen tegen Kimberly. Valentine ging goed van start en wist enkele mooie punten te scoren. Ze won de eerste set met 15-21. In de tweede set zat het allemaal net niet mee voor Valentine en moest ze de set laten gaan met 21-16. In de derde set bleven de dames aan elkaar gewaagd. Dit tot frustratie van Kimberly, Valentine bleef rustig, maar ook hier was het net niet. Ze verloor de set met 21-19.
Bij Anne ging het een stuk vlotter in haar enkelpartij tegen Michelle. In een mum van tijd wist Anne de eerste set binnen te halen met 4-21. In de tweede set speelde Anne iets rustiger en werd het 12-21.

Tussenstand : 1-5. De overwinning was daarmee meteen een feit.

Aangezien Kim haar die dag niet denderend voelde speelden Kim en ik deze keer geen gemengd. Als eerste mix speelden Stijn en Valentine tegen Thibaut en Kimberly. Kjell en Anne speelden tegen Gertjan en Michelle. Kjell en Anne hadden weinig problemen in hun partij en wisten de wedstrijd vlot binnen te halen met 11-21 en 11-21. Stijn en Valentine kregen het een pak lastiger in hun wedstrijd. De eerste set wist ons duo te winnen met 17-21. de tweede set moesten ze nipt laten schieten met 21-19. In de derde set wisten ze een kleine voorsprong te nemen en deze gaven ze niet meer weg. Ze wonnen de set met 15-21.

Eindstand : 1-7. Een klinkende overwinning, al was Lebad wel enigszins verzwakt door het niet kunnen meedoen van een aantal basis spelers. Daarom waren de 2 punten zeker niet minder verdiend. Hiermee blijven we voorlopig als 1ste staan in de tussenstand in 2de liga.

Persoonlijke conclusie: Het dubbel met Kjell ging uitermate goed. Ik startte echter wel wat onzeker, maar in beide sets namen we vrij snel een mooie voorsprong. Hierdoor kwamen we zelf nooit onder druk te staan en kwamen we ook nooit in de problemen. In mijn enkel was ik goed begonnen aan de partij. Toch liet ik de 2de set nog weglopen, wat eigenlijk nooit zou mogen gebeuren. Ik kon me wel heel goed herpakken in de 3de set en zo toch nog overtuigend de partij winnen. Toch was ik vooral tevreden over de mooie team prestatie, we deden immers een zeer goede zaak om het behoud in 2de liga.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lebad 2G – Eikenlo 1G : 1-7