Blog » Latem 2G – Eikenlo 1G : 2-6

Latem 2G – Eikenlo 1G : 2-6 Door Geert om 19:18 04/10/2011

Op maandagavond 3 oktober stond de eerste verplaatsing op het programma voor onze mixploeg. We mochten het opnemen tegen Latem 2G. Met een niet helemaal frisse ploeg gingen we de strijd aan, Katleen, Kevin, Kim en ikzelf.

We begonnen zoals altijd met de dubbels, Kevin en ik mochten het opnemen tegen Patrick Coppens en Manuel Pauwels. Ondertussen speelden Kim en Katleen tegen Evelien Struyvelt en Mayke Coekaerts. Kevin en ik gingen zeer aanvallend van start en dit loonde meteen. We kwamen snel een 10-tal punten op voorsprong en wonnen de set met 9-21. In de tweede set gingen we terug goed van start en ook daar hadden we geen problemen. We wonnen met 13-21. Kim en Katleen hadden het iets moeilijker. De eerste set werd nog vlot gewonnen met 13-21. In de tweede ging het net dat beetje minder en verloren ze met 21-19, om dan toe te slaan in de derde set die ze wonnen met 15-21.

Tussenstand : 0-2. Een uitstekende start!

In de enkels mocht ik het opnemen tegen Patrick, een geroutineerde B1 speler. Ik had nog niet tegen hem ge-enkeld, bovendien is hij links, dus dat is altijd even opletten. Ik ging dan ook geconcentreerd van start. Ik kwam vrij snel op een voorsprong die ik mooi kon uitbouwen. Ik won de set zeer eenvoudig met 4-21! In de tweede set, minderde ik mijn tempo enigszins maar zorgde steeds dat ik enkele punten voor bleef. Ik won ook de tweede set vrij eenvoudig met 14-21. Kevin ging ondertussen de strijd aan met Manuel, beide heren zijn B2. Kevin speelde wat “gelaten” en liet zijn tegenstander nooit ver achter zich. Kevin won zijn partij met 18-21 en 18-21.

Tussenstand : 0-4. Al verzekerd van 1 punt al zijn 2 punten nu heel dicht bij. Een mooie tussenstand 😉

Bij de dames nam Kim het op tegen Evelyn De Meyer, Katleen tegen Evelien Struyvelt. Kim kwam in haar eerste set op een vrij grote achterstand. Langzaam kon ze deze achterstand weg werken, maar moest toch de set laten gaan met 21-19. In het begin van de tweede set kreeg Kim last van haar bil waardoor het nog moeilijk bewegen was. Ze liet wijselijk de partij lopen met het oog op de mix. De tweede set werd dan ook verloren met 21-11. Katleen kreeg terug een moeilijke opdracht voorgeschoteld. In de eerste set wist Katleen 21-6 te halen. Ook in de tweede set werd het niet gemakkelijk. Katleen verloor de set met 21-8.

Tussenstand : 2-4. Alles op de mixen om de volle winst binnen te halen.

Kim en Kevin namen het op tegen Patrick en Evelyn De Meyer. Katleen en ik speelden tegen Bavo De Zutter en Mayke. In onze eerste set ging het zeer vlot. We begonnen uitstekend en probeerden om druk te zetten. Dit lukte zeer goed en we kwamen snel 1-11 op voorsprong. Die voorsprong gaven we niet meer weg en wonnen de eerste set met 12-21. In de tweede set probeerden we om opnieuw goed te starten, we kregen iets meer tegenstand maar kon toch blijven domineren. We wonnen de set nog vrij eenvoudig met 9-21. We haalden zo definitief de winst binnen! Kim en Kevin hadden ondertussen de eerste set verloren met 21-18. In de tweede set werd het even spannend, maar namen broer en zus toch de winst met 19-21. In de derde set werd er iets beter gespeeld en wonnen ze met 17-21.

Eindstand : 2-6.

Onze eerste winst is binnen. We wisten de heren van Latem volledig te domineren en ook de dames konden hun dubbel winnen. Het was enigszins gemakkelijker dan verwacht, maar moesten zeker geconcentreerd blijven. Toch een mooi verdiende winst voor onze ploeg.

Persoonlijke Conclusie: In het dubbel waren we heer en meester, we konden vrij vlot de punten halen en kwamen nooit in problemen. In mijn enkel was het even afwachten, maar ik begon goed en had meteen een goed gevoel. Ik kon de punten maken wanneer ik wilde en probeerde rond te spelen zonder zelf in de fout te gaan. Ik won overtuigend. Ik de mix kende ik eveneens een sterke partij. We gaven weinig weg en ook in de verdediging haalden we veel terug. 3 zeer degelijke partijen gespeeld.

Onze volgende wedstrijd is tegen de pluimplukkers op 30/10 in Gentbrugge. Daarna hebben we 3 titel kandidaten gehad denk ik, al wordt het daarna zeker niet gemakkelijker.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Latem 2G – Eikenlo 1G : 2-6