Blog » Hebad 1G – Damme 1G : 6-2

Hebad 1G – Damme 1G : 6-2 Door Geert om 18:38 14/09/2009

Op zondag 13 september 2009 was het zover, de competitie ging terug van start. Net als vorig jaar mochten we de competitie openen uit tegen Hebad. Eveneens als vorig kon Nathalie niet meedoen, we ging de strijd aan met Kim, Anne, Dieter en ik.

We begonnen met de dubbels, Dieter en ik namen het op tegen Jan Declercq en Wim Van Den Bergh. Kim en Anne speelden tegen Kathleen en Kelly Bekkers. Dieter en ik wisten dat we snel spel moesten brengen en dat we weinig mochten weggeven. Echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de eerste set gingen we moeizaam van start, toch speelden we goed mee in de rally maar konden weinig domineren. We verloren de set met 21-14. In de tweede set was het gelijkaardig we waren al snel op achtervolgen aangewezen en konden de kloof niet meer kleiner maken. We verloren ook de tweede set met 21-12.
De dames deden het een stuk beter, de eerste set wisten ze mooi te winnen met 16-21. De tweede werd verloren door te veel persoonlijke fouten, het werd 21-14 in het voordeel van Hebad. In de derde ging het terug zoals het moest, ze wonnen de set verdiend met 11-21.

Tussenstand 1-1. Een mooi begin.

In de enkels nam ik het terug op tegen Jan Declercq, Dieter speelde tegen Bram Vancauwenbergh. In mijn enkel ging ik zeer nerveus van start, hierdoor bewoog ik niet goed over het terrein en kon nooit iets inbrengen, verlies als gevolg, 21-9. In de tweede set had ik een beter zicht op het terrein en speelde ik al een stuk beter, de score ging gelijk op, geen van beiden wist een grote voorsprong af te dwingen. Diep in verlengingen maakte ik uiteindelijk een cruciale fout en verloor de set met 26-24. Dieter speelde in zijn enkel vrij goed. De eerste set verloor hij nipt met 21-19. In de tweede set ging het iets beter en wist hij te winnen met 17-21. In de derde kon Dieter goed domineren en won hij de set verdient met 14-21.

Tussenstand 2-2. Mooi op weg naar een 4-4.

Bij de dames speelde Kim tegen Kathleen Bekkers, Anne nam het op tegen Hanne Put. Kim speelde in eerste set goed mee en kon enkele mooie punten maken. Jammer genoeg verloor ze set alsnog met 21-17. In de tweede set kreeg Kim toch enige last van haar opspelende kwetsuur aan haar arm en moest de set laten gaan met 21-11. Anne wist eveneens in haar partij enkele mooie punten te maken, maar was niet constant genoeg. Hierdoor moest ze de eerste set laten gaan met 21-14. In de tweede set zagen we hetzelfde spelbeeld, hier en daar wat frustraties en een verlies met 21-13.

Tussenstand 4-2. We gingen dus vol aan de bak met de 2 mixpartijen.

Dieter en Anne speelden tegen Bram Vancauwenbergh en Hanne Put. Kim en ik namen het op tegen Wim Van Den Bergh en Kathleen Bekkers. In onze partij kenden we een zeer matige start, we speelden niet agressief en namen weinig initiatief. We kwamen snel op achterstand en verloren de set met 21-12. In de tweede set ging het een stuk beter, we konden enkele mooie punten maken maar wisten nooit op voorsprong te komen. We verloren de set met 21-16. Dieter en Anne waren toe aan hun eerste wedstrijd samen, het was duidelijk wat aftasten en zo konden ze niet echt een vuist maken. De eerste set verloren ze met 21-13. Ook de tweede set ging niet veel beter en moesten ze de partij laten gaan met 21-10.

Eindstand 6-2. Eenzelfde uitslag als vorig jaar en ook dit jaar met het gevoel dat er meer inzat.

Het is duidelijk dat we allemaal nog een groot gebrek aan wedstrijdritme hebben, mede daardoor zijn we niet alert genoeg in de wedstrijden denk ik. Persoonlijk baalde ik van het verlies in mijn enkel partij, met name de tweede set. Ik had graag een derde set gespeeld, omdat ik denk dat ik zeker kansen had dan. Ook de mix was duidelijk onder het niveau wat we kunnen, maar daar moet gewoon nog wat meer trainingsarbeid in denk ik.

Volgende week zondag 20 september spelen we thuis tegen nieuwkomer De Klamp. Kom zeker supporteren!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Hebad 1G – Damme 1G : 6-2