Blog » Hebad 1G – Damme 1G : 6-2

Hebad 1G – Damme 1G : 6-2 Door Geert om 13:35 15/09/2008

Op zondag 14 september 2008 maakte ik mijn debuut in 1ste liga. We moesten het opnemen tegen de eerste ploeg van Hebad. Na ongeveer een 2 uurtjes rijden waren we rond 13.40u aangekomen aan de sporthal in Heusden-Zolder. Doordat Nathalie geblesseerd moest afhaken speelden we met Jantien, Kim, Dieter en ik.

We startten zoals gewoonlijk met de dubbels, Dieter en ik namen het op tegen Jan Declercq en Wim Van Den Bergh, twee geroutineerde B1 spelers. In de eerste set werden we overspeeld, het tempo lag een stuk hoger dan ons spel en met gebrek aan ritme hadden we niet veel in de pap te brokken. We verloren de eerste set kansloos met 21-13. In de tweede set probeerden we zelf iets aanvallender te spelen en weinig weg te geven. We konden de score bij blijven, maar stonden steeds op een kleine achterstand. Toch kwamen we gelijk op 20-20, we wonnen daarna de set met 22-24. In de derde set speelden we terug te statisch en kwamen we terug snel onder druk te staan. We maakten daardoor te veel fouten en verloren de set met 21-11.
Ondertussen hadden Kim en Jantien hun wedstrijd verloren in 2 sets tegen Kathleen en Kelly Bekkers (21-14 21-10).

Tussenstand: 2-0. Geen goede start, maar we wisten dat het 2 moeilijke partijen gingen worden.

In het enkelspel hadden we iets meer vertrouwen. Door het gebrek aan wedstrijdritme van Dieter stond ik op de eerste enkel. Bij de dames mocht Kim de spits afbijten tegen Hanne Put, Jantien ging de strijd aan met Kelly Bekkers. Kim, die wat last had van koorts, speelde een zware eerste set. Jammer genoeg verloor ze deze met 21-17. In de tweede set ging zowat alles goed, Hanne kon het niet meer belopen en Kim won gemakkelijk de tweede set met 6-21. In de beslissende derde set werd er opnieuw zwaar gevochten voor elk punt. Ook hier kon Kim jammer genoeg net niet aan het langste eind trekken en verloor ze met 21-17.
Jantien, die ’s morgens nog meegespeeld had met de 2de ploeg tegen Waregem, had ook geen gemakkelijke partij. In de eerste set maakte ze het te moeilijk door foute slagen op het foute moment. Ze verloor de set met 21-11. In de tweede set ging het een stuk beter, Kelly had het fysiek een stuk moeilijker en Jantien wist de nodige punten te scoren. De set werd beslecht in ons nadeel met 24-22.

Tussenstand: 4-0. Een gelijkspel was nog net haalbaar, al zou het zeer moeilijk worden.

Dieter en ik startten onze wedstrijd vrijwel gelijktijdig. Ik nam het op tegen Jan Declercq, terwijl Dieter tegen Hans Peeters vocht om de score op 4-2 te brengen. In de eerste set startte ik vrij goed, bewoog goed en maakte weinig fouten. Met een zeer aanvallende Jan aan de overkant moest ik goed opletten wat ik deed. Toch kwam ik langzaam op voorsprong rond 13-15, 14-18. Ik won de eerste set met 21-16. In de tweede set kreeg ik het niet voor elkaar, ik sloeg alles net buiten of kwam overal net iets te laat op de shuttle waardoor ik te snel op achterstand kwam. Ik verloor de set met 21-12. In de derde set stond ik bijna de ganse set op een kleine achterstand. Toch kwam ik terug tot 17-17. Door enkele mooie en directe punten kwam ik op een 18-19 voorsprong. Ik won uiteindelijk de partij met 18-21. Hierdoor was het eerste punt binnen en hopelijk de trend gezet.
Dieter was ondertussen ook bezig aan zijn derde set. Hij werd de eerset set overpowerd en verloor met 21-14. In de tweede set pakte hij het een stuk tacktischer aan en won met 15-21. In de beslissende derde set kwam Dieter op een 3-9 voorsprong, echter aan de tussenpauze was het 8-11. In de tweede helft maakte Hans een stuk minder fouten en kon Dieter niet meer vanonder de druk ontsnappen. Hij verloor de derde set met 21-17.

Tussenstand: 5-1. Het verlies was een feit, een eer-redder ook. 🙂

Tot slot stonden nog 2 gemengde partijen op het programma. Echter had Jantien wat last van haar voet gekregen en we beslisten om de partij op te geven. Alleen Kim en ik moesten dus nog aan de bak tegen Hans Peeters en Kathleen Bekkers voor het eerste gemengd. We gingen zeer geconcentreerd van start en konden een kleine voorsprong nemen. Deze gaven we niet meer weg en we konden de set winnen met 16-21. In de tweede set probeerden we ons zelfde spel tegen spelen. We namen opnieuw een voorsprong en gaven weinig kansen weg, toch kwamen onze tegenstanders nog dicht bij maar we wonnen de set met 17-21.

Eindstand: 6-2.

Na een 4-tal uur in de auto nam toch een tevreden gevoel de overhand. Ikzelf had 2 wedstrijden gewonnen en dubbel verloren in 3 sets. In mijn enkel vocht ik voor wat ik waard was, het gemengd was eindelijk terug eens een partij op niveau waar ik echt naar uit keek.
Over het geheel gezien mogen we best tevreden zijn over onze prestatie denk ik, we verloren immers 3 partijen in 3 sets en enkele partijen werden beslist op een enkele punten en het 2de gemengd dubbel moesten we jammer genoeg opgeven.
Wie weet kunnen we volgende week thuis stunten tegen W&L 2G.

Een overzicht van alle uitslagen kan je hier vinden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Hebad 1G – Damme 1G : 6-2