Blog
 Page Blog
Blog » Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 5-3

Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 5-3 Door Geert om 22:59 25/11/2013

Op donderdag 7 november mochten we met Mix 1 het opnemen tegen de Pluimplukkers. Na het verlies van Oudegem tegen de Pluimplukkers waren we terug in race voor het kampioenschap en meteen gewaarschuwd dat de Pluimplukkers hun degradatie strijd begonnen zijn. Het was dus wat afwachten hoe ze voor de dag zouden komen. Kers vers provinciaal kampioen heren enkel A, Kris Dendoncker werd meegebracht, samen met Bieke Vandecaveye. Ons team moest het stellen zonder Anne en ook Kevin haakte op de laatste moment af. Gelukkig konden we rekenen op invaller Kjell en de vaste waarden Stijn, Kim, Valentine, Eva en ikzelf.

Kjell en ik mochten strijden voor de winst in het herendubbel tegen Arno Temmerman en Arne Frigne. We begonnen scherp aan de partij aangezien we beiden van mening waren dat het geen gemakkelijke partij zou worden. Toch namen we meteen een grote voorsprong, door goed service werk van Kjell en mijn aanvallend spel van achteren. We wonnen de eerste set veel gemakkelijker dan gedacht met 21-6! In de tweede set kregen we toch meer tegenstand en maakten we zelf iets meer foutjes, toch hadden we nog steeds de controle en wonnen we de set met 21-14.
Bij de dames speelden Kim en Valentine voor het eerst samen in de mix competitie, ze mochten het opnemen tegen Saskia Vereecke en Bieke Vandecaveye. De eerste set kende meteen een spannend einde, onze dames moesten nipt de duimen leggen met 21-23. In de tweede set lieten ze niets aan het toeval over en wonnen ze overtuigend met 21-9. De beslissende derde set ging iets moeizamer, maar toch kon er gewonnen worden met 21-15.

Tussenstand : 2-0. Een prima start die hopelijk gevolgd kon worden door een paar goeie enkels.

Ik mocht het opnemen tegen A-Kampioen Kris. Ik begon redelijk aan de partij en wist goed bij te blijven tot aan de helft van de eerste set. Daarna maakte ik een 4-tal directe fouten en gemakkelijke punten voor Kris. Ik kon de achterstand niet meer goedmaken en verloor de set met 14-21. In de tweede set maakte Kris enkele foutjes en wist ik mijn spel goed te houden. Ik won de set met dezelfde score, 21-14. In de derde set gingen we aanvankelijk gelijk op, maar moest ik langzaam toch een voorsprong toestaan voor Kris. Ik kwam uiteindelijk nog mooi terug tot 18-20, maar serveerde daarna het net in. 🙁 Toch op zich geen slecht resultaat.
Stijn mocht het in zijn enkel opnemen tegen Arno. Normaal een haalbare kaart voor Stijn, althans Stijn zelf. De eerste set ging nipt naar Arno met 21-23. De tweede set ging vervolgens vlot naar Stijn met 21-12. In de derde set wist Stijn wel nog een voorsprong te nemen, maar verloor uiteindelijk toch de set met 15-21.

Tussenstand : 2-2. Alle hoop lag bij de dames.

Eva mocht als eerste dame aantreden tegen Saskia Vereecke, terwijl Valentine het opnam tegen Leen Vangroenweghe. Eva speelde een mooie partij maar kon eigenlijk Saskia moeilijk onder druk plaatsen. Ze verloor de partij met 15-21 en 15-21.
Valentine ging daarentegen uitstekend van start, in geen tijd wist ze de eerste set te winnen met 21-8. In de tweede set ging het plots een stuk minder en kreeg Valentine het lastig. De motivatie bij Leen schoot omhoog en ze rook haar kansen. De tweede set ging dan ook nipt naar Leen met 18-21. In de derde set stelde Valentine terug orde op zaken en nam ze snel een mooie voorsprong die ze niet meer weggaf. Ze won de partij met 21-12.

Tussenstand : 3-3. Alles zou dus beslist worden in de mixen.

Kim en ik mochten het opnemen tegen Kris en Bieke. De meesten gaven ons weinig kans, echter geloofde ik zeker in onze kansen en zo bekeek ik het als een uitdaging voor mij. We begonnen meteen scherp aan de eerste set. We speelden goed aanvallend en konden onze fouten beperkt houden. We wisten de eerste set mooi te winnen met 21-12. In de tweede set hadden we het een pak lastiger om een voorsprong te vinden. Het ging gelijk op en de spanning steeg naar mate we het einde van de set naderden. In de verlenging kregen we een aantal kansen om de winst te pakken, toch konden we pas op 25-23 toeslaan.
Intussen hadden Stijn en Eva ook hun mix gewonnen tegen Arne en Leen. De eerste set ging vlot naar ons met 21-12. In de tweede set ging het iets moeizamer en ook hier konden de verlengingen niet vermeden worden. Uiteindelijk won Stijn en Eva mat 24-22 de tweede set.

Eindstand : 5-3. Een nipte overwinning, maar zo zijn we terug in de strijd voor het kampioenschap. Momenteel staan we aan de leiding in 3de liga B met nog 3 wedstrijden te gaan.

Persoonlijke conclusie: De dubbel met Kjell ging echt lekker, het was tot nog toe onze beste dubbel. We maakten weinig fouten en kwamen zelden onder druk te staan. In mijn enkel was ik vrij wisselvallig, ik had het gevoel wel enigszins mee te kunnen, maar maakte soms teveel fouten, wat eigenlijk niet mag. Toch kan ik tevreden terugkijken, verliezen van Kris op dit moment is zeker geen schande. In het gemengd kon ik dan weer revanche nemen, we speelden een goede partij en gaven absoluut weinig kansen weg. Het was misschien wel één van onze betere mixen dit seizoen.

De volgende wedstrijd is de topper tegen Royal Antwerp, in de heenronde verloren 7-1 in Antwerpen. Om in de running te blijven voor het kampioenschap zal er moeten geworden, een absolute zware opdracht!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 5-3