Blog  
 Page Blog
Blog » Eikenlo 1G – Lokerse 4G : 4-4

Eikenlo 1G – Lokerse 4G : 4-4 Door Geert om 11:18 18/03/2012

Op donderdag 15 maart stond de thuiswedstrijd tegen Lokerse 4G op het programma. Normaal gesproken een wedstrijd die voor ons zou moeten zijn, we hadden immers op Lokeren gewonnen waarin Kevin en ikzelf onder de pillen speelden. Dus in fitte toestand zou dit geen probleem mogen opleveren. Het was natuurlijk even afwachten met welke heren en dames ze deze keer zouden spelen. Lokerse 4G lijkt wel een duiventil, zowat iedereen komt en gaat in die ploeg, een vaste kern hebben ze niet. Wij daarentegen speelden met onze vertrouwde spelers.

Kevin en ik gingen van start met de dubbel tegen Chris Vandecasteele en Davy Van De Putte. Terwijl Kim en Katleen het opnamen tegen Kristel Binge en Elke De Waele. Kevin en ik begonnen wat nerveus en stonden meteen 4 punten achter. Langzaam kwamen we in het ritme en begonnen we op dreef te komen. We wonnen de eerste set nog vrij comfortabel met 21-14. In de tweede set ging het niet zo goed, we kwamen opnieuw op een achterstand, maar deze keer konden we niet dichterbij komen. We verloren de tweede set met 16-21. In de derde set ging het dan gelijk op. Hoewel we steeds 1 Ć­Ā  2 puntjes moesten goedmaken om bij te blijven. Na het wisselen van helft, probeerden we iets sneller te gaan spelen en wat meer druk te zetten. Dit lukte ook goed en we wonnen met 21-17.
Ondertussen hadden de dames hun eerste set gewonnen met 21-10. De tweede werd iets spannender, maar ook daar wisten onze de winst te pakken, deze keer met 22-20.

Tussenstand 2-0. Een mooie start tegen 2 duo’s die normaal meespelen in hogere ploegen.

De enkels dan. Kim moest in haar enkel tegenstand geven aan Kristel. Het duurde niet lang of Kim lag pijnlijk op de grond. Het was dan ook even schrikken toen ik Kim zag liggen, grijpend naar haar been. Na even polshoogte te nemen, bleek het krampen te zijn. De krampen in de kuit werden haar teveel en Kim moest de strijd opgeven. Ik was dan ook vastberaden een tandje bij te steken.
In mijn enkel mocht ik het opnemen tegen de enige vaste speler uit Lokerse 4G, Hans Van Den Brande. In heenronde won ik vrij eenvoudig, toen nog met wat koorts en onder de pillen. Dus zou het nu geen probleem mogen opleveren. Hans kwam een paar keer verrassend uit de hoek, maar kon me weinig maken. 21-11 in de eerste set. In set 2 ging ik vrolijk door en Hans kwam er niet aan te pas. Ik won met 21-7.
Ik kon dan even afkoelen (letterlijk en figuurlijk) en toekijken naar de 2 andere enkel partijen.

Tussenstand 3-1. Het verlies van Kim was natuurlijk niet meegerekend en dus werd het even spannend toekijken.

Kevin speelde in zijn enkel tegen Chris. Chris, die met de jaren beter wordt (zoals de wijn), werd uiteraard geen gemakkelijke partij voor onze nieuwste B1. In de eerste set stond Kevin al snel op een achterstand. Geleidelijk aan kwam Kevin terug, maar verloor de eerste set nipt met 19-21. Ook in het begin van de tweede set kwam Kevin enkele punten achter en werd het steeds achtervolgen. Kevin wist enkele goede punten te maken, maar gaf Chris steeds de kans bij te blijven. Een spannend einde naderde en daarin liep het net mis voor Kevin, hij verloor de 2de set met 19-21.
Hoewel Kevin technisch beter oogde dan Chris verloor hij toch nipt de partij. Toch werden er enkele mooie rally’s gespeeld.
Gaƫlle mocht het in haar enkel opnemen tegen Elke. Absoluut geen cadeau voor Gaƫlle. Onze dame wist dan ook niet echt een vuist te maken en verloor haar partij met 13-21 en 16-21. Op zich zeker geen slechte score als C2 tegen B2 dame.

Tussenstand 3-3
. Door het uitvallen van Kim waren we niet meer zeker van winst in het gemengd en zag het er even somber uit. Toch moet alles gespeeld worden.

Katleen en Kevin speelden voor de gelegenheid de eerste mix tegen Hans en Kristel. Terwijl Gaƫlle en ik het opnamen tegen Davy en Elke. Ik wist dat dit geen gemakkelijke partij zou worden. We hadden immers tegen dezelfde heer gespeeld in Lokerse 3G thuis. We speelden niet slecht maar toch maakten we teveel onnodige fouten. We verloren de eerste set nipt met 19-21. In de tweede set werd het ongeveer hetzelfde, we speelden enkele goede punten maar kregen het vooral lastig in de verdediging. We verloren ook de 2de set nipt met 18-21. Ondertussen hadden Kevin en Katleen 2 sets gespeeld. De eerste verloren ze met 15-21. De tweede werd gewonnen met 21-14. In de beslissende derde set werd het spannend afwachten, toch stonden ze een 3-tal puntjes voor en wisten deze vast te houden. Ze wonnen de set met 21-18.

Eindstand 4-4.
De opzet van Lokeren was geslaagd, voor ons een verloren punt.

Toch blijven we nog in de running voor het kampioenschap, al wordt het er niet gemakkelijker op. Nu moeten we onze 3 overige wedstrijd winnen. Iets wat zonder blessures op zich niet ondoenbaar is.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel kregen we eindelijk eens wat meer tegenstand. We moesten zowaar onze eerste set afgeven van het seizoen! Het was wel eens een leuke dubbel met enkele rally’s en mooie punten. In mijn enkel had ik dan terug weinig tegenstand, mijn tegenstander speelde niet echt hoog niveau en gaf al snel de partij op. In het gemengd is het gebrek aan wedstrijdritme van GaĆ«lle toch duidelijk, ook ikzelf startte niet echt goed aan de partij. Uiteindelijk ging het toch nog iets beter, maar verloren we toch de partij.

Onze volgende wedstrijd is thuis op 29 maart. Dan nemen we het op tegen de Pluimplukkers.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Lokerse 4G : 4-4
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje