Blog  
 Page Blog
Blog » Eikenlo 1G – Lokerse 3G : 3-5

Eikenlo 1G – Lokerse 3G : 3-5 Door Geert om 13:03 25/09/2011

Op donderdag 22 september 2011 stond de eerste competitiewedstrijd voor Eikenlo 1G op het programma tegen Lokerse 3G. Na 5 jaar voor BC Damme gespeeld te hebben terug op post in Eeklo. Ik was er op gebrand om goed te presteren en probeerde mijn voorbereiding zo goed mogelijk te doen. Na 9 maand zonder competitie had ik de verwachte dosis stress te verwerken, al probeerde ik dat zo weinig mogelijk te laten zien naar medespelers & tegenstanders. Ons team bestond uit Kevin, Kim, Gaƫlle, Katleen en ikzelf als kapitein.

We begonnen met de dubbels, Kevin en ik mocht het opnemen tegen ex-A Christof Courtin (ondertussen B2) en David Bauwens (B1). Meteen geen lachertje om mee te beginnen, de mannen van Lokeren waren duidelijk gemotiveerd en gingen voluit. In de eerste set kwamen we dan ook moeilijk op voorsprong, de score bleef lang in evenwicht. Naar het einde toe konden we toch paar puntjes mee sprokkelen en wonnen we met 21-16. In de tweede set zowat het zelfde spelbeeld. Een paar mooie punten afgewisseld met een paar directe fouten bracht ons naar 19-19. Hierop serveerde ik 2 keer haarscherp en wonnen we de partij met 21-19. Ondertussen hadden Kim en GaĆ«lle hun partij nipt verloren tegen Liesbeth De Bock en Vicky D’Haen. Het werd 18-21 en 17-21, zeker geen slecht resultaat gezien onze nieuwkomer GaĆ«lle voor het eerst aan de zijde stond van Kim.

Tussenstand 1-1.

Op naar de enkels, ik mocht het als eerste opnemen tegen David Bouwens, Katleen nam het op tegen Liesbeth. Ikzelf kende een matige start, het was vooral aftasten waar de mogelijkheden lagen. Ik kon na de 11-10 rustpauze iets meer druk zetten en won de eerste set met 21-13. In de tweede set begon ik veel te slap. Ik maakte te veel fouten, waar het bij David precies wel mee zat (meerdere netballen & kaderslagen tot een punt). Ik kwam zowaar 2-10 achter. Toch bleef ik rustig opbouwen en probeerde puntjes te maken. Ik kwam terug tot 10-11 en probeerde op dit tempo door te gaan. Dit resulteerde in winst met 21-15. Katleen had het, zoals te verwachten, zeer moeilijk tegen Liesbeth. De eerst set werd het 11-21, de tweede moest Katleen genoegen nemen met 4-21.

Tussenstand 2-2. Misschien op weg naar een gelijkspel?

Kevin stond in zijn enkel tegenover Davy Van De Putte, Gaƫlle stond tegenover Vicky. In de eerste set speelde Kevin een te traag tempo, bewoog niet optimaal en gaf weinig tegenstand. De set werd dan ook afgesloten met 9-21. In de tweede set ging het al een stuk beter. Er werd een iets ander spel boven gehaald en Kevin nam zelf meer initiatief. De tweede set ging naar Kevin met 21-16. In de derde set maakte Kevin aanvankelijk een paar foutjes teveel om goed te starten. Daarna werd er iets te onrustig gespeeld en verloor Kevin stilaan de grip op de partij. Het werd 15-21 voor Lokerse. Aangezien ik vooral Kevin zijn wedstrijd gevolgd heb, heb ik weinig meegenomen van Gaƫlle haar enkel. Gaƫlle (C2) haalde tweemaal 13-21 tegen een B2 dame. Dit lijkt me absoluut een mooi resultaat te zijn gezien het klassementsverschil.

Tussenstand 2-4. Een gelijkspel werd heel moeilijk, maar wie weet?

In de mixen stond Kim en Kevin op 1. Gaƫlle en ik gingen voor de tweede partij. Wij begonnen vrij gestresseerd en onzeker aan onze eerste mix samen. We kwamen al snel op een 6-tal punten achterstand en leken op setverlies af te gaan. Toch kwamen we langzaam terug bij. Tot mijn eigen verbazing wisten we de eerste set te pakken met 21-17. Niet geheel verdiend misschien, maar we hadden hem toch binnen. In de tweede set kregen we er van langs. De stres werd mijn partner teveel en niets lukte nog. We moesten genoegen nemen met 6-21. In de derde set kwamen we terug op een kleine achterstand van een 5-tal punten. We waren niet bij machte de kloof definitief te dichten en verloren de set met 15-21. Ondertussen had Kim en Kevin hun partij vrij vlot gewonnen in 2 sets met 21-16 & 21-16.

Eindstand 3-5.

Op dit moment is een 3-5 een terechte uitslag lijkt mij. Een gelijkspel had er ingezeten, maar zeker niet meer. Ook op papier stonden we een stuk zwakker en konden eigenlijk alleen maar stunten tegen titel kandidaat Lokerse 3 die overigens uit 3 liga komt en dus hogere ervaringen heeft als ons team.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf had doorheen de dag wel enige stress, toch viel het beter mee op het terrein dan verwacht. Na het winnen van de dubbel ging dit al een stuk beter. Ik speelde mijn laatste competitiewedstrijd ergens in januari, dus had ik enige stress verwacht. De dubbel met Kevin liep nog steeds vrij goed, al is er zeker ruimte voor verbetering. In mijn enkel speelde ik sterker dan ik had durven hopen. Ik speelde vrij rustig en beheerst en kende alleen in het begin van de 2de set even een dipje. In de mix met Gaƫlle wonnen we onverwachts de eerste set. Ikzelf speelde vrij sterk een maakte weinig fouten. Gaƫlle kon vertrouwen opdoen aan het net. Toch werd in de 2de en 3de meer tactisch gespeeld door de tegenpartij waardoor we minder spel konden maken.

Onze volgende wedstrijd is uit naar Latem op maandag 3 oktober, ook zeker geen gemakkelijke wedstrijd.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Lokerse 3G : 3-5
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje