Blog » Eikenlo 1G – Latem 2G : 7-1

Eikenlo 1G – Latem 2G : 7-1 Door Geert om 12:47 10/02/2012

Op donderdag 9 februari stond de eerste thuiswedstrijd van de terugronde plaats. We ontvingen Latem 2G, die steeds een verrassing blijft in de reeks door hun onregelmatige opstelling van heren. Het was dus even afwachten wie er zou aantreden voor Latem. Ons team bestond uit de vaste kern, zijnde Kim, Katleen, Gaƫlle, Kevin en ikzelf.

Zoals gebruikelijk begonnen we met de dubbels. Kevin en ik mochten het opnemen tegen 2 bekenden uit de herencompetitie, Manuel Pauwels en Miguel Van herpe. In de herencompetitie wisten we hier vrij vlot van te winnen, dus normaal mocht dit geen probleem opleveren. We begonnen zeer matig aan de partij en kwamen al snel op een 1-7 achterstand. Na enkele versnellingen hoger te schakelen wisten we toch de eerste set vlot te winnen met 21-10. In de tweede set speelden we terug enkele tempo’s lager, maar haalden toch de set mooi binnen met 21-15. Ondertussen waren Kim en Katleen bezig tegen Evelyn De Meyer en Evelien Struyvelt. De eerste set was reeds binnen met 21-14. In de tweede set werd het nog even spannend, maar wisten onze dames toch de set te winnen met 21-17.

Tussenstand 2-0. Mooie start.

Na mijn dubbel ging ik direct van start met mijn enkel, ik had er wel zin in. Ik mocht het opnemen tegen Manuel. Niet echt een zware partij normaal, maar ik zou toch proberen om een degelijk tempo vol te houden. De eerste set ging dan ook goed vooruit en na een kleine tien minuten stond er 21-5 op papier. In de tweede set begon ik iets rustiger, maakte zelf enkele onnodige fouten en moest even de concentratie terug zoeken. Eens terug op dreef was het een formaliteit en won ik de set met 21-7. Aangezien de dames net bekomen waren van hun dubbel ging Kevin als volgende aan de slag in zijn enkel tegen Miguel. Ook voor Kevin zou dit een gemakkelijkere partij moeten zijn, in de herencompetitie wist Kevin vlot te winnen van Miguel. De eerste set ging behoorlijk en Kevin kwam nooit in problemen, de set werd gewonnen met 21-11. Ook de tweede set ging vrij goed, al was er wel ruimte om enigszins sneller te spelen. De set werd gewonnen met 21-15.

Tussenstand 4-0. De overwinning was dus bijna een feit.

Na enige rustpauze mocht Kim het opnemen tegen Evelyn De Meyer. GaĆ«lle speelde tegen Evelien Struyvelt. Kim begon goed aan haar partij en wist meteen de druk bij Evelyn te leggen. Kim was duidelijk een klasse beter in de eerste set en won overtuigend met 21-8. In de tweede set kreeg Kim het een stuk moeilijker en werden er enkele foutjes gemaakt. Toch wist ze op matchpunt te komen, maar kon het helaas niet afmaken. De tweede set werd nipt verloren met 21-23. In de derde set was het terug Kim die de rally’s beheerste. Een kleine voorsprong kon mooi uitgebouwd worden en de set werd gewonnen met 21-13.
GaĆ«lle speelde in haar eerste set mooie rally’s en kon bij momenten enkele goede punten maken. Toch wist ze te weinig de shuttle binnen te houden en maakte teveel onnodige foutjes. Daardoor werd de set verloren met 12-21. De tweede set zagen we hetzelfde spelbeeld, goede rally’s, onnodige fouten. Ook de tweede set werd verloren met 11-21.

Tussenstand 5-1. De overwinning was binnen, we konden uiteraard de cijfers nog een beetje groter maken.

In de mixen speelden Kim en Kevin tegen Manuel en Evelyn De Meyer. Katleen en ik speelden tegen Miguel en Evelien Struyvelt. In onze mix probeerde ik zo aanvallend mogelijk te spelen. Dit ging vrij goed, Katleen wist ook goed het net te coveren. We kenden weinig problemen en wonnen de set met 21-15. In de tweede set probeerden we ons samenspel iets te verbeteren. Ik kon opnieuw vlot aanvallen en we namen direct een mooie voorsprong. We wonnen de set overtuigend met 21-9. Kevin en Kim wist ook hun partij vlot binnen te halen met 21-11 en 21-14.

Eindstand 7-1! Meteen onze grootste winst tot nu toe.

Hierdoor verstevigen we opnieuw onze 2de plaats en houden we de eerste in het vizier.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel kenden we weinig tegenstand en moesten we nooit voluit spelen. We wonnen de partij uitermate gemakkelijk. Ook in mijn enkel werd en weinig tegenwerk geboden. In het gemengd was het wel even opletten maar ook hier ging het vrij gemakkelijk. Uiteraard kan ik tevreden terugkijken op de prestatie, al had ik wel graag wat meer tegenstand gekregen in het heren dubbel en in mijn enkel.

Onze volgende wedstrijd is terug thuis, we spelen op 1 maart tegen de ploeg van Jo Van de Perre, Beveren.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Latem 2G : 7-1