Blog » Eikenlo 1G – De Nekker 1G : 7-1

Eikenlo 1G – De Nekker 1G : 7-1 Door Geert om 20:39 27/10/2014

Op dinsdag 14 oktober mochten we de heenronde afsluiten, de dames en heren van De Nekker 1G werden verwacht in Eeklo. De Nekker komt uit 1ste liga en speelde bovendien enkele jaren terug nog in 1ste nationale, duidelijk een ploeg met de nodige ervaring in het vak! Bovendien was het voor mij een blije terugzien met Wim Dhooge, één van mijn idolen van vroeger. Het was alweer enkele jaren geleden daar Wim minder actief is op de oost-vlaamse tornooien tref ik hem een pak minder aan. Verder was het uitkijken naar de andere helden van De nekker 1G en vooral of wij in staat waren om te stunten? Ons team stond op het sterkste en dit voor het eerst dit seizoen, Kjell, Stijn, Anne, Kim, Valentine en ikzelf gingen de strijd aan.

Kjell en ik mochten dubbelen tegen Tom Lenaerts en Gerrit Scoliers. We ging meteen goed van start en namen een mooie voorsprong, we wonnen de eerste set met 21-11. Ook in de tweede set konden we snel druk zetten en enkele punten voorsprong nemen. We speelden een goed aanvallend spel en kwamen eigenlijk nooit in de problemen, we wonnen de tweede set met 21-12.
In de dames dubbel namen Kim en Anne het op tegen Lieve Van Rompaey en Charlotte Naessens. Ook dit leek geen gemakkelijke partij te gaan worden, echter was dit buiten Kim en Anne gerekend. Zij wisten vlot de maat te nemen van Lieve en Charlotte en wonnen in 2 sets met 21-11 21-10.

Tussenstand : 2-0.
Meteen een goede start van de avond en ideaal om te stunten.

Stijn mocht het in zijn enkel opnemen tegen Wim, al had ik graag eens tegen Wim gespeeld, toch wist ik dat Wim de eerste enkel zou spelen, aan onze opstelling kon ik echter niets wijzigen. Na enkele rally’s wist Stijn meteen welke tegenstander hij vast had, Wim bracht alles terug en liet Stijn de nodige meters maken. Toch wist Stijn een kleine voorsprong te bekomen, maar liet even de concentratie varen waardoor Wim terug op gelijk hoogte kwam. In de verlengingen was Stijn toch net iets beter en won de set met 23-21. In de tweede set gingen de heren vrolijk door met lange rally’s te spelen en wist niemand een voorsprong los te weken. Ze gingen opnieuw de verlenging in, echter wist Wim deze set te pakken met 20-22. In de derde set gingen de heren opnieuw ongestoord verder, toch wist Stijn ook nu een kleine voorsprong te nemen. Deze keer liet hij dit niet meer ontsnappen en won zo de marathon met 21-15 in de derde set.
Mijn enkelwedstrijd was een stuk minder spectaculair, ik mocht het opnemen tegen Tom. Ik wist meteen een voorsprong bij elkaar te spelen en de fouten stapelden zich op bij Tom. Ik won vlot de eerste set met 21-8. In de tweede set kwam ik opnieuw op een kleine voorsprong, maar deze keer bleef Tom terugvechten en moest ook ik bij de les blijven. Ik hield mijn voorsprong wel vast en won de partij met 21-14.

Tussenstand : 4-0. Hiermee hadden we meteen een punt binnen en moesten we absoluut vol voor de overwinning gaan. De overwinning zat er meer dan ooit in.

Bij de dames speelde Valentine de eerste enkel tegen Lieve. Daarin ging Valentine mooi van start en won de eerste set met 21-17. In de tweede set ging het iets minder met Valentine en verloor ze de set in verlenging met 21-23. In de derde set was het vaatje leeg bij Valentine en verloor ze de set met 11-21.
Alle hoop bij Anne dus om ons de overwinning te bezorgen. Zij mocht het in haar enkel opnemen tegen Charlotte. Anne speelde lekker en wist overtuigend de eerste set binnen te halen met 21-12. Ook in de tweede set kende Anne geen problemen en won ze vlot de partij met 21-15. Hiermee was de stunt een feit en de overwinning binnen!

Tussenstand : 5-1
. De overwinning was binnen, tijd om de score wat aan te scherpen in de mixen! 🙂

Kim en ik mocht mixen tegen idool Wim en Lieve. Al vrij snel had ik door dat Lieve niet echt optimaal voorwaarts kon bewegen. Wim probeerde dat wel op te vangen, maar dat was zelfs voor hem een onbegonnen taak. Kim en ik wonnen de partij dan ook vrij eenvoudig in 2 sets met 21-9 en 21-9. Hier zat anders zeker een mooie partij in. Zeker iets om naar uit te kijken in de terugronde.
Kjell en Anne namen het in hun partij op tegen Gerrit en Charlotte. Zij kregen ongetwijfeld meer tegenstand te verduren, al wist ons duo toch vrij vlot de partij binnen te halen in 2 sets. De eerste set werd gewonnen met 21-15, de tweede set ging naar Eikenlo met 21-14.

Eindstand : 7-1. Een grote uitslag, maar eigenlijk niet onverdiend. Hiermee sluiten we de heenronde ongeslagen af en blijven we aan de leiding in 2de liga!

Persoonlijke conclusie: In de dubbel met Kjell liep alles prima. Ikzelf had het gevoel niet super te spelen, maar we wisten wel in beide sets snel een voorsprong te nemen en het tempo hoog te houden. We kwamen ook nooit in de problemen, een zeer goede partij. Ook in mijn enkel kende ik weinig problemen. Ik kon vlot mijn spel spelen en maakte zelf weinig fouten. In het gemengd hadden we weinig tegenstand door de blessure bij Lieve, wanneer zij echter fit zou zijn, zou dit een hele degelijke partij zijn. We moeten zeker op ons hoede zijn in de terugronde.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – De Nekker 1G : 7-1