Blog
 Page Blog
Blog » Eikenlo 1G – De Klamp 1G : 6-2

Eikenlo 1G – De Klamp 1G : 6-2 Door Geert om 20:43 08/01/2015

Op 9 december 2014 stond de afsluiter van de mix competitie op het programma. We verwelkomden De klamp in Eeklo, een wedstrijdje voor de eer & de statistieken. Wij waren immers zeker van het kampioenschap, De klamp kon zich niet meer redden en was zeker van degradatie. Ons team moest het jammer genoeg stellen zonder Stijn, gelukkig konden we opnieuw rekenen op Kevin, Kim, Anne, Eva en ook ikzelf deed mee uiteraard.

Kevin en ik mochten het in de dubbel opnemen tegen Steve Van Hoeck en Joris Stuer. Kim en Anne speelden ondertussen tegen Ellen Doms en Sarah Crauwels. Kevin en ik wisten ongeveer wat we konden verwachten van Steve en waren dus zeker op onze hoede. We begonnen goed en wisten vooral onze eigen fouten beperkt te houden. We wonnen de eerste set dan ook mooi met 21-16. In de tweede set namen we opnieuw een kleine voorsprong, toch konden we de set niet meteen afmaken en moesten we de verlengingen in. Niet veel later haalden we toch de match binnen met 22-20.
Ondertussen hadden Kim en Anne ook hun partij binnen. Zij wisten in 2 spannende sets het laken naar zich toe te trekken met 21-19 en 21-18.

Tussenstand : 2-0. Een mooie start om ook de laatste wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Voor het eerst dit seizoen kon en mocht ik als eerste herenenkel aantreden. Ik mocht het dan ook opnemen tegen Steve. Ik ken Steve al jaren en we hebben reeds vele malen tegen elkaar gespeeld, maar nooit eerder in enkel. Het enkelspel is volgens mij Steve’s beste discipline, ik was dus benieuwd wat ik kon beginnen tegen hem. Ik startte niet optimaal en kwam langzaam op een redelijke achterstand. Ik verloor de eerste set met 15-21. Ook in de tweede set kon ik te weinig brengen om het Steve echt moeilijk te maken. Steve speelde sterk en ik speelde toch net iets trager of hem waardoor ik sneller in problemen kwam. Ik kreeg het niet voor elkaar en verloor zo mijn eerste enkelwedstrijd van het seizoen met 16-21.
Ondertussen mocht Eva aantreden tegen Ellen, ook Eva kreeg het niet gemakkelijk en verloor haar partij in 2 sets met 15-21 en 17-21.

Tussenstand : 2-2. De bordjes terug op gelijk hoogte …

Daarna mocht Kevin het opnemen tegen (onbekende) Joris. Kevin speelde een goede wedstrijd en Joris kon het Kevin nooit echt lastig maken in de eerste set. Kevin won de set vlot met 21-10. Ook in de tweede set kende Kevin weinig problemen, ook deze set kon hij mooi binnenhalen met 21-14.
Anne mocht het in haar enkel opnemen tegen Sarah. Anne kon dus revanche nemen van haar enkel in de heenronde. Toen verloor Anne in 2 sets van Sarah. Nu had Anne haar start in ieder geval niet gemist. Ze wist meteen een mooie voorsprong bijeen te spelen en won de eerste set met 21-13. Ook in de tweede set kon Anne mooi blijven doorspelen en ook deze set won ze overtuigend met 21-16. Revanche geslaagd dus!

Tussenstand : 4-2. Een gelijkspel was al een feit, toch zou een overwinning mooier zijn om het seizoen af te sluiten.

Kim en ik gingen van start in het eerste gemengd tegen Steve en Sarah. In de heenronde speelden we hier 3 spannende sets tegen en wisten we nipt te winnen. Het beloofde dus zeker niet gemakkelijk te gaan worden. Ondertussen speelden Eva en Kevin de tweede mix tegen Ellen en Joris. Kim en ik probeerden dan ook zo goed mogelijk te starten. We probeerden snel druk te zetten en zeker in de aanval te gaan. Dit lukte vrij aardig waardoor we de eerste set wonnen met 21-15. In de tweede set veranderden we weinig, toch konden we nu niet echt een voorsprong nemen die beslissend was. Het bleef spannend, maar uiteindelijk wonnen we ook onze laatste mix van het seizoen met 21-18. Ook Kevin en Eva wisten hun laatste partij van het seizoen te winnen in 2 sets, dit met 21-11 en 21-14.

Eindstand : 6-2. Een absoluut mooie overwinning om een schitterend seizoen af te sluiten.

We eindigen uiteindelijk met 3 punten voorsprong op de tweede in de stand en verloren op gans het seizoen slechts 1 wedstrijd! We kunnen ons dus wel terecht kampioen noemen. Op naar 1ste liga volgend jaar waar we meer dan ooit zullen moeten knokken voor behoud denk ik.

Persoonlijke conclusie: Kevin en ik speelden ook in deze dubbel een goede partij. We zochten zo snel mogelijk de aanval en konden ook de langere rally’s domineren. Toch moesten we wel blijven druk zetten, wanneer we zelf iets losser spelen merkten we al snel dat wij onder druk kwamen. In mijn enkel speelde ik zeker geen slechte partij, maar bleek Steve toch een stuk sneller dan mij. Ik kon geen gepast antwoord vinden en kwam te snel in problemen. Gelukkig kon ik revanche nemen in de mix. Samen met Kim speelden we ook hier een goede wedstrijd, we gaven weinig weg en wonnen zo al onze mix wedstrijden dit seizoen. Een absoluut mooie afsluiter van het seizoen.
Een seizoen om alleen maar tevreden naar terug te kijken.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – De Klamp 1G : 6-2