Blog » Eikenlo 1G – Beveren 1G : 6-2

Eikenlo 1G – Beveren 1G : 6-2 Door Geert om 16:28 04/03/2012

Op donderdag 1 maart mochten we het thuis opnemen tegen de eerste ploeg uit Beveren. Beveren, momenteel laatste in de stand, trad aan met hun vaste kern. Bij winst waren we zeker van de 2de plaats en houden we steeds een oogje op het kampioenschap. Ook onze ploeg bestond uit de vaste kern met Kevin, Katleen, Kim, Gaƫlle en ikzelf.

Kevin en ik gingen de dubbel van start tegen Jo Van De Perre en Pascal Van den Eeden. Katleen en Kim speelden tegen Ilse Van Eynde en Isabel De Munck. Kevin en ik begonnen wat moeizaam aan de partij. Toch had ik steeds het gevoel los te kunnen komen van onze tegenstanders. En dat deden we dan ook, we wonnen de eerste set met 21-15. In de tweede set gingen we iets beter van start, maar kregen het moeilijk om onze voorsprong vast te houden. Toch wonnen we ook deze vrij vlot met 21-16. Bij de dames ging het eveneens voortreffelijk, zij wonnen de partij met 2 keer 21-13.

Tussenstand 2-0. Een goede start.

Direct na de dubbel begon ik aan mijn enkel tegen Jo. In de eerste set was het terug even wennen en bleef het spannend tot 11-9. Daarna kon ik goed doordrukken en won de set met 21-12. De tweede set ging ik iets rustiger spelen en kwam nooit op een grote voorsprong. Ik bleef wel steeds enige voorsprong behouden, maar hield er zo wel de spanning in. Ik won de tweede set met 21-18.
Ondertussen speelde Katleen tegen Ilse. Katleen ging uitermate goed uit de startblokken en wist tot ieders verrassing de eerste set te winnen met 21-17. In de tweede set moest Katleen toch even bekomen en ging de set verloren met 5-21. Ook in de derde set kon Katleen weinig forceren en verloor de set met 6-21. Toch een mooie prestatie van Katleen!

Tussenstand 3-1. Zover mooi op schema om punten te pakken.

Daarna ging Kevin van start tegen Pascal, terwijl Gaƫlle revanche kon nemen op Isabel (Gaƫlle verloor in de heenronde de 3de set met 21-19). Na enige discussie over de shuttles gingen de heren van start. Het werd geen gemakkelijke partij voor Kevin, maar wist toch enkele fraaie punten te scoren. Hij won de eerste set met 21-18. Ook in de tweede set bleef het spannend en konden geen van beiden een voorsprong op bouwen. Kevin won ook de tweede set nipt met 21-19. Gaƫlle begon in haar partij niet zo scherp. De eerste set was snel afgelopen en werd verloren met 6-21. In de tweede set maakte Gaƫlle wel enkele mooie punten, maar moest ook deze keer haar meerdere herkennen in Isabel. Ze verloor de tweede set met 17-21.

Tussenstand 4-2. We waren al zeker van 1 punt, maar gingen uiteraard voor de volle pot.

Ik speelde terug met Gaƫlle de tweede mix tegen Jo en Isabel. Kim en Kevin speelden tegen Pascal en Ilse. Het was al terug een tijdje geleden dat Gaƫlle mixte, het werd dus terug even wennen. We speelden goed mee en konden zelfs een kleine voorsprong behouden. We wonnen de eerste set met 21-19. In de tweede set ging ik vooral geconcentreerd verder en probeerde zo snel mogelijk de aanval te kiezen. Dit lukte vrij goed en we wonnen de tweede set met 21-11. Kevin en Kim kenden weinig tegenstand in hun partij. Ze wisten vlot te winnen met 21-11 en 21-14.

Eindstand 6-2. Een mooie overwinning.

Het was al terug een tijdje geleden dat de heren al hun wedstrijd wonnen. Met deze overwinning zijn we nu verzekerd van de 2de plaats en spelen we zeer waarschijnlijk volgend seizoen terug op Liga niveau! Tevens houden we nog steeds zicht op de kampioenpositie, al wordt het nog een zware weg.

Persoonlijke conclusie: Kevin en ik speelden zeker niet onze beste dubbel. Toch wisten we terug overtuigend te winnen. In mijn enkel wist ik vooral in de eerste set goed te spelen. De tweede set speelde ik een veel te laag tempo waardoor ik het mezelf onnodig moeilijk maakte. In het gemengd ging het dan terug een stuk beter. Ik wist me goed te concentreren en we wonnen toch overtuigend de partij.

Onze volgende wedstrijd is terug thuis, op 15 maart nemen we het dan op tegen Lokerse 4G. Zeker geen gemakkelijke wedstrijd.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Beveren 1G : 6-2