Blog » Eikenlo 1G – 4Ghent 1G : 5-3

Eikenlo 1G – 4Ghent 1G : 5-3 Door Geert om 00:25 30/12/2011

Op donderdag 29 december stond de laatste wedstrijd op het programma van de heenronde. We mochten het opnemen tegen 3de in de stand, 4Ghent. Bij winst konden we terug komen tot op 1 punt van de leider (Lokerse 3G) en doen we in principe nog mee voor het kampioenschap (al hebben/hadden we vooraf niet echt de ambitie). Bij verlies komen we 3 punten achter op de leider en zijn we onze 2de plaats kwijt, dan lijkt het me nog moeilijk om kampioen te spelen en degraderen zullen we niet meer doen. Bij een gelijkspel heeft alleen Lokeren een voordeel en schieten wij er niet veel mee op. Het is dus een beetje een “alles of niets” wedstrijd. Kim, Katleen, Kevin, GaĆ«lle en ik gingen de strijd aan met de spelers van Mariakerke…

In onze dubbel mochten Kevin en ik het opnemen tegen Koen Kesteleyn en Geert Blomme. Kim en Katleen speelden tegen Sarah Vander Massen en Ine Cornelis. Kevin en ik gingen gemotiveerd van start, we wisten beiden dat het een belangrijke avond zou worden. We begonnen zeer goed aan de partij. We konden vlot combineren en goed aanvallen. We kwamen op 5-0, 11-0, … 15-0… 19-0… En maakten dan onze eerste fout. We wonnen de set met 21-1! šŸ™‚ De tweede deden we het iets rustiger en bleef de score aanvankelijk gelijk. Na even extra druk te zetten kwamen we terug op een mooie voorsprong, waarna we de partij binnenhaalden met 21-17.
Ondertussen hadden de dames hun eerste set afgewerkt en gewonnen met 24-22, spannend setje.

Ik ging na dubbel meteen van start aan mijn enkel tegen Geert Blomme. Ik startte wat onzeker en vooral zeer onrustig. Het werd 6-6 voor ik mijn ritme gevonden had, bij 10-6 in mijn voordeel kwam ik tot enig rust en had ik alle vertrouwen in de set. Ik won vrij eenvoudig met 21-9. In tweede set was het aanvankelijk terug even doorzetten. Maar na een 10-tal punten had ik terug grip op de rally’s en won vrij eenvoudig de wedstrijd met 21-10.
Intussen hadden de dames in hun dubbel de tweede set verloren met 16-21 en waren ze alles aan het geven in de derde set. Die set werd uiteindelijk spannend gewonnen met 21-18.

Tussenstand : 3-0. Een gehoopte startscore…

Kevin mocht het dan opnemen tegen Tim Moerman (B2). Daarin kreeg Kevin zeker geen cadeau. Kevin bewoog niet optimaal over het terrein en kreeg daardoor moeilijk de rally’s onder controle. Toch bleef hij aan de goede kant van de score en won de eerste set met 21-18. In de tweede set hetzelfde spelbeeld. Goede diepe slagen werden te weinig opgevolgd, waardoor hij het zich moeilijker maakte dan nodig. De nodige spanning was aanwezig en dit was zeker merkbaar. In verlenging wist Kevin de partij te winnen met 24-22.

Tussenstand : 4-0. Met het oog op de mixen, lag de winst voor het grijpen.

Katleen mocht het in haar partij opnemen tegen Sarah Vander Massen, Gaƫlle streed tegen Ine Cornelis. In de eerste set werd Katleen toch wat overspeeld. De set werd verloren met 10-21. In de tweede set bood Katleen zeer degelijk weerwerk. In haar beste set tot nu toe wist ze net niet te winnen. Katleen verloor nipt met 19-21. Gaƫlle speelde in haar eerste set vrij goed. Met diepe slagen wist ze goed druk te zetten, maar liet soms het punt nog onnodig lopen. Ze verloor de set wel met 14-21. In de tweede set was alle diepte weg uit het spel van Gaƫlle. Ze verloor de set dan ook met 10-21.

Tussenstand : 4-2. En dan de mixen …

Kim en Kevin namen het op tegen Tim en Sarah. GaĆ«lle en ik speelden tegen Koen en Ine.Ā  Kim en Kevin kenden in hun partij weinig problemen. Ze wonnen beide sets vrij eenvoudig en lieten 21-14 en 21-10 noteren. GaĆ«lle en ik hadden het een stuk moeilijker. De eerste set konden we toch een mooie voorsprong bijeen spelen en wisten we de set te winnen met 21-15. De tweede set werd zowat alles naar GaĆ«lle gespeeld en daar kregen we het moeilijk. GaĆ«lle wist niet wat te doen en sloeg zowat alles buiten of in het net. We verloren de tweede set met 16-21. In de derde set, even bijstellen en terug in actie. Toch lukt zeer weinig bij GaĆ«lle en werd het uitermate moeilijk om rally’s te spelen. De weinig rally’s wisten we wel meestal te winnen. Toch moesten we nipt de duimen leggen in de verlengingen met 21-23.

Eindstand : 5-3. De overwinning was een feit.

Persoonlijke conclusie: In de dubbel konden we niet beter starten. We voelden elkaar goed aan en gaven bijna nooit de aanval weg. Ook in mijn enkel kwam ik eigenlijk nooit in de problemen. Hier en daar maakte ik wel tƩ eenvoudige fouten. In het gemengd speelde ik op zich een goede partij, ik zelf maakte weinig of geen fouten. Hoewel we weinig aan aanvallen toekwamen en het vooral op verdediging aankwam. We verloren uiteindelijk nipt, terwijl ik het gevoel had dat we dergelijke partij zeker niet hadden mogen verliezen en we eigenlijk al zwaardere partijen gewonnen hadden.

Met de overwinning komen we terug tot op 1 puntje van de leider (Lokeren 3G). We verstevigen onze tweede plaats en houden daarmee de eventuele optie tot kampioenschap nog open. Het zal een uitermate spannende terugronde zijn, laat Lokeren punten liggen? Kunnen wij onze sterke eerste seizoenshelft evenaren of zelfs verbeteren?
Onze eerstvolgende partij is terug tegen 4Ghent, ditmaal in Mariakerke op 26 januari 2012.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – 4Ghent 1G : 5-3