Blog » Drive 1G – Eikenlo 1G : 3-5

Drive 1G – Eikenlo 1G : 3-5 Door Geert om 22:47 16/04/2012

Op donderdagavond 12 april 2012 stond de voorlaatste wedstrijd op het programma. We werden verwacht in het verre Dendermonde, om het op te nemen tegen Drive. We speelden volledig voor de eer, toch weken we niet af van onze vertrouwde spelers en opstelling. Kevin, Kim, Katleen, Gaƫlle en ik gingen de strijd aan. Na praktisch niet geslapen hebben die nacht, barstende koppijn en slappe benen was ik zeker niet in goede conditie, de motivatie was ook ver te zoeken.

Kevin en ik mocht het opnemen tegen Bart TournƩ en Sven Van Nuffel. Na een lichte opwarming begonnen we veel te traag aan de eerste set. We lieten de anderen het spel maken en we volgenden te gemakkelijk. We verloren de eerste set dan ook met 21-12. In de tweede set probeerde ik mezelf toch wat op te peppen. We begonnen beter en konden al snel enkele punten pakken. We konden een kleine voorsprong creƫren en daarmee namen we genoegen. We wonnen de tweede set met 17-21. In de derde set bleven we aan elkaar gewaagd, we wisten met mate goed spel te brengen liepen veel achter de feiten aan. Uiteindelijk wonnen we met enig geluk de derde set met 21-23. Katleen en Kim mochten het opnemen tegen Marijke Vercauteren en Saartje Vermeir. Onze dames kenden weinig problemen in hun wedstrijd en wonnen hun partij met 14-21 en 8-21.

Tussenstand 0-2. Hier komen we met het herendubbel even goed weg…

De enkels dan, ik mocht het opnemen in de eerste enkel tegen Bart TournƩ, op zich een haalbare kaart buiten het feit dat ik niet optimaal was. Ik startte zeer moeizaam, kwam snel achter en was vaak te laat op de shuttle. Toch kon ik mijn opgelopen achterstand nog goed maken en won ik met wat gelukt de eerste set met 20-22. In de tweede set wist ik me goed te concentreren en ging ik iets slimmer spelen. Ik nam vlot een 2-11 voorsprong en speelde de partij geconcentreerd verder. Ik won de set met 9-21. Ondertussen had Katleen alles gegeven tegen Saartje Vermeir. Daarin moest ze toch haar meerdere herkennen en verloor de partij met 21-16 en 21-9.

Tussenstand 1-3. Op schema om minstens 1 puntje te pakken…

In de tweede enkel nam Kevin het op tegen Sven Van Nuffel, Gaƫlle tegen Marijke Vercauteren. Kevin kwam moeizaam op dreef, maar stond steeds aan de goede kant van de score. Hij wist het veld optimaal te benutten en won de eerste set met 16-21. Ook in de tweede set hield Kevin het overzicht en won overtuigend met 16-21. Gaƫlle begon in haar partij zeer goed, de eerste set wist ze knap te winnen met 18-21. De tweede set was net iets minder en werd verloren met 21-15. In de derde set lieten geen van beide dames een achterstand toe. Een spannend einde naderde waarin Gaƫlle jammer genoeg verloor met 22-20.

Tussenstand 2-4. EĆ©n puntje was binnen, uiteraard gingen we voor de volle pot in de mixen.

Kim en Kevin moesten na het verlies tegen de pluimplukkers even het vertrouwen herstellen. Ze mochten het opnemen tegen Bart Tourne en Marijke Vercauteren. De eerste set werd vlot gewonnen met 17-21. In de tweede set ging het even fout en werden er nogal wat directe fouten gemaakt. Ze verloren de set met 21-15. In de derde set werd er orde op zaken gesteld en vlot gewonnen met 8-21. Gaƫlle en ik namen het op tegen Nick Heyvaert en Saartje Vermeir. In de heenronde wisten we hier vlot van te winnen, gezien de blessures van Gaƫlle ging het niet evident worden dit te herhalen. In de eerste set grepen we de kansen de we kregen. We speelden zeker niet slecht maar verloren de set toch nipt met 24-22. In de tweede set namen we meteen een kleine voorsprong. Dit bleek genoeg te zijn om de set te winnen met 17-21. In de derde set werd Gaƫlle al snel geviseerd. Het was moeilijk om onder de druk vandaan te komen, maar we wisten toch steeds aan te klampen. Toch konden we set niet winnen en verloren we met 21-17.

Eindstand 3-5. Een nipte winst, maar de 2 punten zijn binnen.

Persoonlijke conclusie: Het was een uitermate zware competitiewedstrijd, niet zo zeer aan de tegenstand gelegen, wel gezien de huidige omstandigheden. Het herendubbel was zeer moeilijk, waar ik normaal ietsjes kan terugvallen op Kevin, bleek ook hij niet optimaal in zijn vel te zitten. De nodige peptalk later vochten we ons erdoor en wonnen we op karakter. Ook in het enkel was het niet evident. Toch speelde ik een goede 2de set en won gemakkelijker dan verwacht. In het gemengd wordt het steeds moeilijker, door het weinige samenspel missen we de nodige punten. Het niveauverschil is voor Gaƫlle net iets te groot.

Onze laatste wedstrijd is tegen de kampioen in onze reeks, Lokerse 3G. Zondag 22 april worden we in Lokeren verwacht om 17.30u. Ook die wedstrijd is goed voor de statistieken, maar ook niet meer dan dat.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Drive 1G – Eikenlo 1G : 3-5