Blog
 Page Blog
Blog » Dijlevallei 2G – Damme 1G : 3-5

Dijlevallei 2G – Damme 1G : 3-5 Door Geert om 16:58 10/12/2008

Op zondag 7 december stond de eerste van de drie belangrijke wedstrijden op het programma in de strijd voor het behoud in 1ste liga. We namen het op tegen Dijlevallei in Kessel-Lo. We speelden op volle sterkte met Nick, Dieter, Kim, Nathalie en ik.

In het herendubbel namen Dieter en ik het op tegen Joost Van Den Brande en Helger Van Werde. Kim en Nathalie gingen voor winst tegen Valerie Bogemans en Liesbeth Teuwen. In onze eerste set gingen we vrij goed van start, we maakten een aantal punten maar daarna liep het niet meer zoals het moest. Vooral ik maakte teveel persoonlijke fouten en kon mijn stempel niet op het spel drukken. We verloren de eerste set met 21-11. Ook in de tweede set ervaarden we hetzelfde, we speelden een te traag tempo en maakten te veel directe fouten. We verloren terug met 21-11. Bij de dames ging het iets vlotter. Zij konden de eerste set winnen met 17-21. In de tweede set eenzelfde beeld. De set werd nipt binnengehaald met 19-21.

Tussenstand 1-1. Goed op weg naar minstens een punt.

In de enkels zetten we terug onze joker Nick in op de eerste plaats, hij nam het op tegen Joris Vandendriessche. Dieter speelde de tweede enkel tegen Joost Van Den Brande. Nick wist er een puike partij van te maken, met tactische slagen wist Nick zijn tegenstander te domineren en de eerste set binnen te halen met 18-21. In de tweede set ging Nick geconcentreerd verder en wist een mooie voorsprong op te bouwen, op 14-20 kon het niet meer mis gaan en nam hij de set met 14-21. Dieter had ook geen makkelijke partij voor de boeg. In de eerste set zag Dieter alle hoeken en verloor kansloos met 21-6. In de tweede set herpakte onze Dieter zich en met spetterend spel wist hij de tweede set te nemen met 12-21. De beslissende derde set verliep zoals de tweede, met heel wat mooie punten liet Dieter zien wie de baas was. Dieter won verdiend de derde set met 13-21.

Tussenstand 1-3. Een onverwachte tussenstand, maar des te beter.

In de dames enkel nam Nathalie het als eerste op tegen Liesbeth Teuwen, Kim ging de strijd terug aan met Sofie Lietaert. Nathalie had met haar ervaring en inzicht geen enkel probleem, in geen tijd was de eerste set binnen met 12-21. De tweede set liet ze het tempo wat zakken maar hield ze nog genoeg over. Ze won ook de tweede set overtuigend met 14-21. Kim, die in de dubbel een lichte pijn had opgelopen aan haar dij, probeerde zo degelijk mogelijk te spelen. In de eerste set kwam ze nog op een mooie voorsprong, echter wist ze deze niet te behouden en verloor de set nipt met 21-19. In de tweede set was het net iets minder en moest ze genoegen nemen met 21-6.

Tussenstand 2-4. Al zeker een punt binnen, met nog 2 mixen zat een overwinning er nog zeker in.

Nick en Nathalie namen het in het gemengd op tegen Helger Van Werde en Valerie Bogemans. Kim en ik moesten het opnemen tegen Joris Vandendriessche en Sofie Lietaert. In onze eerste set wisten we goed te volgen maar konden we niet echt een voorsprong te pakken krijgen. We gingen nek aan nek naar het einde van de set toe, waar we net iets teveel fouten maakten op het einde en de set verloren met 21-18. De tweede set was ongeveer hetzelfde beeld, enkele goede rally’s. Maar geen voorsprong voor ons. We verloren de set met 21-15. Nathalie en Nick hadden een iets makkelijkere partij en wisten zonder al te veel moeite de eerste set te winnen met 16-21. Ook de tweede set werd vlot binnengehaald met 16-21.

Eindstand 3-5. De overwinning was binnen en de punten mee naar Damme.

Een belangrijke overwinning en de nodige punten binnengehaald. Persoonlijke kan ik niet tevreden zijn over mijn prestatie, de dubbel liep niet goed persoonlijk, maar ook het samenspel, het ‘gevoel’ was er niet. In de mix ging het een stuk beter, echter was het net niet genoeg.

Onze volgende wedstrijd is zondag 14 december thuis tegen Berlaar. Terug een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor het behoud in deze reeks.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Dijlevallei 2G – Damme 1G : 3-5