Blog » De Mintons 2G – Eikenlo 1G : 2-6

De Mintons 2G – Eikenlo 1G : 2-6 Door Geert om 23:23 25/09/2013

Afgelopen zondag werden we met gemengd 1 verwacht in Sint-Niklaas om het op te nemen tegen de 2de ploeg van De mintons. De mintons 2G komen uit 1ste provinciale en zou normaal wel een haalbare kaart moeten kunnen zijn. We konden meteen onze eerste plaats in de rankschikking wat aanscherpen bij winst. We konden helaas niet beschikken over Anne en Stijn. Kevin, Kim, Eva, Valentine, Shane en ikzelf moesten de klus zien te klaren.

Kevin en ik begonnen aan de dubbel tegen Bram De Maesschalck en Wesley Lauwers, terwijl Kim en Eva het opnamen tegen Evy Van Royen en Dorien Van Havere. Kevin en ik begonnen niet zo sterk aan de partij. We wisten wel een paar punten voorsprong te pakken en deze steeds te behouden, toch speelden we zeker niet goed en werden er teveel persoonlijke fouten gemaakt. We wonnen de set wel nipt met 19-21. In de 2de set konden we deze fouten toch wat beperken en wisten we wel vlotter een voorsprong te nemen. Zo wonnen we de tweede set iets comfortabeler met 16-21.
Ondertussen waren Kim en Eva ook bezig aan hun laatste punten van de wedstrijd. De eerste set wisten onze dames vlot te winnen met 13-21. In de tweede set werd het een stuk spannender, maar ook hier trokken onze dames aan het langste eind. Ze wonnen de partij met 20-22.

Tussenstand : 0-2
. Een mooie start en goed op weg naar 2 punten …

Daarna mocht ik mijn eerste enkelpartij van het seizoen spelen tegen Wesley. Het was ondertussen toch al zo’n slordige 6,5 maand geleden dat ik nog eens een competitie-enkel gespeeld had dus was het wel even afwachten wat mijn huidig niveau zou zijn. Ik ging traag en onzeker van start en kon geen voorsprong pakken. Na even een pauze op 9-11 en enkele spelwijzigingen wist ik vlot 8 punten na elkaar te pakken. De eerste set werd daarna vlot gewonnen met 11-21. In de tweede set wist ik meteen een mooie voorsprong te nemen en deze verder uit te bouwen. Ik kwam eigenlijk niet meer in problemen en won de set ook met 11-21.
Ondertussen had Valentine ook 2 sets gespeeld in haar enkelpartij tegen Angelique De Mey. De eerste set wist Valentine te winnen met 16-21. In de tweede set was even het licht uit en ging ze de dieperik in met 21-12. Na enkele tactische richtlijnen wist Valentine daarna terug het goede spel te brengen en kwam ze meteen op een 5-tal punten voorsprong. Die voorsprong gaf ze niet meer uit handen en won de beslissende set met 14-21. Tactisch sterk gespeeld!

Tussenstand : 0-4. We waren dus al zeker van een punt en met het oog op nog 4 partijen moest de winst zeker haalbaar zijn.

Kevin mocht aantreden voor de 2de heren enkel, hij nam het op tegen Bram. Ondertussen mocht ook Eva in haar enkelpartij van start gaan tegen Evy. In de eerste set werd Kevin juist iets teveel opzij gezet aan het net. Er werd ook niet altijd even tactisch gespeeld. Kevin verloor de eerste set met 21-17. In de tweede set speelde Kevin een klasse hoger en werd het even donker bij Bram. De set was dan ook snel afgelopen in het voordeel van Kevin, hij won vlot met 10-21. In de derde set werd het toch een stuk spannender. Kevin wist wel enkele punten voorsprong te nemen maar had het toch moeilijk deze vast te houden. Een spannend einde naderde waarin Kevin toch de set kon winnen met 19-21. De overwinning was dus binnen!
Eva kreeg het in haar enkelpartij hard te verduren. De zware slagen van Evi zette veel druk waar Eva niet altijd even goed uitkwam. Toch kon Eva goed bijblijven en zag ze hier een daar wel enkele kansen. Maar uiteindelijk moest ze toch nipt de set afgeven met 21-18. Vol vechtlust begon Eva aan de 2de set, daarin moest ze hard werken voor de punten, maar wist ze toch net niet de overhand te nemen. Opnieuw kwam Eva dichtbij setwinst, maar moest ze toch net de duimen leggen voor Evi. Eva verloor de set met 21-19.

Tussenstand : 1-5. De overwinning was een feit, er restte ons alleen nog maar de score wat aan te dikken …

Kim en ik mochten aantreden voor de eerste mix tegen Bram en Angelique. We begonnen de partij vrij goed en namen al snel 5-tal punten voorsprong. Zo liepen we verder uit tot 6-12 waarop Bram moest afhaken wegens een aanhoudende schouderblessure. Jammer, uiteraard hadden we graag de partij (uit)gespeeld. Alvast een spoedig herstel gewenst voor Bram!
Ondertussen was ook Shane begonnen aan zijn debuutwedstrijd in Mix 1 en liga. Hij mocht samen met Valentine strijden voor een punt in de 2de mix tegen Wesley en Dorien. Ons koppel begon wat nerveus en maakte net iets te veel foutjes om de tegenstander echt onder druk te zetten. De eerste set ging verloren met 21-16. In de tweede set zagen we al iets beter spel maar hadden ze net niet het geluk mee om de punten af te maken. Ook de 2de set ging verloren met 21-12. Toch een verdienstelijke wedstrijd en eerste wedstrijd in een andere ploeg is altijd moeilijk!

Eindstand : 2-6. Opnieuw een 2-6 overwinning, de derde op rij. Hiermee komen we momenteel wel alleen aan de leiding in de reeks.

Persoonlijke conclusie: In de dubbel met Kevin begonnen we eigenlijk veel te slap. Toch wisten we tijdig een versnelling hoger te spelen. Eens op tempo en de concentratie gevonden was, konden we wel vlot de punten maken. Op mijn enkel kan ik tevreden terug kijken. Het was wel even zoeken naar het ritme, maar uiteindelijk kende ik weinig problemen in de wedstrijd. Ik wist steeds de bovenhand te nemen in de score en in de rally’s. Over de mix kan ik kort zijn, we waren zo goed op dreef dat onze tegenstander het niet meer zag zitten … 😉

De volgende wedstrijd is tegen dé titelkandidaat bij uitstek en tevens onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op donderdag 3 oktober verwelkomen we Oudegem in Eeklo. Zij wisten royal antwerp (daler uit 2de liga) te kloppen met 6-2. Oudegem is heeft ook 2 versterkingen gehaald en is dus niet meer te vergelijken met het team van vorig seizoen. Toen wisten nog nipt te winnen en gelijk te spelen. Benieuwd of we dit terug kunnen evenaren of zelfs beter kunnen doen? Supporters op post!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor De Mintons 2G – Eikenlo 1G : 2-6