Blog » Damme 1H – OBTC 1H : 7-1

Damme 1H – OBTC 1H : 7-1 Door Geert om 18:05 27/04/2010

Op zondagmorgen 25 april stond onze laatste competitiewedstrijd op het programma van dit seizoen. We mochten het thuis opnemen tegen de laatste in de stand OBTC. Aangezien we in de vorige wedstrijd ons behoud verzekerd hadden en Oostende niet meer kon ontsnappen aan degradatie was het eigenlijk een mooie afsluiter van het seizoen. We speelden met Nick, Dieter, jongeling Robin en ikzelf.

We gingen van start met de dubbels, Dieter en ik speelden tegen Alex Bleyaert en Sven Vandewalle, terwijl Nick en Robin het opnamen tegen Peter Absolon en Lorenzo Reyniers. Na een matige opwarming begonnen we aan de partij. We kwamen snel op een achterstand en maakten teveel fouten om terug te kunnen komen. We verloren de eerste set dan ook zwaar met 9-21. In de tweede set probeerden we toch een iets beter spel te spelen. Toch stonden we nog helemaal niet goed te spelen maar kwamen ook niet meteen op een achterstand. Maar uiteindelijk moesten we ook de 2de set laten gaan met 15-21. Ondertussen wisten Nick en Robin hun partij wel te winnen in 2set, 21-18 eb 21-16.

Tussenstand 1-1. Waar we eigenlijk een 2-0 voorsrpong hadden moeten kunnen nemen.

In de volgende dubbels speelden Dieter en ik tegen Sven Vandewalle en Peter Absolon, terwijl Nick en Robin speelden tegen Alex Bleyaert en Lorenzo Reyniers. Na nog een korte opwarming begonnen we vervolgens aan de 2de dubbel. We gingen terug matig van start, we maakten teveel fouten en wisten zeker niet te overtuigen. We verloren de eerste set met 17-21. In de tweede set moest het eigenlijk wel beter, we gingen iets agressiever spelen en dit loonde. We kwamen snel op een voorsprong die we niet meer uit handen gaven. We wonnen de set met 21-12. In de derde set probeerden we dit spel verder te zetten. Toch kwamen we niet op een grote voorsprong en was het steeds opletten. We wonnen de set uiteindelijk met 21-18. Ondertussen hadden Nick en Robin opnieuw gewonnen in 2set, dit maal met 21-15 en 21-17.

Tussenstand 3-1. Een mooie tussenstand om de winst binnen te halen via de enkelspelen.

Daarna gingen we van start met de enkels, ik stond als eerste tegen Alex Bleyaert, terwijl Robin het opnam tegen Lorenzo Reyniers. Ik begon zeer aarzelend aan de partij en wist niet meteen een goed spel te brengen. Hierdoor kwam ik op een kleine achterstand maar wist deze beperkt te houden. Naar mate de set vorderde kon ik gelijkkomen en uiteindelijk de set winnen met 21-18. In de tweede set ging ik een stuk beter van start, ik nam een kleine voorsprong die ik rustig kon uitbouwen. Ik kwam op 20-13 op setpunt. Echter liet ik het na op meteen door te drukken en won ook de tweede set met 21-18. Ondertussen wist Robin de eerste set nipt te winnen met 21-19. In de tweede set kreeg onze jongeling het hard te verduren en verloor met 18-21. In de derde set wist Robin zijn fouten te beperken en een mooie voorsprong op te bouwen. Hij won de derde set verdiend met 21-13.

Tussenstand 5-1. De overwinning was een feit.

De laatste enkels werden gespeeld door Dieter tegen Sven Vandewalle, terwijl Nick speelde tegen Peter Absolon. Dieter ging goed van start en maakte weinig fouten. Hij won de eerste set vrij gemakkelijk met 21-16. De tweede set ging even overtuigend en werd gewonnen met 21-17. Nick kende in zijn partij een moeizame start. Toch wist hij de eerste set te winnen met 21-18. In de tweede set ging het een stuk beter en liet Nick geen kansen voor zijn tegenstander. Nick won de set met 21-9.

Eindstand 7-1. Meteen onze grootste overwinning dit seizoen.

Persoonlijke conclusie: Onze eerste herendubbel ging uitermate moeizaam en zonder enige snelheid. Ook in de tweede dubbel zat er totaal geen snelheid in het spel en was het daardoor moeilijk om de concentratie vast te houden. In mijn enkel begon ik vervolgens ook veel te traag waardoor ik het enigszins moeilijk kreeg. In de tweede set ging dit een stuk beter waardoor ik toch de partij vlot won.

Aangezien deze wedstrijd nog enkel goed was voor de statistieken, hieronder enkele persoonlijke statistieken:

De eindstand is als volgt, we eindigen op de 5de plaats met 10 punten.