Blog » Damme 1H – Lebad 1H : 3-5

Damme 1H – Lebad 1H : 3-5 Door Geert om 20:54 21/03/2010

Op zondagmorgen 21 maart speelden we thuis tegen Lebad, één van de titelkandidaten. Het was een wedstrijd waarin we alleen maar konden stunten, dus konden we vrijuit spelen. We gingen van start met de vaste kern, Dieter, Nick, Chris en ikzelf.

We speelden met een wat speciale opstelling, Dieter en Chris speelden tegen Marty Noyez en Matthias Vraeghe terwijl Nick en ik het opnamen tegen Kristof Devriendt en Wout Naessens. Nick en ik gingen vrij zwak van start, teveel directe fouten waardoor we snel op achterstand kwamen. We konden toch terugkomen tot een 2-tal punten, maar we moesten de set laten gaan met 17-21. De tweede set gingen we een stuk beter van start, we namen een kleine voorsprong en wisten deze lang vast te houden. Maar ook nu konden we de set net niet winnen, we verloren door enkele persoonlijke fouten. De 2de set ging met 19-21 eveneens naar Lebad. Ondertussen wisten Chris en Dieter wel te winnen met 21-18 en 21-14.

Tussenstand 1-1.

De volgende dubbel was voor Nick en Dieter tegen Kristof Devriendt en Jan Cognie. Nadien mochten Chris en ik het opnemen tegen Wout Naessens en Jan Cognie. Dieter en Nick speelden bij momenten goed badminton, toch namen de directe en tacktische fouten de overhand en moesten ze de set laten gaan met 17-21. Ook de tweede set was ongeveer hetzelfde, winst zat er niet direct in. De tweede set werd verloren met 15-21. Daarna gingen Chris en ik aan de bak. In het begin gingen we toch wat onzeker van start, nog wat aftasten. We kwamen niet echt in de wedstrijd en moesten een kleine achterstand toestaan. Deze achterstand konden we niet meer goedmaken en moesten de set laten gaan met 17-21. De tweede set gingen we iets beter spelen, toch kwamen we teveel in verdediging en konden we te weinig ons eigen spel opleggen, we verloren ook de 2de set nipt met 18-21.

Tussenstand 1-3. Het tikkelte geluk ontbrak om op een 2-2 te staan, volluit in de enkels dan maar.

Ik stond als eerste man tegenover Kristof Devriendt (A). Nick nam het ondertussen op tegen Marty Noyez. In mijn enkel ging ik verrassend goed van start na de mindere dubbels. Ik maakte weinig directe fouten, maar speelde tacktisch minder sterk. Ik kon toch af en toe enkele punten voorsprong nemen, maar maakte naar het einde toch teveel fouten en verloor de set met 16-21. In de tweede set probeerde ik minder direct te liften en meer vlak te spelen. Dit bracht me een mooie voorsprong op van een 5-tal punten. Ik wist deze voorsprong vast te houden, maar kreeg het moeilijk naar het einde van de set. Ik wist toch verdiend de tweede set te winnen met 21-19. In de derde set begon ik iets te slap, met gevolg dat ik meteen met een achterstand moest starten. Ik kwam nog mooi terug naar één punt achterstand maar op het einde forceerde ik en maakte enkele fatale foutjes. Ik verloor de set met 16-21. Nick wist ondertussen wel zijn partij te winnen met 21-17 en 21-18.

Tussenstand 2-4. Een gelijkspel was nog mogelijk.

Dieter mocht het opnemen tegen Wout Naessens, Chris nam het op tegen Matthias Vraeghe. Dieter kwam in zijn partij langzaam op dreef. De eerste set ging verloren met 13-21. In de tweede set wist Dieter verlenging af te dwingen, maar moest toch de set laten gaan met 20-22. Chris wist daarentegen wel de eerste set te winnen met 22-20. De tweede set moest Chris even bekomen en liet de set gaan met 14-21. De derde set werd dan even vlot gewonnen door Chris, 21-14.

Eindstand een 3-5. Een mooie uitslag, maar winst zat er niet direct in, een gelijkspel was wel mogelijk geweest.

Persoonlijke conclusie: In de dubbels vond ik mezelf niet onaardig spelen. Toch lag in beide partijen het tempo naar mijn gevoel vrij laag. Echt goed samenspel was ook moeilijk waardoor we toch ook enkele puntjes verloren. Toch hebben we twee spannende dubbels gespeeld, maar winst was toch moeilijk. In mijn enkel ging ik maar voor 1 ding, een goede partij spelen. Ik had immers niets te verliezen en kon vrijuit spelen. Ik vond mezelf tactisch goed spelen in de 2de set en gaf weinig weg, jammer dat ik in de derde net iets te slap begon waardoor ik moest ophalen vanaf het begin. Toch ben ik zeer tevreden over mijn partij en heb genoten van de wedstrijd. Mocht ik het tempo iets hoger kunnen leggen was ik zeker tot winst in staat.

Onze volgende wedstrijd is op verplaatsing naar Waregem op maandagavond 29 maart om 20.15u. Het is noodzaak hier punten te nemen zodat we Waregem achter ons kunnen houden.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1H – Lebad 1H : 3-5