Blog » Damme 1H – De Valkaart 1H : 5-3

Damme 1H – De Valkaart 1H : 5-3 Door Geert om 13:04 20/01/2009

Op maandagavond 19 januari vond de tweede wedstrijd van de herencompetitie plaats, we namen het thuis op tegen De Valkaart. De eerste wedstrijd werd thuis verloren tegen Gentse, het zou dus mooi zijn mochten we de 2 punten deze keer thuis kunnen houden. We speelden met Dieter, Nick, Patrick Desoete, Patrick Heusequin en ik.

We speelden met vaste duo’s, Nick en ik namen het op tegen Wouter Naert en Stijn Meireman. Dieter en Patrick Desoete namen het op tegen Bart en Koen Coppens. Nick die net het tornooi van Brugge gespeeld had was nog niet topfit en maakte iets meer fouten dan in normale omstandigheden, toch speelden we goed mee en gingen we voluit voor onze kansen. Toch moesten we de eerste set laten gaan met 16-21. Ook in de tweede set zagen we hetzelfde spelbeeld, we speelden goed mee, kwamen nooit op een grote voor- of achterstand. Maar moesten toch ook de tweede set nipt laten gaan met 18-21. Ondertussen wisten Dieter en Patrick wel in 2 vlotte sets hun dubbel binnen te halen (21-11 en 21-16).

Tussenstand : 1-1.

Daarna werden de wedstrijden omgewisseld, Nick en ik speelden tegen de broers Coppens, Dieter en Patrick speelden tegen Wouter en Stijn. Nick en ik hadden weinig moeite in de eerste set, we kwamen al snel 7-8 punten voor en maakten de set vlot af. We wonnen de set met 21-10. In de tweede set wou Nick zich wat sparen en lieten we het tempo ietsjes zakken. Onze tegenstanders kwamen iets te goed in hun spel en wij maakten teveel fouten, we verloren even vlot de tweede set met 9-21. In de derde set moest het wel beter, het was immers een belangrijke partij voor het eindresultaat. We kwamen al snel op een mooie voorsprong die we niet meer weggaven. We wonnen de set met 21-14. Ondertussen hadden Dieter en Patrick de duimen moeten leggen tegen Wouter en Stijn in 2sets (10-21 en 17-21).

Tussenstand : 2-2. De enkels zullen de doorslag geven.

Ik had aangegeven om eerste enkel te spelen met het oog tegen Wouter uit te komen. Zo had ik zeker een mooie partij in het vooruitzicht en kon ik er een leuke wedstrijd van maken. In de eerste set begon we beiden sterk aan de partij, met meteen enkele goede rally’s was de toon gezet. Ik kon steeds een 2 tal punten voorsprong behouden. Naar het einde van de set werd het toch spannend, in de verlengingen hadden we beiden meerdere setpunten. Jammer genoeg was het voor Wouter eerst raak. Ik verloor de set nipt met 24-26. In de tweede opnieuw een goede start van mij, ik kon opnieuw enkele puntjes pakken maar kwam nooit op een echte goede voorsprong. Tot 15 kon ik goed meedraaien maar maakte toen enkele dure fouten. Ik verloor de tweede set met 17-21.
Ondertussen wist Dieter vlot te winnen van Stijn in 2sets (21-18 en 21-14) om zo terug de stand in evenwicht te houden.

Tussenstand : 3-3. De laatste enkels dan maar.

Nick nam het in zijn enkel op tegen Bart. Zonder al te grote inspanningen te doen wist Nick overtuigend beide sets binnen te halen, de eerste met 21-16, de tweede nog beter met 21-10.
Intussen lag de druk bij Patrick Heusequin die het opnam tegen Koen (beide heren C1). In de eerste set moest Patje nog wat warm draaien en verloor hij nipt de set met 19-21. De tweede ging ook niet ideaal van start, na een kleine achterstand wist Patje overtuigender te spelen en zo de tweede set binnen te halen met 21-18. In de derde set was Pat de fysiek sterkere speler en maakte hier mooi gebruik van. Patrick won tot slot de derde set met 21-15 en haalde zo de overwinning binnen.

Eindstand : 5-3.

De overwinning en de 2 eerste punten van het seizoen zijn binnen. Persoonlijk vond ik mezelf nog niet zo slecht spelen na een maand van geen wedstrijden meer gespeeld te hebben. Ik heb toch genoten van mijn enkel, het was al weer een hele tijd geleden dat ik nog een enkel op niveau had gespeeld en was er wel aan toe.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1H – De Valkaart 1H : 5-3