Blog » Damme 1G – Dilbeek 1G : 1-7

Damme 1G – Dilbeek 1G : 1-7 Door Geert om 12:34 06/01/2011

Op dinsdag 4 januari 2011 werd de verschoven wedstrijd gespeeld tegen Dilbeek. Het was de laatste wedstrijd in de gemengde competitie en was voor ons minder belangrijk. Dilbeek echter moest met 1-7 winnen om zeker te zijn van het kampioenschap. We gingen de strijd aan zonder de geblesseerde Nathalie. Kim, Dieter, Anne, Nick en ikzelf waren present.

Dieter en ik begonnen de dubbel tegen Maxime Arnalsteen (B2) en Nick Marcoen. Kim en Anne namen het op tegen Femke Rolies en Sarah Haelterman. Dieter en ik gingen gedreven van start en konden enkele punten voorsprong maken. Toch wisten we deze niet lang vast te houden, in de helft van de set stond de bordjes alweer gelijk. Nadien konden we goed bijblijven maar kwamen niet meer op voorsprong, we verloren de eerste set nipt met 18-21. In de tweede set kwamen we terug op een minieme voorsprong, we wisten ook deze een tijdje vast te houden, maar kwamen uiteindelijk toch terug een 3-4 punten achter. We verloren ook de tweede set nipt met 18-21. Ondertussen hadden de dames wel de winst te pakken. Zij wonnen hun wedstrijd met 21-15 en 22-20.

Tussenstand 1-1.

Vervolgens werden de eerste enkels gespeeld. Ik mocht het opnieuw opnemen tegen Arnaud Deleu, waar ik in de heenronde vrij kansloos van verloor. Anne speelde tegen Sara Haelterman. Aan het begin van mijn wedstrijd werd ik volledig weggespeeld. Ik kwam 3-10 achter en dan weet je dat de set praktisch voorbij is. Ik probeerde toch wat ritme op te doen voor de 2de set. En dat lukte dan ook beter, in de tweede set ging ik een stuk beter van start en kwam een 3-4 punten op voorsprong. Ik wist deze steeds vast te houden en maakte enkele goede punten. Op 19-16 probeerde ik dan iets te forceren om op 20 te komen en dit bleek niet zo goed. Ik maakte alleen nog maar fouten en verloor de tweede set nipt met 19-21. Ondertussen moest ook Anne haar meerdere herkennen in Sara, Anne verloor met 12-21 en 16-21.

Tussenstand 1-3.

Daarna mocht Kim aantreden tegen Femke Rolies. Nick nam het op tegen Maxime Arnalsteen (B2). Nick hield de rally’s kort en kwam eigenlijk niet in partij. De vele fouten stapelden zich op en Nick verloor de partij met 2 keer 13-21. Kim, die ook al een tijdje niet meer gespeeld had, moest duidelijk terug in het wedstrijdritme komen. De eerste set ging dan ook geheel aan haar voorbij, ze verloor met 9-21. In de tweede set herpakte ze haar goed en wist meteen een kleine voorsprong te nemen. Die voorsprong stond ze niet meer af en won de set met 21-16. In de beslissende derde set bleef de score lang gelijk. De spanning nam toe. Op een score van 20-19 ging Kim onderuit bij het uitvallen naar het net. De volgende punten waren dan ook heel moeilijk, waardoor de wedstrijd nipt verloren werd met 20-22.

Tussenstand 1-5. De wedstrijd was bij deze verloren, maar we speelden toch al alleen maar voor de ‘eer’.

Als slot mochten Kim en Dieter het opnemen tegen Nick Marcoen en Femke Rolies. Nick en Anne speelden tegen Arnaud Deleu en Sara Haelterman, een koppel waar Kim en ik in de heenronde vrij vlot van wisten te winnen. Nick en Anne kregen het heel moeilijk in de eerste set. Deze werd dan ook verloren met 10-21. De tweede set werd een stuk spannender, toch werd ook deze verloren met 21-23. Dieter en Kim wisten in hun partij niet echt te overtuigen, mede door de last bij Kim. Zij verloren hun wedstrijd vrij kansloos met 2 keer 11-21.

Eindstand 1-7. Een nederlaag tegen de kampioen uit de reeks.

Persoonlijke conclusie: Mijn dubbel ging vrij goed, we werden zeker niet weggespeeld, maar we misten wel enige scherpte op de belangrijke momenten. Ook het samenspel kon enigszins beter, het was dan ook de eerste keer dat we terug samen speelden dit seizoen. In mijn enkel moet ik steeds dezelfde conclusie trekken, een gebrek aan training op niveau waardoor je telkens weer de eerste set nodig hebt om aan te passen. De tweede set was dan ook een stuk beter en die had ik ook eigenlijk moeten winnen.

Hiermee wordt de gemengde competitie afgesloten met een pijnlijke nederlaag. Het is zeer duidelijk dat een tekort aan dames niet zomaar kan opgevangen worden op dit niveau. We eindigen als 5de in de stand, waardoor we vermoedelijk zullen degraderen naar 3de liga.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Dilbeek 1G : 1-7