Blog
 Page Blog
Blog » Damme 1G – De klamp 1G : 4-4

Damme 1G – De klamp 1G : 4-4 Door Geert om 20:31 21/09/2009

Op zondag 20 september speelden we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We namen het op tegen nieuwkomer De klamp uit Antwerpen. Zonder Nathalie en het onverwachts uitvallen van Dieter beloofde het een moeilijke wedstrijd te worden. Ons team bestond uit Kim, Anne, John en ik.

We begonnen zoals altijd met de dubbels, John en ik namen het op tegen Dave Basteleysens en Steve Van Hoeck (A). Anne en Kim speelden tegen Joyce Pauwels en Ellen Doms. John en ik gingen matig van start, wat zoeken en elkaar proberen aanvoelen was noodzakelijk. Toch kwamen we snel op een mooie voorsprong door de vele fouten van Dave en Steve. We wonnen de eerste set gemakkelijk met 21-11. In de tweede set liep het een stuk beter bij de tegenstander en maakten wij meer onnodige fouten. We verloren de set met 13-21. In de derde set speelden we allemaal een stuk beter, een mooie set als gevolg. Hierin liep de score gelijk tot het wisselen van helft, daarna konden we net iets sneller spelen en zo foutjes afdwingen. We wonnen de wedstrijd met 21-16. De dames gingen iets beter van start en wisten de eerste set te winnen met 21-17. In de tweede set lieten ze net iets meer fouten aantekenen en moesten de set nipt laten gaan met 20-22. In de derde set gingen ze een stuk beter van start en wisten een mooie voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en wisten de set te winnen met 21-16.

Tussenstand 2-0. Een goede start, 2 belangrijke wedstrijden en het nodige zelfvertrouwen.

Na de dubbels begon ik aan mijn enkelpartij tegen Wim Herman. John nam het ondertussen op tegen Dave Basteleysens. In de eerste set ging ik matig van start, ik maakte direct een 5 tal fouten en stond zo direct op achterstand. Toch wist ik deze terug goed te maken en kon ik goed bijblijven. Op 19-20 kreeg mijn tegenstander een gelukje met het net en was de set afgelopen met 19-21. Ik moest dus iets meer marge inbouwen in de tweede set. Ik ging een stuk beter van start en nam een kleine voorsprong. Deze voorsprong liet ik niet meer gaan en kwam op 20-18. Ik moest toch nog even doorgaan en won de set met 22-20. In de derde set nam ik terug een kleine voorsprong. We wisselden van helft op 11-9 en daarna was het mooi geweest en tijd voor het gaspedaal wat dieper te drukken. Ik nam minder risico’s en ging de rally’s aan, dit resulteerde in enkele mooie punten en fouten bij mijn tegenstander. Ik kon de wedstrijd winnen met 21-13. Ondertussen had John al gedaan met zijn partij tegen Dave. In de eerste set was het even wennen aan het tempo voor John en verloor hij de set met 14-21. In de tweede set ging John goed mee en maakte enkele goede punten. Toch moest hij ook de tweede set nipt laten gaan naar Dave met 19-21.

Tussenstand 3-1. Een belangrijk punt en nog steeds een mooie voorsprong.

Bij dames ging Kim van start tegen Ellen Doms, Anne speelde tegen Joyce. Kim ging wat nerveus van start en maakte toch enkele onnodige fouten. Ze verloor hierdoor de set met 16-21. In de tweede ging het dan een stuk beter, minder directe fouten, meer rally’s. Kim kon met enkele mooie punten de set naar zich toe trekken en won met 21-16. In de derde set nam Kim direct een mooie voorsprong, die ze langzaam kon uitbouwen naar een comfortabele leiding. De derde set wist Kim te winnen met 21-17. Anne speelde in haar eerste set met vlagen zeer goed, toch wisselde ze af met enkele onnodige fouten waardoor ze het haar eigen onnodig lastig maakte. De eerste set moest ze nipt laten gaan met 21-23. In de tweede set zagen we hetzelfde spelbeeld, mooie punten afgewisseld met zeer bizarre fouten. Ook de tweede set moest ze nipt laten gaan met 19-21.

Tussenstand 4-2. Al had het hier misschien wel 5-1 kunnen staan. Op naar de mixen om het beslissende punt te behalen.

In de eerste mix speelden Kim en ik tegen Steve Van Hoeck en Ellen Doms. Anne en John namen het op tegen Wim Herman en Joyce Pauwels. Kim en ik gingen zeer statisch van start, we konden geen druk zetten en bewogen onvoldoende. Onze foutenlast viel op zich mee, maar we konden te weinig inbrengen in het spel van de tegenstander. We verloren de set met 13-21. In de tweede set gingen we een stuk agressiever van start, dit resulteerde al snel in een mooie voorsprong. Deze gaven we niet meer uit handen en wisten we de set te winnen met 21-11. In de derde set gingen we uitermate slecht van start, we maakte enkele directe fouten en probeerden daarna te forceren, we kamen op een 3-11 achterstand en de inhaalrace kon beginnen. Langzaam kwamen we dichter maar we konden de achterstand niet meer goed maken, we verloren de set met 16-21. Van Kim en mij was het ondertussen de derde 3-setter van de dag, helaas moesten we deze wel laten gaan. Ondertussen hadden Anne en John hun partij reeds afgerond, zij wisten geen vuist te maken en verloren de wedstrijd met 14-21 en 14-21.

Eindstand 4-4. Vooraf misschien een goed resultaat, achter gezien zat hier zeker meer in en moesten we de 2 punten thuis kunnen houden.

Persoonlijk was ik vooral tevreden over mijn enkel partij, ik kon op de noodzakelijke momenten goed spel voorleggen en het tempo opschroeven. Uiteindelijk kon ik de wedstrijd winnen op fysiek en inzicht. Ik maakte heel wat mooie punten en wist voldoende te variĆ«ren. Ik denk overigens dat het ook een mooie wedstrijd was om naar te kijken, er zaten immers heel wat leuke rally’s tussen. Ook over de dubbel kan ik tevreden terugblikken. De eerste 2 sets waren ondermaats, maar de derde set wisten we toch de druk bij de tegenstanders te leggen en zo te winnen van een A en een top B1 speler. In het gemengd speelden we al een pak beter als vorige week, toch spelen we nog niet op het niveau wat we eigenlijk aankunnen. Onze foutenlast is steeds minder, maar tactisch moet het nog beter kunnen.

Onze volgende wedstrijd is een verplaatsing naar De mintons, op zondag 11 oktober worden we in Sint-Niklaas verwacht.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (2)