Blog » Damme 1G – Berlaar 1G: 5-3

Damme 1G – Berlaar 1G: 5-3 Door Geert om 12:34 15/12/2008

Zoals eerder vermeld stond op zondag 14 december terug een belangrijke wedstrijd op het programma in de gemengde competitie. We moesten het thuis opnemen tegen Berlaar, daar hadden we 5-3 verloren. Voor het behoud wat veiliger te stellen moest er gewonnen worden of minimaal 1 punt thuis gehouden worden. We speelden terug op volle sterkte met Kim, Nathalie, Dieter, Nick en ik.

Van start met de dubbels dan maar, Dieter en ik namen het op tegen Roel Vanthienen en Axel Caers. Nathalie en Kim moesten het tegen de zusjes Nicki en Inge Van Roosbroeck opnemen. Na een matige opwarming gingen we van start, al na een paar punten was duidelijk dat het tempo uitermate laag lag en dit ons niet helemaal lag. Toch behaalden we een voorsprong die we niet meer uit handen gaven. We wonnen de eerste set met 21-16. In de tweede set kregen we ons verdiende loon, we speelden nog trager en vielen zowat in slaap. We verloren dan ook de set met 16-21. In de derde set moest het gewoon beter en was de concentratie terug. We speelden een pak sneller en liepen vlot uit, zonder problemen haalden we dan ook de set binnen met 21-13. Ook bij de dames was er een derde set nodig. De eerste set werd verloren met 16-21. In de tweede set wisten ze met beter spel de set te pakken met 21-17. In de beslissende derde set werd er op een haar na verloren met 19-21.

Tussenstand 1-1
. Een voorziene tussenstand, al had het ook 2-0 kunnen staan, maar 1-1 is alvast beter dan 0-2.

In de enkels speelde opnieuw Nick de eerste enkel, dit maal tegen Thomas Van Herck. Dieter mocht het opnieuw opnemen tegen Axel Caers (in de heenronde wist hij hiervan nipt te winnen in 2 zwaar bevochten sets). Nick kende een uitermate goede start, hij wist al snel een 6-tal punten voorsprong te nemen en gaf deze niet meer weg. De eerste set ging dan ook verdiend naar Damme met 21-13. In de tweede set een iets moeizamere start, de score verliep gelijk tot Nick de eindmeet in zicht had en een versnelling plaatste. Ook de tweede set ging verdiend naar Nick met 21-14. Dieter had in zijn eerste set een tactiek voor ogen en voerde deze uit naar perfectie. Axel zag alle hoeken van het terrein en Dieter won de set gemakkelijk met 21-8. In de tweede set kreeg Dieter het iets moeilijker maar wist de concentratie te behouden en haalde ook mooi de set binnen met 21-14.

Tussenstand 3-1. Een glansrijke tussenstand om op zijn minst een punt te behouden.

Bij de dames stonden onze dames tegenover 2 A speelsters, Kim mocht het opnemen tegen Nicki Van Roosbroeck. Nathalie nam het op tegen Ellen Vanthienen.
Kim speelde in haar eerste set wat ongelukkig en maakte teveel directe fouten, toch wist ze ook enkele goede rally’s te spelen. De eerste set werd jammer genoeg net verloren met 17-21. In de tweede set zagen we een stuk beter spel, mooie rally’s en goede punten. Maar ook hier kwam Kim net te kort en moest de set laten schieten met 18-21. Bij Nathalie werd het al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke partij zou worden. Toch wist ze een goede start te nemen en kwam al snel op een 4-tal punten voorsprong. Echter wist ze deze niet te behouden en moest ze de set laten gaan met 15-21. In de tweede set kreeg Nathalie het niet gemakkelijker, toch bleef ze aanklampen maar kon echter niets forceren en moest ze ook de tweede set nipt laten gaan met 18-21.

Tussenstand 3-3. Nog steeds niets gebeurd en alle kansen lagen nog open voor een punt. De inzet was dan ook duidelijk, 1 gemengd moest gewonnen worden, 2 was meegenomen.

Kim en ik mochten het dan opnemen tegen broer en zus Roel en Ellen Vanthienen. Nick en Nathalie gaven partij aan Thomas Van Herck en Inge Van Roosbroeck. In onze eerste set namen we vlot op een voorsprong die we niet meer mochten uit handen geven. We domineerden de volledige set en speelden goed samen. De set ging dan ook verdiend naar ons met 21-14. Het was duidelijk dat het een haalbare partij was, dus schakelden we nog ietsjes hoger. Opnieuw kwamen we op een riante voorsprong. Met een stand van 20-10 kon het bijna niet meer fout gaan. We haalden de partij dan ook binnen met 21-11. Ondertussen was ook de eerste set afgelopen bij Nick en Nathalie. Na een achterstand van 13-16 kwamen onze spelers in hun ritme en wisten ze alsnog de set te winnen met 21-17. In de tweede set kenden ze geen problemen, na tussenstanden van 13-3 mocht de partij niet meer uit handen gegeven worden. De set werd dan ook probleemloos gewonnen met 21-13.

Eindstand 5-3. Al bij al een verdiende overwinning en de nodige punten werden binnengehaald.

Na mijn uitermate zwakke prestatie van vorige week was het zaak dit recht te zetten. De dubbel ging een stuk beter al zat er nog niet zoveel snelheid in. Het gemengd was optimaal, met een terug fitte partner heb ik het gevoel iedereen aan te kunnen en dit bleek terug.

Theoretish kan De nekker ons nog voorbijgaan in de stand (met 2 maal 8-0 winst tegen W&l en tegen ons), al is deze kans héél klein. Dijlevalei is echter al zeker van degradatie. We kunnen ons behoud dan ook bijna vieren.

Volgende zondag staat onze laatste thuiswedstrijd op het programma tegen De Nekker. Kom en zie 😉

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Berlaar 1G: 5-3