Blog » Beveren 1G – Eikenlo 1G : 2-6

Beveren 1G – Eikenlo 1G : 2-6 Door Geert om 22:40 19/12/2011

Op zondagavond mochten we het opnemen tegen Beveren. Kevin en ikzelf hadden net het tornooi van De Mintons achter de rug en gingen dus iets minder fit, maar daarom niet minder enthousiast, richting Beveren. Persoonlijk keek ik vooral uit naar de partijen tegen Jo Van De Perre, het boegbeeld van Beveren. We gingen met Kim, Katleen, Gaƫlle, Kevin en ikzelf de strijd aan.

Kevin en ik namen het op tegen Jo en Stijn Somers. Kim en Katleen speelden tegen Ilse Van Eynde en Isabel De Munck. Kevin en ik begonnen matig aan de partij, even het aanpassen aan tegenstander, shuttle en omgeving. We wonnen toch de eerste set vrij vlot met 14-21. In de tweede set konden we niet echt doordrukken en maakten teveel fouten om afstand te nemen. We wonnen de set wel met 18-21. Ondertussen hadden ook de dames hun partij gewonnen met 14-21 en 18-21.

Tussenstand : 0-2. Mooi op schema om puntjes mee te nemen naar huis.

In mijn enkel mocht ik het dan opnemen tegen Jo. Een partij waar ik toch naar uitkeek. Mits goed spel moest ik de partij kunnen winnen, gemakkelijk zou het zeker niet zijn.
In de eerste set liet ik me nogal verleiden tot enkele foutjes. Ik kon moeilijk afstand nemen en hield de spanning in de set. Ik won de set met 17-21. In de tweede set ging ik geconcentreerder van start. Ik kon nu wel een mooie voorsprong bijeen spelen, tot frustratie bij Jo. Ik hield men concentratie vast en speelde een degelijke set. Ik won verdiend met 13-21.
Kevin nam het op tegen Stijn, een degelijke C1. De eerste set wist Kevin te winnen met 18-21. In de tweede set begon het tornooi van De Mintons zijn tol te eisen. Door een gezwollen enkel werd het moeilijk om verre verplaatsingen te belopen. Na een slechte start liet Kevin de tweede set schieten met 21-12. In de derde set ging het er terug hard aan toe, beide heren probeerden zowat alles naar beneden te kloppen. Tactisch geen verrassingen meer, dus een spannend einde naderde. Daarin wist Kevin toch net iets meer te geven en de set te pakken met 19-21.

Tussenstand : 0-4. Een eerste punt is reeds binnen.

Bij de dames nam Katleen het op tegen Ilse Van Eynde (B1), GaĆ«lle tegen Isabel De Munck (B2). Katleen streed terug waardig in beide sets, maar verloor de partij met 21-12 en 21-8. Al waren de rally’s langer dan de score doet vermoeden.
Gaƫlle wist in haar partij niets te beginnen tegen Isabel in de eerste set. Ze verloor kansloos met 21-10. Toch wist ze haar uitermate goed te herpakken in de 2de set. Krachtige slagen naar het achterveld brachten Isabel onder druk en daar wist Gaƫlle wel raad mee. De tweede set werd nipt gewonnen met 20-22. In de beslissende derde set kwam Gaƫlle op een kleine achterstand. Toch vocht ze zich terug maar moest uiteindelijk toch nipt de partij laten gaan met 19-21. Toch speelde Gaƫlle haar beste partij tot hier toe, hopelijk kan ze dit niveau vast houden naar de toekomst toe.

Tussenstand : 2-4. De beslissing moest dus uit de mixen komen.

Kim en Kevin namen het op tegen Stijn en Ilse, terwijl GaĆ«lle en ik het mochten opnemen tegen Jo en Karmen De Boer (C2). In onze partij vreesde ik vooral de services van Jo naar GaĆ«lle. Na enkele punten gespeeld te hebben was het zover, de eerste cross service van Jo was meteen raak. Gelukkig konden we er hetzelfde tegen over zetten en service ik cross naar Karmen, die bij momenten even uitleg kreeg van Jo hoe het juist moest. Na enkele services heen en terug en enkele snelle rally’s wonnen we de eerste set met 14-21. In de tweede set wist iedereen waar ze moesten staan en werd het een spannende set. We konden wel een kleine voorsprong nemen, maar het bleef steeds spannend. We wonnen uiteindelijk de partij met 18-21. Ondertussen hadden Kim en Kevin hun partij ook gewonnen met 18-21 en 15-21.

Eindstand : 2-6. Een mooie overwinning met leuke wedstrijden.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf was zeer gemotiveerd om het op te nemen tegen Jo en zijn ploeg. Het zijn steeds mooie partijen, die mits goed spel wel kunnen gewonnen worden. Zodoende hebben we ook de dubbel gewonnen zonder veel problemen eigenlijk. Ook mijn enkel ging vlotter dan verwacht. Jo speelde naar mijn gevoel niet op zijn beste niveau. In de mix was het even afwachten hoe Gaƫlle het zou doorstaan, maar na de eerste punten bleek wel dat er mogelijkheden lagen. We speelden een zeer degelijke partij en haalden de winst binnen. Zelf speelde ik 3 goede partijen, al kon de herendubbel misschien wel iets strakker.

Onze volgende wedstrijd is op 22 december, dan nemen we het thuis op tegen Drive.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Beveren 1G – Eikenlo 1G : 2-6