Blog  
 Page Blog
Blog » 2012 » april

Lokerse 3G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:56 22/04/2012

Op zondagavond werden we voor onze laatste wedstrijd verwacht in Lokeren. We mocht het daar opnemen tegen de kampioen in onze reeks, Lokerse 3. De wedstrijd was van weinig belang, wij waren verzekerd van de 2de plaats, Lokeren was zeker van de titel. Het werd dus een avondje voor de statistieken, zo konden Kevin en ik 100% behalen in onze dubbel en ik 100% halen op heren enkel 1.
Wij speelden met dezelfde kern, K3 (Kim, Kevin, Katleen), Gaƫlle en ikzelf.

Kevin en ik mochten het opnemen tegen David Bauwens en Gianni De Wilde, normaal een haalbare partij, maar toch steeds opletten geblazen. We begonnen vrij matig, we stonden te passief en lieten te gemakkelijk punten liggen. We stonden 10-11 voor aan de rust. Daarna ging het toch iets beter, mits wat meer inzet, en konden we de set winnen met 13-21. In de tweede set ongeveer hetzelfde scenario, we speelden een te traag tempo en lieten gemakkelijke punten liggen. Mede door de fouten bij de tegenstander wisten we toch de set te winnen met 14-21. Hiermee was onze “100%-statistiek” een feit!
Onze dames, Kim en Katleen mochten het opnemen tegen Liesbeth De Bock en Elke De Waele. Absoluut geen gemakkelijke partij! Toch wonnen onze dames de eerste set nipt met 19-21. In de tweede set werd er al iets meer tactisch gespeeld en kwamen onze dames op 4-11 voorsprong. Toch werd het nog bijna spannen, maar de voorsprong bleek voldoende voor winst in de tweede set met 18-21.

Tussenstand 0-2. Een sterke start tegen de kampioen …

Op naar de enkels dan. In mijn enkel mocht ik het terug opnemen tegen David Bauwens, in de allereerste wedstrijd van het seizoen stonden we ook tegenover elkaar, nu als afsluiter van de competitie. David begon sterk aan de partij en ik speelde helemaal niet slim. Ik stond meteen 5-1 achter. Ik probeerde iets aanvallender te spelen en goed te variĆ«ren. Dit lukte vrij aardig en kwam op een 6-11. Daarna was het geloof wat weg bij David en ging ik goed door tot 13-21 In de tweede set begon ik iets beter, ik kwam meteen een 4-tal punten voor en speelde vrij rustig verder. Zonder echt te moeten forceren kreeg ik voldoende punten om mijn voorsprong te behouden. Ik won ook de tweede set met 14-21. Een vlotte winst en zo mijn 2de “100%-statistiek” binnen.
Katleen mocht het in haar partij opnemen tegen Liesbeth, een technisch zeer sterke dame en dat had Katleen geweten. In de eerste set gaf Katleen opnieuw alles, echter bleef ze steken op 21-8. Zoals meestal werd de tweede set iets minder en ook nu was dit het geval. In de tweede set moest genoegen nemen met 21-4. Zo had Liesbeth haar revanche binnen voor de verloren dubbel.

Tussenstand 1-3. Mijn hoofddoel voor de avond was volbracht.

In de 2de enkels mocht Kevin het opnemen tegen Gianni De Wilde. Een moment voor revanche, in een eerdere ontmoeting verloor Kevin tegen Gianni. Kevin was toen wel niet echt in gezonde toestand. De eerste set speelden de heren snel en vlak spel. Hier was Kevin niet altijd de mindere maar verspeelde vaak het punt door een foute slagkeuze. Kevin verloor de eerste set met 21-14. In de tweede set ging Kevin goed van start, ook mede door de rechtstreekse fouten van Gianni. Kevin wist een voorsprong op te bouwen en gaf deze niet meer af. Hij won de tweede set met 16-21. In de derde set lagen de directe fouten terug bij Kevin. Dit maakte toch het verschil en Kevin was steeds op achtervolgen aangewezen. Hij verloor uiteindelijk de set met 21-16.
GaĆ«lle mocht het opnemen tegen Vicky D’Haen. Daarin zagen we een bekend spelbeeld, GaĆ«lle speelde niet slecht, maar kon geen vuist maken tegen haar sterke tegenstander. GaĆ«lle verloor haar partij met 21-12 en 21-13.

Tussenstand 3-3. We gingen richting een gelijkspel …

Voor de gelegenheid speelden Kim en ik eens de eerste mix, GaĆ«lle en Kevin de tweede. Kim en ik speelden tegen Gianni De Wilde en Vicky D’Haen. In een vorige ontmoeting had ik reeds gewonnen van Gianni in het gemengd met GaĆ«lle, ik had dus vertrouwen in onze kansen. Het bleek al snel dat we niet ons beste spel moesten bovenhalen om de punten te maken. We wonnen vrij gemakkelijk de partij met tweemaal 10-21. Kevin en GaĆ«lle speelden tegen David Bauwens en Elke De Waele. In hun eerste set speelden ze goed mee, maar moesten de set toch laten gaan met 21-17. In de tweede set werd er iets tacktischer gespeeld door de tegenstander en werd het een stuk moeilijker. De tweede set werd verloren met 21-10.

Eindstand 4-4. Een gelijkspel tegen de kampioen is zeker geen slecht resultaat.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel zijn Kevin en ik ongeslagen in de competitie, een mooie prestatie. Ook deze competitiewedstrijd kenden we weinig problemen. In mijn enkel had ik even moeite om het juiste ritme te vinden. Eens dat gevonden was, kon ik vrij rustig spelen en vrij gemakkelijk te partij binnen halen. Ook in mijn enkel verloor ik dit seizoen geen enkele partij, wat toch een knap resultaat is vind ik. In het gemengd met Kim wonnen we ook eenvoudig, Kim is dan ook een pak sterker dan GaĆ«lle waar ik de vorige wedstrijden mee speelde. Met Kim haalde ik dan ook mijn 3de “100%-statistiek” binnen in het gemengd dubbel 1 šŸ™‚

Zo zit de mix-competitie erop voor dit seizoen, we eindigen als 2de in de reeks en zullen normaal ook stijgen naar Liga. We verloren dit seizoen slechts 1 ontmoeting, namelijk de allereerste tegen de kampioen, Lokerse 3. Dit is zeker een mooi resultaat, vooraf was behoud toch onze doelstelling. Ook volgend seizoen zal behoud onze doelstelling worden denk ik.

Op naar liga, op naar seizoen 2012-2013!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 3G – Eikenlo 1G : 4-4
Tornooi Danlie 2012 – Winnaar Heren enkel B1! Door Geert om 23:37 16/04/2012

In het weekend van 14 & 15 april stond het tornooi van Danlie (Hamme) op het programma. Ik nam deel in alle 3 de disciplines. Ik speelde dubbel met Kevin, gemengd met Kim. Vorig jaar won ik zowel het dubbel als het gemengd, de bedoeling was dan ook deze titels te verdedigen.

Op zaterdagmorgen mocht ik van start in het enkel. Ik mocht het opnemen tegen Bert Melkebeke. Aangezien ik wel tijdig aanwezig was, maar mijn wedstrijd toch een half uur voor planning werd afgeroepen had ik dus nog niet opgewarmd. Het is dan ook sterk om reeds om 10u een half voor te zitten op planning. Dus totaal koud begon ik noodgedwongen aan de partij. De eerste helft van de set verliep dan ook moeizaam, veel fouten en slecht spel. Toch kon ik de achterstand beperken en beter spelen in de 2de helft van de eerste set. Ik won de set met 21-17. De tweede ging al een stuk beter, daar kwam ik nooit in problemen en won vrij gemakkelijk met 21-10.

Daarna moest ik het opnemen tegen Vlaams kampioen in de mix, Thomas Maes. De eerste set had Thomas duidelijk nog niet zo warm en al snel stond ik een 9-1 voor. Ik won de set dan ook gemakkelijk met 21-6. In de tweede set begon Thomas op dreef te komen en kreeg ik het een pak lastiger. Ik kon geen voorsprong nemen, maar bleef wel bij. Een spannend einde naderde. Waarin ik net niet kon overtuigen en de set verloor met 21-23. In de derde set probeerde ik toch iets slimmer te spelen en ging voor ieder punt. Ik kon een kleine voorsprong nemen en wist deze vast te houden. Ik won de set met 21-16.
Hierdoor zat ik in de halve finales, die op zondagmorgen werden gespeeld.

Nadien mochten Kevin en ik starten met de dubbels. We zaten in een poule van 4 en hadden dus 3 wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was meteen de belangrijkste, we moesten het opnemen tegen Kristoff De Caigny en Jordy Van Der Sypt. Het was erop of eronder. We begonnen wel geconcentreerd aan de partij maar hadden toch moeite met het tempo en het spel van de tegenstanders. We verloren de eerste set kansloos met 13-21. In de tweede set wisten we goed bij te blijven, we konden soms een kleine voorsprong nemen van 2 punten, maar ook niet meer dan dat. Toch probeerden we te forceren naar het einde toe en gingen we in de fout. We verloren de partij met 17-21.
Daarna moesten we het opnemen tegen Peter Butseraen en Thijs Ducheyne. Geen gemakkelijke tegenstanders, maar misschien wel haalbaar. We begonnen vrij goed en wisten de eerste set te winnen met 21-16. In de tweede set kregen we het toch een stuk moeilijker. We wisten de rally’s meestal te winnen, maar maakten teveel directe fouten. Het werd uiteindelijk nog spannend, maar we wonnen de set in verlenging met 22-20.
Als laatste partij mochten we het opnemen tegen Vincent Grare en Megh Mehta. Gezien de uitslagen tegen de andere duo’s, zeker een haalbare partij. We begonnen matig gemotiveerd, maar wisten vlot de punten te maken en wonnen de eerste set met 21-11. Ook in de tweede set ging het vrij gemakkelijk en wonnen we eenvoudig met 21-11.
Zo eindigden we helaas 2de in de poule, exit in het dubbel.

Op zondagmorgen stond dan terug het enkel op het programma. Ik mocht het opnemen tegen Jordy Van Der Sypt. De laatste keer dat ik tegen Jordy speelde was exact een jaar geleden, toen was het eveneens in de halve finale en verloor ik de partij nipt in 3 sets. Gezien het competitieniveau van Jordy en het niveau waar ik het afgelopen seizoen in speelde, verwachtte ik een pak rammel in 2 sets šŸ™‚ Toch probeerde in ieder geval eervol ten onder te gaan. Ik kon af en toe enkele goede punten maken en profiteerde van de weinige fouten bij Jordy. De eerste set kreeg ik toch weinig kansen en maakte ik teveel directe fouten. Ik verloor de set met 15-21. In de tweede set heb ik mijn spel enigszins aangepast en kon toch meer en meer rally’s spelen. Daarin wist ik meestal de punten naar mij toe te trekken en won ik de tweede set met 21-16. In de derde set kreeg ik het aanvankelijk terug moeilijk, ik kwam op achterstand en vocht voor ieder punt. Na de wissel stond ik 8-11 achter en probeerde alle tempo uit de rally’s te halen en zelf de versnellingen te plaatsen. Dit lukte me vrij aardig en wist de set nog vrij vlot te winnen met 21-13. Een onverwachtse winst en een onverhoopte plaats in de finale!

In de finale mocht ik het dan opnemen tegen Steven Verbruggen, ex-A en 1ste reekshoofd. Het was al enkele jaren geleden dat ik tegen Steven gespeeld had, maar ook toen was ik zeker niet kansloos. Ik begon meteen geconcentreerd aan de partij, maar had al snel door dat er weinig korte punten gingen gemaakt worden. Ik maakte aanvankelijk te veel directe fouten en keek tegen een kleine achterstand aan. Toch bleef ik vechten en wist toch enkele mooie punten af te ronden. Ik won wel verdiend de eerste set met 21-16. In de tweede set liet ik onbewust toch de concentratie wat zakken. Ik stond op een 4-11 achterstand en liet de set zachtjes lopen, met de concentratie op de 3de set. In die 3de set probeerde ik zo goed mogelijk te starten, het zat echter niet mee en ik kwam toch op een 6-11 achterstand. Na het wisselen van helft wist ik meteen een 4-tal punten te maken, wat me goede moed gaf. Ik bleef vechten en wist enkele lange rally’s te maken, langzaam kon ik punt bij punt een voorsprong nemen en uiteindelijk het matchpunt verzilveren op 17-21!!!
Daarmee was de tornooiwinst binnen en won ik het heren enkel B1!!!

Party figuur

Na een half uurtje rust en wat gegeten te hebben stonden de mixen al te wachten, Kim en ik mochten het opnemen tegen Peter Nees en Marijke Dhondt. Peter en Marijke, nog goed voor een halve finale op de laatste provinciale kampioenschappen, dus zeker geen te onderschatten koppel. We begonnen zeer vlot en namen direct 5 punten voorsprong. De strijdlust was niet echt aanwezig bij de tegenstander en de eerste set was voor ons met 21-14. In de tweede set konden we niet echt een voorsprong nemen en bleven we dicht bij elkaar. Verlengingen werden noodzakelijk en wij kregen enkele matchpunten, maar ook de tegenstander kreeg enkele setpunten. We moesten uiteindelijk de set laten schieten met 23-25. In de derde set werd er nog iets beter gespeeld door Peter en Marijke en wisten wij niet ons spel aan te passen. We kwamen op een grote achterstand en hadden het moeilijk. Toch kwamen we nog dichtbij maar verloren toch met 16-21 in de derde set.
Daarna mochten we het nog opnemen tegen het eerste reekshoofd Thomas Maes (Vlaams kampioen mix) en Joyce Pauwels. Ik kende Thomas nog uit mijn enkel partij en wist ongeveer wat te verwachten, een zware wedstrijd. Hoewel het om de eer ging, werd er toch lustig gestreden voor de punten. Het werd zelfs spannend op het einde van de set. We wisten de set te winnen met 21-19. In de tweede set was de strijdlust van de tegenstander toch enigszins verdwenen en kregen we het iets gemakkelijker. We wonnen de tweede set eenvoudig met 21-8.
Jammer genoeg verloren we de eerste partij, waardoor we niet doorgingen in onze poule. We verloren uiteindelijk wel zeer nipt van de latere winnaars.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel met Kevin is toch duidelijk dat we een gebrek hebben aan dergelijke wedstrijden op degelijk niveau. Het aanpassen van het ritme kost ons iedere keer een set en is fataal op dit niveau. Over mijn enkel kan ik best tevreden zijn. Ik speelde bij momenten zeer tactisch en wist zo knap de partijen naar mijn hand te zetten. Ik ben dan ook uitermate blij met mijn overwinning, ik had het totaal niet verwacht. In het gemengd hadden we zeker kansen om onze titel te verdedigen, maar hadden we het portie geluk niet aan onze zijde. We speelden niet slecht, maar verloren nipt van de latere winnaars. Toch kijk ik zeer tevreden terug op het tornooi, gezien mijn enkel winst!

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Danlie 2012 – Winnaar Heren enkel B1!
Drive 1G – Eikenlo 1G : 3-5 Door Geert om 22:47

Op donderdagavond 12 april 2012 stond de voorlaatste wedstrijd op het programma. We werden verwacht in het verre Dendermonde, om het op te nemen tegen Drive. We speelden volledig voor de eer, toch weken we niet af van onze vertrouwde spelers en opstelling. Kevin, Kim, Katleen, Gaƫlle en ik gingen de strijd aan. Na praktisch niet geslapen hebben die nacht, barstende koppijn en slappe benen was ik zeker niet in goede conditie, de motivatie was ook ver te zoeken.

Kevin en ik mocht het opnemen tegen Bart TournƩ en Sven Van Nuffel. Na een lichte opwarming begonnen we veel te traag aan de eerste set. We lieten de anderen het spel maken en we volgenden te gemakkelijk. We verloren de eerste set dan ook met 21-12. In de tweede set probeerde ik mezelf toch wat op te peppen. We begonnen beter en konden al snel enkele punten pakken. We konden een kleine voorsprong creƫren en daarmee namen we genoegen. We wonnen de tweede set met 17-21. In de derde set bleven we aan elkaar gewaagd, we wisten met mate goed spel te brengen liepen veel achter de feiten aan. Uiteindelijk wonnen we met enig geluk de derde set met 21-23. Katleen en Kim mochten het opnemen tegen Marijke Vercauteren en Saartje Vermeir. Onze dames kenden weinig problemen in hun wedstrijd en wonnen hun partij met 14-21 en 8-21.

Tussenstand 0-2. Hier komen we met het herendubbel even goed weg…

De enkels dan, ik mocht het opnemen in de eerste enkel tegen Bart TournƩ, op zich een haalbare kaart buiten het feit dat ik niet optimaal was. Ik startte zeer moeizaam, kwam snel achter en was vaak te laat op de shuttle. Toch kon ik mijn opgelopen achterstand nog goed maken en won ik met wat gelukt de eerste set met 20-22. In de tweede set wist ik me goed te concentreren en ging ik iets slimmer spelen. Ik nam vlot een 2-11 voorsprong en speelde de partij geconcentreerd verder. Ik won de set met 9-21. Ondertussen had Katleen alles gegeven tegen Saartje Vermeir. Daarin moest ze toch haar meerdere herkennen en verloor de partij met 21-16 en 21-9.

Tussenstand 1-3. Op schema om minstens 1 puntje te pakken…

In de tweede enkel nam Kevin het op tegen Sven Van Nuffel, Gaƫlle tegen Marijke Vercauteren. Kevin kwam moeizaam op dreef, maar stond steeds aan de goede kant van de score. Hij wist het veld optimaal te benutten en won de eerste set met 16-21. Ook in de tweede set hield Kevin het overzicht en won overtuigend met 16-21. Gaƫlle begon in haar partij zeer goed, de eerste set wist ze knap te winnen met 18-21. De tweede set was net iets minder en werd verloren met 21-15. In de derde set lieten geen van beide dames een achterstand toe. Een spannend einde naderde waarin Gaƫlle jammer genoeg verloor met 22-20.

Tussenstand 2-4. EĆ©n puntje was binnen, uiteraard gingen we voor de volle pot in de mixen.

Kim en Kevin moesten na het verlies tegen de pluimplukkers even het vertrouwen herstellen. Ze mochten het opnemen tegen Bart Tourne en Marijke Vercauteren. De eerste set werd vlot gewonnen met 17-21. In de tweede set ging het even fout en werden er nogal wat directe fouten gemaakt. Ze verloren de set met 21-15. In de derde set werd er orde op zaken gesteld en vlot gewonnen met 8-21. Gaƫlle en ik namen het op tegen Nick Heyvaert en Saartje Vermeir. In de heenronde wisten we hier vlot van te winnen, gezien de blessures van Gaƫlle ging het niet evident worden dit te herhalen. In de eerste set grepen we de kansen de we kregen. We speelden zeker niet slecht maar verloren de set toch nipt met 24-22. In de tweede set namen we meteen een kleine voorsprong. Dit bleek genoeg te zijn om de set te winnen met 17-21. In de derde set werd Gaƫlle al snel geviseerd. Het was moeilijk om onder de druk vandaan te komen, maar we wisten toch steeds aan te klampen. Toch konden we set niet winnen en verloren we met 21-17.

Eindstand 3-5. Een nipte winst, maar de 2 punten zijn binnen.

Persoonlijke conclusie: Het was een uitermate zware competitiewedstrijd, niet zo zeer aan de tegenstand gelegen, wel gezien de huidige omstandigheden. Het herendubbel was zeer moeilijk, waar ik normaal ietsjes kan terugvallen op Kevin, bleek ook hij niet optimaal in zijn vel te zitten. De nodige peptalk later vochten we ons erdoor en wonnen we op karakter. Ook in het enkel was het niet evident. Toch speelde ik een goede 2de set en won gemakkelijker dan verwacht. In het gemengd wordt het steeds moeilijker, door het weinige samenspel missen we de nodige punten. Het niveauverschil is voor Gaƫlle net iets te groot.

Onze laatste wedstrijd is tegen de kampioen in onze reeks, Lokerse 3G. Zondag 22 april worden we in Lokeren verwacht om 17.30u. Ook die wedstrijd is goed voor de statistieken, maar ook niet meer dan dat.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Drive 1G – Eikenlo 1G : 3-5

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje