Blog » Lokerse 3G – Eikenlo 1G : 4-4

Lokerse 3G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:56 22/04/2012

Op zondagavond werden we voor onze laatste wedstrijd verwacht in Lokeren. We mocht het daar opnemen tegen de kampioen in onze reeks, Lokerse 3. De wedstrijd was van weinig belang, wij waren verzekerd van de 2de plaats, Lokeren was zeker van de titel. Het werd dus een avondje voor de statistieken, zo konden Kevin en ik 100% behalen in onze dubbel en ik 100% halen op heren enkel 1.
Wij speelden met dezelfde kern, K3 (Kim, Kevin, Katleen), Gaƫlle en ikzelf.

Kevin en ik mochten het opnemen tegen David Bauwens en Gianni De Wilde, normaal een haalbare partij, maar toch steeds opletten geblazen. We begonnen vrij matig, we stonden te passief en lieten te gemakkelijk punten liggen. We stonden 10-11 voor aan de rust. Daarna ging het toch iets beter, mits wat meer inzet, en konden we de set winnen met 13-21. In de tweede set ongeveer hetzelfde scenario, we speelden een te traag tempo en lieten gemakkelijke punten liggen. Mede door de fouten bij de tegenstander wisten we toch de set te winnen met 14-21. Hiermee was onze “100%-statistiek” een feit!
Onze dames, Kim en Katleen mochten het opnemen tegen Liesbeth De Bock en Elke De Waele. Absoluut geen gemakkelijke partij! Toch wonnen onze dames de eerste set nipt met 19-21. In de tweede set werd er al iets meer tactisch gespeeld en kwamen onze dames op 4-11 voorsprong. Toch werd het nog bijna spannen, maar de voorsprong bleek voldoende voor winst in de tweede set met 18-21.

Tussenstand 0-2. Een sterke start tegen de kampioen …

Op naar de enkels dan. In mijn enkel mocht ik het terug opnemen tegen David Bauwens, in de allereerste wedstrijd van het seizoen stonden we ook tegenover elkaar, nu als afsluiter van de competitie. David begon sterk aan de partij en ik speelde helemaal niet slim. Ik stond meteen 5-1 achter. Ik probeerde iets aanvallender te spelen en goed te variĆ«ren. Dit lukte vrij aardig en kwam op een 6-11. Daarna was het geloof wat weg bij David en ging ik goed door tot 13-21 In de tweede set begon ik iets beter, ik kwam meteen een 4-tal punten voor en speelde vrij rustig verder. Zonder echt te moeten forceren kreeg ik voldoende punten om mijn voorsprong te behouden. Ik won ook de tweede set met 14-21. Een vlotte winst en zo mijn 2de “100%-statistiek” binnen.
Katleen mocht het in haar partij opnemen tegen Liesbeth, een technisch zeer sterke dame en dat had Katleen geweten. In de eerste set gaf Katleen opnieuw alles, echter bleef ze steken op 21-8. Zoals meestal werd de tweede set iets minder en ook nu was dit het geval. In de tweede set moest genoegen nemen met 21-4. Zo had Liesbeth haar revanche binnen voor de verloren dubbel.

Tussenstand 1-3. Mijn hoofddoel voor de avond was volbracht.

In de 2de enkels mocht Kevin het opnemen tegen Gianni De Wilde. Een moment voor revanche, in een eerdere ontmoeting verloor Kevin tegen Gianni. Kevin was toen wel niet echt in gezonde toestand. De eerste set speelden de heren snel en vlak spel. Hier was Kevin niet altijd de mindere maar verspeelde vaak het punt door een foute slagkeuze. Kevin verloor de eerste set met 21-14. In de tweede set ging Kevin goed van start, ook mede door de rechtstreekse fouten van Gianni. Kevin wist een voorsprong op te bouwen en gaf deze niet meer af. Hij won de tweede set met 16-21. In de derde set lagen de directe fouten terug bij Kevin. Dit maakte toch het verschil en Kevin was steeds op achtervolgen aangewezen. Hij verloor uiteindelijk de set met 21-16.
GaĆ«lle mocht het opnemen tegen Vicky D’Haen. Daarin zagen we een bekend spelbeeld, GaĆ«lle speelde niet slecht, maar kon geen vuist maken tegen haar sterke tegenstander. GaĆ«lle verloor haar partij met 21-12 en 21-13.

Tussenstand 3-3. We gingen richting een gelijkspel …

Voor de gelegenheid speelden Kim en ik eens de eerste mix, GaĆ«lle en Kevin de tweede. Kim en ik speelden tegen Gianni De Wilde en Vicky D’Haen. In een vorige ontmoeting had ik reeds gewonnen van Gianni in het gemengd met GaĆ«lle, ik had dus vertrouwen in onze kansen. Het bleek al snel dat we niet ons beste spel moesten bovenhalen om de punten te maken. We wonnen vrij gemakkelijk de partij met tweemaal 10-21. Kevin en GaĆ«lle speelden tegen David Bauwens en Elke De Waele. In hun eerste set speelden ze goed mee, maar moesten de set toch laten gaan met 21-17. In de tweede set werd er iets tacktischer gespeeld door de tegenstander en werd het een stuk moeilijker. De tweede set werd verloren met 21-10.

Eindstand 4-4. Een gelijkspel tegen de kampioen is zeker geen slecht resultaat.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel zijn Kevin en ik ongeslagen in de competitie, een mooie prestatie. Ook deze competitiewedstrijd kenden we weinig problemen. In mijn enkel had ik even moeite om het juiste ritme te vinden. Eens dat gevonden was, kon ik vrij rustig spelen en vrij gemakkelijk te partij binnen halen. Ook in mijn enkel verloor ik dit seizoen geen enkele partij, wat toch een knap resultaat is vind ik. In het gemengd met Kim wonnen we ook eenvoudig, Kim is dan ook een pak sterker dan GaĆ«lle waar ik de vorige wedstrijden mee speelde. Met Kim haalde ik dan ook mijn 3de “100%-statistiek” binnen in het gemengd dubbel 1 šŸ™‚

Zo zit de mix-competitie erop voor dit seizoen, we eindigen als 2de in de reeks en zullen normaal ook stijgen naar Liga. We verloren dit seizoen slechts 1 ontmoeting, namelijk de allereerste tegen de kampioen, Lokerse 3. Dit is zeker een mooi resultaat, vooraf was behoud toch onze doelstelling. Ook volgend seizoen zal behoud onze doelstelling worden denk ik.

Op naar liga, op naar seizoen 2012-2013!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 3G – Eikenlo 1G : 4-4