Blog  
 Page Blog
Blog » Winnaars Belgian International

Winnaars Belgian International Door Geert om 10:07 11/09/2007

Zondag werden de finales van de 3de editie van de Belgian International gespeeld.

Er werd om 13.00u gestart met het gemengd dubbel, Joanne Nicholas en Chris Langridge [ENG] tegen Kathrin Piotrowski en Ingo Kindervater [GER].
De eerste set werd vooral bepaald door fouten en ook in de 2de set was dat zo. Pas in de 3de set bewezen de finalisten waarom zij in de finale stonden.
Met snel spel en een gelijkopgaande score ging het naar het einde van de partij. Voor ieder punt werd nu alles uit de kast gehaald en was er echt topbadminton te zien, wat alleen maar werd toegejuicht door het publiek. Uiteindelijk waren de engelsen het koelbloedigst en wonnen met 21-17 15-21 25-23, terwijl de duitsers heel wat kansen hadden gekregen om de partij winnend af te sluiten.

Meteen aansluitend werd het heren enkel gestart, hier stond toch een wat verrassende finale op het programma. Marc Zwiebler [GER] die uit de kwalificaties komt moest het opnemen tegen de chinees Yunyong Wu. Yunyong Wu, die training geeft in Almere, heeft reeds zijn kunnen bewezen door enkele internationale tornooien op zijn naam te schrijven (finalist Dutch open, finalist Germany open, Velo Holland open), dus geheel onverwachts was het eigenlijk niet. Doordat hij minder grote tornooien speelt, staat hij lager op de wereldranking, maar vermoedelijk kan hij mee met de top 25 van de wereld. Verrassend genoeg ging toch de eerste set naar de prachtig spelende duitser. In de tweede set wist de chinees de druk op te voeren en met succes. In de spannende derde set wist de duitser met enkele spectaculaire rally’s de partij te winnen. Een pracht van een wedstrijd die eindigde op 21-16 14-21 21-19.

Aansluitend werd het dames enkel gespeeld. Hier stonden de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst tegenover elkaar. Larissa Griga [UKR][1], spelende in de nederlandse big boss competitie, moest het opnemen tegen Elizabeth Cann [ENG][2]. De eerste set ging zoals verwacht naar Larissa Griga die degelijk speelde maar op het einde toch wat last had van stress. In de tweede set ging de engelse goed van start en gaf de voorsprong niet meer uit handen. In de beslissende 3de set was het Larissa Griga die het beste spel had. Ze wist de partij binnen te halen met 21-15 16-21 21-18.

Op naar de dubbels. Met het dames dubbel om te beginnen stond een geheel engelse finale op het programma. Nathalie Munt en Joanne Nicholas [1] mochten het opnemen tegen Sarah Bok en Jenny Wallwork [2]. De beide koppels speelden zeer sterk maar toch konden Bok/Wallwork nooit echt een vuist maken tegen het als eerste geplaatste koppel Munt/Nicholas. Zonder enige spanning werd de partij gewonnen door Munt/Nicholas met 21-17 21-14.

Tot slot hadden we nog de heren dubbel te goed. In een geheel duitse finale stonden de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst tegenover elkaar. Kristof Hopp en Ingo Kindervater [2] mochten het opnemen tegen hun landgenoten Michael Fuchs en Roman Spitko [1]. In het begin van de partij maakten Kindervater/Hopp een goede start met direct een spetterende rally! Helaas werd de partij vroeg onderbroken door krampen bij Michael Fuchs. Gelukkig kon hij de partij hervatten en een spannend vervolg geven aan de eerste set die uiteindelijk ging naar Fuchs/Spitko. In de tweede set kwam de blessure van Fuchs meer en meer opzetten en moesten ze de set laten gaan met 21-15 aan Kindervater/Hopp. De derde set was niet echt meer spannend waarop Fuchs de hand schudde op 15-7. Jammer dat het zo moest lopen, maar toch was ook dit een mooie finale om te zien.

Hiermee zit de 3de editie er alweer op en hebben we toch enkele mooie, spannende en spectaculaire rally’s gezien.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Winnaars Belgian International
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje