Blog
 Page Blog
Blog » Tornooi Pluimplukkers

Tornooi Pluimplukkers Door Geert om 13:27 24/09/2007

Op 22 en 23 september vond het 2de tornooi plaats van dit seizoen. Het tornooi werd georganiseerd door de Pluimplukkers, te Gentbrugge.

Zoals eerder geschreven mocht ik het opnemen tegen Joeri Robin in het heren enkel B1. Joeri stond als eerste geplaatst en had daarboven nog eens het thuisvoordeel ook, het beloofde dus zeker geen gemakkelijke partij te zijn. Na een matige opwarming begon ik aan de wedstrijd. In de eerste set maakte ik teveel fouten, ik speelde helemaal niet naar mijn kunnen en moest ook de eerste set afgeven. In de tweede set startte ik iets beter maar als snel maakte ik terug de domme fouten en keek alweer op een achterstand die ik niet meer goed maakte. Meteen exit in het enkel.

Later op de dag traden Dieter en ik op in het heren dubbel, we mochten starten tegen de winnaars van vorige week in Oostende. Toen verloren we met 28-26 in de derde set, het beloofde dus een mooie en spannende partij te worden. De eerste set wisten we nipt te verliezen met 20-22. In de tweede set stonden we duidelijk aan een betere kant en konden we ook goed de overhand nemen in de rally’s, we wonnen de tweede met 21-16. In de derde set kwamen we op een lichte achterstand, maar na het wisselen van speelhelft konden we deze terug goed maken en een kleine voorsprong nemen. Helaas konden we deze niet vasthouden en moesten we derde set nipt laten gaan met 18-21.
Aangezien we in een poule zaten mochten we het daarna nog opnemen tegen een ander pluimplukkers-duo. In de eerste set wisten we ons goed niveau vast te houden en speelden we geconcentreerd. Dit was goed voor het binnenhalen van de eerste set. In de tweede set gingen we goed van start, maar halfweg de set maakten we teveel directe en onnodige fouten waardoor we de de set moesten laten gaan. In de beslissende derde slecht hadden we een heel slechte start waardoor we op een achterstand kwamen die we niet meer wisten goed te maken en de partij moesten laten gaan.

Na mijn zwak optreden in het enkel heb ik toch nog een redelijk niveau gehaald in het dubbel. Onze dubbel (Dieter en ik) begin steeds beter te gaan, en de automatismen beginnen erin te geraken. Toch moeten we allebei steeds 100% geconcentreerd zijn willen we echt top zijn.

Op zondag stond ik aan de zijde van Ann-Sofie Van De Voorde uit Waregem. We speelden voor de 2de keer samen in het gemengd B1 en zaten in een poule van 5 deelnemers, dus 4 wedstrijden op het programma.

Onze eerste wedstrijd was tegen het zoveelste pluimplukkers-duo dit weekend, in onze eerste set speelden we allebei wel goed, maar vooral niet samen. we verloren de eerste set dan ook. Na wat overleg en afspraken speelden we in de 2de set al een stuk beter (en wat meer samen). We wonnen deze dan ook verdiend, ook in de 3de set was ons spel nog iets beter en konden we de partij binnenhalen. Het was duidelijk onze eerste partij van de dag.

In de tweede partij mochten we het opnemen tegen favorieten Wouter Naert en Sofie Van Praet. We gingen vol goede moed van start. We probeerden zo snel mogelijk te spelen en de tegenstanders weinig kansen te laten en dit pakte goed uit, we konden de eerste set verrassend winnen met 21-18. In de tweede set hielden we ons speltype vast en probeerden we de druk bij hen te leggen. We stonden steeds aan de goede kant van de score en konden ook de tweede set nipt binnenhalen. Meteen een mooie winst en een opsteker voor de volgende partij.

In de derde partij mochten we het nog eens opnemen tegen een pluimplukkers-duo. We starten aanvankelijk zeer goed en stonden ietsjes voor, maar maakten dan enkele onnodige fouten waardoor we op een achterstand kwamen die we niet meer goed maakten. In de tweede set gingen we echter nog beter van start en kwamen op een mooie voorsprong van 6 punten, helaas moesten we deze snel afgeven en ging de score gelijk tot het einde van de set. Een verlenging was noodzakelijk, we kregen enkele setpunten maar konden jammer genoeg de set niet pakken. We verloren de set met 27-29!!

Tot slot mochten we het nog opnemen tegen een clubgenoot van Ann-Sofie en haar dubbelpartner. Hier kenden we een zeer vlotte eerste set, door vooral de vele fouten bij de tegenstander. In de tweede set kregen we het iets moeilijker maar konden toch vlot de overhand nemen en de partij binnenhalen.

En dan was het rekenen, we waren met 3 koppels die 1 wedstrijd verloren hadden. Bleek dat we één set tekort kwamen (in onze eerste partij hadden we een set laten liggen, en in onze 3de partij hebben we enkele setpunten gemist) om in de finale te staan. Jammer, maar in ieder geval een opsteker voor volgend tornooi.

In de finale wonnen Wouter Naert en Sofie Van Praet, waar wij als enigen van wisten te winnen.
Het was al bij al een redelijk weekend, al moet wel gezegd worden dat onder de enorme hitte in de zaal het onmogelijk was om goed te spelen, dit was ook al vorig jaar het geval.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (2)