Blog » Tornooi Oostende

Tornooi Oostende Door Geert om 13:06 17/09/2007

Dit weekend (15-16 september) stond mijn eerste tornooi van het seizoen op het programma.
Voor het eerst speelde ik mee in Oostende, normaal een druk bezet tornooi.
En dit was ook zo in het heren Enkel B1, het heren dubbel was open B, het gemengd dubbel was ook open B.
In het gemengd stonden Anne en ik verrassend als 2de geplaatst (Na Kim en Dieter, die als 1ste stonden).

Op zaterdag mocht ik reeds vroeg aantreden, om 9.00 stond mijn eerste enkel gepland tegen Tom Seghers.
Ik had de tos gewonnen en besloot te starten aan de slechte kant. Door mijn ondermaats spel en het weinig
zicht verloor ik de eerste set nipt met 21-18. In de tweede set zag ik alles helder en speelde ik vrij
solide maar zeer traag, toch won ik deze met 21-7. In de beslissende derde set kon ik ook overtuigend
winnen met 21-11. Mijn eerste wedstrijd toch al bij al vlot gewonnen en tot mijn verbazing zonder enige
stress.
Daarna mocht ik het direct opnemen tegen het 3de reekshoofd, een fransman. In de eerste set speelde ik zeer
geconcentreerd en hard werkend voor ieder punt kon ik de eerste winnen met 21-16. In de 2de set ging het
gelijk op, maar op het einde probeerde ik te forceren door te snel in de aanval te gaan, de set ging met
20-22 aan mijn neus voorbij. In de 3de set ging het op hetzelfde niveau verder, maar op het einde eiste de
zeer korte drops en perfect netspel van mijn tegenstander hun tol. De vermoeidheid kwam opspelen en ik
moest de partij laten gaan met 21-18. Zeer jammer, ik had nochthans een goed gevoel over mijn enkel in de
trainingen, al had ik natuurlijk zeker niet slecht gespeeld.

In de namiddag mochten Dieter en ik aantreden in het heren dubbel. Doordat het open B was, moesten we het
eerst opnemen tegen een C1 en een B2 speler. Geconcentreerd starten we aan de partij, in geen tijd kwamen
we op een comfortabele voorsprong, die we niet meer weggaven. En ook zo was het in de 2de set. Het was voor
ons een goede partij om alles terug te laten draaien zoals het hoort. In onze volgende partij moesten we
het opnemen tegen Pluimplukkersdou Hesters – Smissaert. De eerste set stonden we steeds enkele punten
achter, maar konden op het einde toch de winst pakken. In de 2de set kwamen we niet onder de druk vandaan
en moesten deze laten gaan. In de beslissende derde set speelden we bij vlagen zeer mooie punten. We gaven
elkaar niets, een zeer spannend setverloop was het gevolg. Op 20-19 kregen we ons eerste matchpunt, we
speelden een pracht van een rally maar konden toch het punt niet binnenhalen. Daarna kregen we nog 3
matchpunten en de tegenstander 1.
Maar uiteindelijk moesten we de partij laten gaan op het 2de matchpunt
voor de tegenstander met 28-26!! Enige troost was dat zij daarna ook het tornooi wonnen.

Op Zondag speelden Anne en ik in het gemengd, dat ook open B was en slechts 8 koppels telde. In onze eerste
wedstrijd
speelden we zeer zwak. De eerste set ging nog vlot naar ons, maar in de 2de liep alles mis wat
maar kon mislopen. Gelukkig herpakten we ons goed in de 3de set en wonnen we de wedstrijd. In onze 2de
wedstrijd
verliep het een stuk vlotter, het was een totaal ander niveau (dit keer zoals het moest). Onze
tegenstanders waren nooit echt een bedreiging voor ons, in 2 vlotte sets konden we de partij winnen.
Met onze 3de wedstrijd, en meteen finale, moesten we het opnemen tegen een frans koppel die daarvoor hadden
gewonnen van Kim en Joeri Robin (die Dieter verving wegens een rugblessure). Ik had een deel van de
wedstrijd gezien en wist ongeveer hoe we het moesten doen. En in de eerste set werkte mijn strategie goed,
geconcentreerd spelen was de boodschap. We wonnen de eerste set met 21-16. In de tweede set kwamen we onder lichte druk en konden we ons eigen spel niet zo goed meer opleggen, we verloren deze set. In de 3de set
gingen we goed van start, maar konden onze voorsprong niet genoeg opbouwen, en ook hier speelden we niet
slim genoeg
, we maakten wat onnodige fouten en moesten de partij nipt laten gaan met 21-19.

Zo zat het eerste tornooi er alweer op voor dit seizoen. Met wat meer geluk kon ik in alle 3 de disciplines
meer succesvol geweest zijn. Het bied dus zeker perspectief voor de toekomst.

Volgend weekend staat het tornooi van de pluimplukkers op het programma, waar ik in het heren enkel mag
beginnen tegen Joeri Robin, die als eerste reekshoofd staat. Niet echt een gunstige loting, maar we