Blog » Tornooi Lokeren

Tornooi Lokeren Door Geert om 13:23 30/04/2007

Op 29 en 30 april vond het tornooi van Lokerse plaats.
De zaterdag mocht ik in mijn eerste enkel starten tegen het 2de reekshoofd.
Ik speelde vrijuit, en had niets te verliezen maar maakte toch teveel fouten om de wedstrijd te winnen.
Meteen exit in het enkel spel.

Later op de dag mocht ik aantreden in het heren dubbel met Kris Dendoncker aan mijn zijde.
Nog nooit eerder samen gespeeld, maar vol zelfvertrouwen begonnen we aan onze 1ste partij.
We haalden de partij verrassend gemakkelijk binnen, we speelden goed samen en voelden elkaar goed aan.
In onze tweede dubbel mochten we het opnemen tegen 2 ex-A spelers Steven De Donder & Kristoff De Caigny.
Vol zelfvertrouwen en de gedachte dat we niets te verliezen hadden gingen we van start.
De eerste set konden we nipt binnenhalen met 24-22, in de tweede set maakten we teveel onnodige fouten en moesten we deze laten gaan.
In de derde set konden we snel een kleine voorsprong nemen, die we niet meer uit handen gaven, al kwamen onze tegenstanders gevaarlijk dicht.
Met 21-19 beslisten we de partij in ons voordeel, en haalden we een overwinning binnen die niemand had verwacht.
Het was zeker één van mijn betere dubbels ooit en ook zeer leuk om te spelen, enkele leuke rally’s en lange punten maakten het ook mooi om zien.
Daarna mochten we het opnemen tegen Desander/Schroyens (latere winnaars) een geroutineerd duo dat vorig jaar als 2de eindigde.
De eerste set moesten we nipt laten gaan, maar we kregen steeds meer vat op het spel. Zodoende namen we de 2de set voor ons rekening.
In de beslissende derde set kwamen we op een lichte achterstand, die we nog konden terugbrengen, maar toch de set uiteindelijk moesten laten gaan.
Zo bereikten we de halve finale, wat zeker geen slecht resultaat was gezien de tegenstanders.

De zondagmorgen stonden we dan alweer paraat voor de mixen, om 9.20u mochten we onze eerste partij spelen.
Met niet echt een superspel konden we de partij toch vlot binnenhalen.
Na het lange wachten mochten we het dan opnemen tegen Matthias Van Gastel en Hanne Decuypere, beide goed voor een top 10 plaats op de B1 ranking.
De eerste set moesten we nipt laten gaan, maar in de 2de vochten we ons terug in de wedstrijd.
In de derde konden we een comfortabele voorsprong opbouwen en de partij uitmaken.
Ook hier boekten we misschien een ietwat verrassende winst.
Met enkele spectaculaire rally’s was ook dit een mooi en leuke partij om te spelen en te zien.
Daarna mochten we het opnemen tegen het eerste reekshoofd Schroyens/De Cleyn.
In de eerste set kwamen we snel op een achterstand die we klein hielden maar niet goed wisten te maken.
De tweede set speelden we met een stuk minder zicht en konden we geen aanspraak maken op de set.
Ook hier bereikten we de halve finale en speelden we mooie partijen.

Een geslaagd tornooi gezien de zware tegenstanders, al was er in het enkel misschien wel meer te behalen.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Lokeren