Blog » Tornooi Gullegem 2007

Tornooi Gullegem 2007 Door Geert om 13:46 31/12/2007

Om het jaar goed af te sluiten vond het laatste tornooi van dit jaar plaats in Gullegem. Ik speelde dubbel met Dieter, Mix met Ann-Sofie en enkel. Alle disciplines werden afgewerkt in poule.

Op zaterdag mochten we beginnen met de dubbel, Dieter en ik stonden als eerste geplaatst er werd dus wel iets verwacht van ons. Dieter en ik mochten ruim voor tijd starten tegen Steve Mahieu en Sam Castelein. Door weinig of geen opwarming startten we vrij slecht, we kwamen op een achterstand en konden wel achtervolgen maar verloren nipt de eerste set met 19-21. In de tweede set een gelijkaardig scenario, de score bleef lang gelijk toch konden we niet overtuigen in de 2de set. We verloren ook deze set met 18-21. In de tweede partij mochten we het dan opnemen tegen Ilé Rombauts en Joans Maes. Op papier een haalbare partij ware het niet dat we niet zo een goede dag hadden. We haalden niet ons gebruikelijk niveau en de frustatie kwam erbij. We verloren ook deze partij in 2 sets. In onze derde partij mochten we het opnemen tegen Wouter Naert en Stijn Meireman. Vorige week hadden we hier in 3 sets van verloren, om dit te evenaren zou het al moeilijk zijn. In de eerste set liep het voor geen meter, weinig zicht op de shuttle en de gebruikelijke fouten aan onze kant. In de tweede set was het iets beter, toch konden we nooit aanspraak maken op de set. We verloren ook deze partij in 2 sets. In onze laatste partij moesten we wel winnen. We speelden tegen Wout Naessens en Thomas Raepsaet, in de vorige confrontaties wonnen we dit steeds gemakkelijk. Ook nu haalden we vlot de eerste set binnen. In de tweede set speelden we zonder de nodige concentratie en verloren de set als gevolg. In de derde set terug bij de les en konden we terug gemakkelijk de overhand nemen. Zo hadden we toch één overwinning behaald van de 4 wedstrijden.
Een zeer teleurstellend resultaat eigenlijk.

Op zondag mochten we dan starten met de mixen. In onze poule mochten we het eerst opnemen tegen Stijn en Sara Meireman. De eerste set speelden we goed mee, ondanks de vele fouten die we maakten. Toch moesten we de set nipt laten gaan met 20-22. In de tweede set kwamen we op een kleine voorsprong die we gelukkig konden vasthouden en daardoor de set winnen met 21-19. In de derde set liep het dan een stuk beter bij ons en bij Stijn en Sara een stuk minder. We konnen de set winnen met 21-11. In onze tweede partij mochten we het opnemen tegen eerste reekshoofd Sofie Van Praet en Wouter Naert. In de eerste set speelden we zeer goed, geconcentreerd en maakten weinig fouten. Toch moesten we ook hier de set laten gaan met 19-21. In de tweede set was het een stuk minder, we kwamen door persoonlijke fouten op een kleine achterstand die we niet meer konden goed maken. We verloren de partij in 2 sets. Door opgave van Wout Naessens en Sofie De Block was dit meteen onze laatste partij in de mix, zo waren we 2de geí¯ndigd in de poule.

In de namiddag mochten we dan nog enkelen! In mijn eerste wedstrijd moest ik het opnemen tegen Dieter De Weert, niet een geheel onbekende. In de eerste set werd de trend al gezet na 3 rally’s van formaat, dat het een zware partij zou worden was meteen duidelijk voor ons beiden. Ik kwam uiteindelijk een beetje los op 13-8 en kon deze voorsprong vasthouden en de set uitmaken met 21-14. In de tweede set een gelijkaardig scenario, een gelijk verloop tot de helft, ik kwam op een kleine achterstand en was niet bij machte de score gelijk te trekken. Een beslissende derde set dus, in die set bleven we weer bij elkaar tot de wissel. Terug kwam ik op een kleine achterstand, die ik nog beetje bij beetje goed maakte maar net te kort kwam. Ik verloor de set met 18-21 en daarmee de partij. Een goede partij denk ik en een totaal andere Dieter dan we gewoon zijn. In mijn volgende partij mocht ik het opnemen tegen Wout Naessens. In de eerste set speelde ik gewoon mee, zonder zelf al te veel te doen, ik verloor dan ook de set. In de tweede set verhoogde ik ietswat het tempo en kon een mooie voorsprong opbouwen en zo de set binnenhalen. In de derde set kwam ik snel op een mooie voorsprong, de fouten stapelden zich op bij Wout en ik kon de set winnen met 21-9.
Ondertussen had Dieter verloren van Steve Mahieu en kon ik alsnog doorgaan als ik in 2 sets won van Steve, makkelijker gezegd dan gedaan. Steve had al zijn partijen gewonnen. In de eerste set speelde ik sterk en liet Steve weinig spel maken, ik maakte weinig fouten en nam de set met 21-14. In de tweede set probeerde ik mijn spel vast te houden, ik kwam op een snelle voorsprong en gaf ook deze niet meer weg. Ik won zowaar de tweede set met 21-12.
Mijn opdracht volbracht, toch moest Dieter nog een set laten liggen anders ging Dieter door. In de tweede set wist Dieter te winnen met 22-20, dus ging Dieter door naar de finale (waar hij later verloor van Wouter Naert). Jammer want eigenlijk had ik een set teveel weggegeven tegen Wout die eigenlijk wel te pakken was in 2 sets ware het niet dat ik de eerste set te slap begon. Ik eindigde dus 2de in mijn poule (doordat Dieter het onderling duel gewonnen had van mij, en doordat ik Steve in 2sets verslagen had), maar eigenlijk zat er zeker een finale in, maar ja je weet niet alles op voorhand 🙂 . Ik was goed om mijn dubbelpartner naar de finale te sturen, toch een mooi eindejaarsgeschenk vind ik 🙂

Over het geheel gezien een teleurstellende dubbel, in de mix had ik dergelijk resultaat verwacht en een kleine ontgoocheling in de enkel, poule in enkel is toch niet ideaal, een finale zat hier zeker in.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Gullegem 2007