Blog » Tornooi 4Ghent

Tornooi 4Ghent Door Geert om 15:28 06/05/2007

Op 5 mei vond het eendags pouletornooi plaats in 4Ghent.
Normaal speelde ik alleen dubbel maar door het uitvallen van een heer mocht ik ook aantreden in de mix met Lynn Sioncke, een zeer begeerde dame in de mix.

’s Morgens begonnen we met de dubbels, ik speelde zoals meestal met Dieter De Weert. We mochten het opnemen tegen een duo uit Barloke. De eerste set wonnen we eenvoudig, maar in de tweede set konden we dit niet herhalen. Met zeer zwak spel en te veel fouten maakten we het ons zelf ook onnodig moeilijk in de 3de set. De 3de set verloren we dan ook zeer nipt.
Nog niets gebeurd eigenlijk, want onze andere tegenstanders (Lode De Vos & Timothy Neetesonne) wonnen hun wedstrijd tegen dat duo, dus moesten wij winnen van hen. Nog nooit eerder verloren we van hen, maar precies of de duivel is er mee gemoeid, we verloren de eerste set, en ook de 2de vlotte het langs geen kanten. Dieter en ik druipten met een lang gezicht het veld af en opnieuw konden we niet op niveau spelen op een tornooi. De grote vraag die overbleef is waarom we dit niet kunnen op tornooi en in competitie wel?

Meteen exit in de dubbel dus en dus even tijd om te bekomen en ons te concentreren op de mix. In onze eerste mix mochten Lynn en ik het opnemen tegen Wouter Kesteleyn en Dominique Thys (4Ghent). Wouter die de laatste jaren een mooie opmars heeft gemaakt is een niet te onderschatten tegenstander (maar altijd leuk om tegen te spelen). Met snel en aanvallend spel konden we de eerste set al bij al toch vlot binnenhalen. De moeilijkheid was om dit spel vast te houden in de 2de set en dat lukte ons aardig. Meteen onze eerste winst en een goed samenspel.
In onze tweede partij moesten we het opnemen tegen Kim en Dieter, een bekende tegenstander en zowiezo een lastige partij. Vooraf veel besproken en lichte vrees aan beide kanten. In de eerste set konden we onze goede lijn van de vorige partij verder zetten en de set nipt binnenhalen met 21-19. Dieter en Kim stonden nu onder druk en liepen soms letterlijk de voeten van onder hun lijf, maar ook al zittend kan je degelijk weerwerk bieden, dat bewees Dieter althans. Maar ondanks dat waren wij het toch die aan het langste eind trokken en de 2de set met 21-17 binnenhaalden.
Doordat er een koppel was weggevallen waren we dan ook meteen de poule winnaars. Dieter en Kim mochten het dan nog opnemen tegen Wouter en Dominique. Een partij die goed was voor de statistieken, en daar maakte Dieter gebruik van om even wat losser te spelen, wat soms hilarische situaties teweeg bracht (foto’s volgen later).

In onze halve finale mochten Lynn en ik het dan opnemen tegen Geert Verbist en Katrien Meiresonne (Zwijndrecht) die als 2de reekshoofd op het papier stonden. Een zeer sterke tegenstander, waarvan we in de gemengde competitie niet van wisten te winnen. Maar vechten voor ieder punt was de boodschap en zo bleek dat ook zij fouten maken. De eerste set moesten we toch nipt afgeven, maar langzaam kregen we meer vat op het spel van hen en zo konnen we de zeer spannende tweede set binnenhalen. In de derde set waren wij licht in de voordeel en konden we langzaam een mooi voorsprong opbouwen die we niet meer weggaven.
Tot grote verrassing wonnen we de partij, tot grote vreugde van het eikenlo- en pluimplukkerskamp. Een zeer onverwachte overwinning en een mooie en leuke partij om te spelen en te zien.

In de finale mochten we het dan opnemen tegen 1ste reekshoofd Roel Van Heuckelom en Heidi De Greef, die zowat alles winnen waaraan ze meedoen. Niets te verliezen dus en zo startten we de eerste set. We konden goed bijblijven en maakten weinig fouten, maar net dat tikkeltje geluk of koelbloedigheid ontbrak op het einde van de set. We moesten hen laten gaan met 22-20, met pijn in het hart 🙂 . In de tweede set was onze pijp toch wat uit en maakten we teveel onnodige fouten. Aan wat kleine misverstanden kon je ook zien dat dit ons eerste tornooi samen was. We verloren de set met 21-12.

Een onverwachte finaleplaats in de mix was dus zeker een mooi resultaat. In al onze partijen hebben we goed gespeeld en was het zeer tof. Meteen waren we goed voor een finaleplaats, hopelijk blijft het hier niet bij en kunnen we nog eens een tornooitje samen spelen.

Al bij al een zeer leuke dag gehad, een goede mix gespeeld, maar toch enige teleurstelling over de dubbel (zo weten we waaraan we moeten trainen).

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi 4Ghent